tirsdag den 7. februar 2012

Vind 2 billetter til Louisa Lorangs "Vilde Vinter Hverdage" hos Aarstiderne på torsdag d 9/2...

Jeg har fået mulighed for at udlodde 2 billetter til Louisa Lorangs Vilde Vinter Hverdage d. 9/2.

Louisa vil passioneret øse ud af sin viden om sæsonens grøntsager og give inspiration til vinterens grønne retter. Læs mere her.

For at deltage i udtrækningen skal du og din gæst kunne møde op hos Aarstiderne i Humlebæk på torsdag mellem 18.00-20.00.

Vil du med? Læg en kommentar og fortæl hvad din yndlingsgrøntsag er. Jeg trækker en vinder af de 2 billetter torsdag formiddag kl 10.00.

19 kommentarer:

 1. Gulerødder - fordi de passer til stort set alt. Om man skærer dem i små tern til suppen, skærer i julienne og damper dem, bager dem i et godt grøntsagsfad, koger en græskar/gulerodssuppe - så er de i mit køkken den perfekte grøntsag. Ja de smager jo godt selv rå :)

  SvarSlet
 2. Du mener torsdag den 9. :)

  SvarSlet
 3. Friske, grønne bønner. Kan indgå i masser af spændende retter og smager - nyplukkede, sprøde og knaldgrønne - af sol, sommer og grillmad. Mmm.

  SvarSlet
 4. Grønkål! Det er bare sprængfyldt af velsmag og gode næringsstoffer og smager lige godt råt som tilberedt.

  SvarSlet
 5. Benny Friis Jensen7. februar 2012 kl. 18.48

  Uha, det er ligefør jeg vil give Mia ret i at grønkålen ligger nummer1. Men, knolden med det smukke navn selleri,er min favoit.
  Sellerien kan i min verden alt, og den har så mange facetter i sin smag at den er anvendelig i og til alle typer mad. Og så er det jo fantatisk, hvordan den har bevæget sig fra bunden til toppen af fødevarehierakiet.

  SvarSlet
 6. Jeg må simpelthen vælge agurken, da det er en af de grøntsager, som altid har været en farvorit. Den er blevet puttet i mange gode salater og blevet lagt ovenpå rigtig mange leverpostejsmadder gennem tiderne.

  SvarSlet
 7. Sellerien! Denne store, smagfulde bombe af velsmag og dejlighed. Den kan spises rå i mange former, kogt tæt med bevaret smag og lidt god olie eller smør eller kogt ud til pure. Helbagt som sig selv i syvende potens, smurt i olie eller saltbagt. Ristet med andre sager i vinterens rodfrugtovnfade. Revet eller småternet og blancheret i eftersommeren i selskab med æbler og lidt sennep. I supper og ved stege. De selleriske lyksaligheder vil ingen ende tage! Den uundværligste grøntsag i min verden. Kærlig hilsen Nethe

  SvarSlet
 8. Fennikel! Smagen af blød lakrids...lige godt bagt og skåret helt tyndt i salaten!...og i sæsonen...Asparges i hvad som helst, men gerne bare de friske grønne helt rå!!!

  SvarSlet
 9. jeg kan ikke stille på sjælland d. 9 men vil alligevel erklære min kærlighed til LØGET.
  Der er mange mange gode grønsager (kikærter, hestebønner, sprød bladseleri, grønne aspargers, nye kartofler, porre, artiskok, jordskokker osv osv og mer endnu). Især dem som jeg kan gå lige ud i urtehaven og hente.
  Men løg bruger jeg til alt og næsten hver dag. Orv hvor jeg savner de første friske løg fra haven i forsommeren, dem som bliver helt bløde når de bliver bagt under en kylling eller river groft i øjnene når jeg hakker dem til en fetasalat.
  Gule, røde og hvide løg!
  (De kønsløse salatløg gider jeg dog ikke)

  SvarSlet
 10. Åh, hvor ville jeg gerne - men jeg skal ud med to kolleger i morgen. Havde godt læst om arrangementet i nyhedsbrevet fra Aarstiderne :-)
  Varme klem!

  SvarSlet
 11. Uhhh kan man kun have en? Nårh jeg er også grønkålsfanatiker, det er jo bare perfekt. Generelt er jeg vild med kål og elsker bare det der med at pille lag efter lag af, det er lidt som om jeg håber at finde et nyt eventyr inde under hvert lille rosenkålsblad... ihvertfald kan jeg kodt lide det.
  KH. Line

  SvarSlet
 12. Jeg æææææællllssker rosenkål, ja - det gør jeg og jeg står ved det ;-)(og jeg læser også Billedbladet som jeg selv køber)

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. .... der er mange grønsager, jeg kan lide, men jeg tror, hvis jeg kun må vælge en, så bliver det tomaten... :-D

  SvarSlet
 15. Jeg har et eller andet med auberginer. De er smukke, sunde og meget alsidige, kan bruges til meget forskelligt både stegt, bagt, hel eller pureret - og så er det ikke en grøntsag alle falder for, men godt kan lide hvis ikke man fortæller dem hvad det er.

  SvarSlet
 16. Er vildt forundret over at hele 2 svarer selleri! Den er jeg bare ikke blevet gode venner med - måske jeg skulle forsøge lidt mere..
  Min favorit må være tomat. Skøn i mad, salat, på rugbrød eller bare som den er :-)

  SvarSlet
 17. Jeg må vælge ærter. Om sommeren spiser jeg ærter i et tempo, der kun reguleres af den tid, det tager at åbne en bælg. Om vinteren er de dejlige letdampede til alt og måske især i risotto med lidt spinat. Det er helt henrivende.

  SvarSlet
 18. Selvom jeg ikke har torsdag aften ledig til det i øvrigt helt sikkert spændende arrangement, så må jeg slå et slag for spinat. Spinat er fantastisk, både rå (i baby-udgaven) som salat, og tilberedt i stuvning, sammen med ris, som base i koteletter i fad, indbagt sammen med laks, i tærte - jeg elsker bare spinat. Porrer står også mit hjerte nær, og alle mulige kålformer (undtagen rosenkål), men altså spinaten kommer ind på en første plads.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...