søndag den 19. februar 2012

Ahornsirupsfromage...

Jeg ELSKER ahornsirup. Det er en smag som intet andet. Og da jeg lige har fået noget af det bedste der findes, tilsendt fra USA skulle jeg naturligvis prøve at lave den her fromage. Den skal blandt andet bruges som fyld i de fastelavnsboller jeg skal bage i eftermiddag.

Grundopskriften har jeg fundet i Vinterkage og tilpasset (well, tilsat en enkelt ekstra æggeblomme så det passer med 2 bægere). Her er den toppet med et stykke maple candy - verdens lækreste slik.

Fromagen er, som lakridsfromagen, sirupsbaseret. Jeg har givet min ekstra ahornsmag ved også at bruge ahornsukker. Det kan man desværre ikke købe i her i landet, så jeg skriver opskriften uden. Find en god ahornsirup at bruge. Ikke sukkersirup med tilsat ahornaroma eller en billig slavesirup. Jeg kan anbefale den økologiske fra Urtekram, den har en rigtig fin og dyb ahornsmag.

Ahornsirupsfromage:

100 g ahornsirup
100 g sukker
2 dl vand
6 blade husblas
4 æggeblommer (2 bæger pasteuriserede)
3 æggehvider (2 bæger pasteuriserede)
2,5 dl fløde

Kom sirup, sukker og vand i en gryde. Kog det op og ind til ca 6-7 minutter. Tag det af varmen og lad det køle af i 5 minutter. Udblød husblassen og smelt den i den lune sirup. Lad derefter siruppen køle ned til stuetemperatur. Pisk æggeblommerne med det ene bæger æggehvide til en luftig masse - og pisk siruppen i. Pisk fløden til blødt skum og det sidste bæger æggehvide stift - vend begge dele i med let hånd.


Kom fromagen i en stor serveringsskål eller 4 små. Dæk fromagen med film og lad den sætte sig på køl i et par timer.

Pynt med flødeskum ved servering.

Endnu en let og luftig sag. Virkelig lækker ahornsmag og ikke alt for voldsomt sød. Den bliver virkelig god i fastelavnsbollerne.

Og dem må jeg nok hellere se at komme i gang med at bage. For mig er fastelavnsboller lig med en wienerbrødsbolle, overskåret og fyldt med creme og flødeskum. Men jeg har ikke armkræfter til at udrulle wienerbrød mere - så jeg tager den næstbedste løsning: vandbakkelser. Det er også hårdt for armen at røre sammen, men jeg håber det er til at overkomme.

God søndag til alle der kommer her forbi

4 kommentarer:

 1. Jeg plejer at bruge min håndmikser - så sparer du på armkræfterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bedste tip jeg har fået længe, tak ;-)

   Slet
 2. jeg er også pjattet med ahornsirup, men helst sammen med pandekager eller meget gerne appelsin. Fromagen lyder top fristende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, ja - det er SÅ godt på pandekager. Det må jeg ha' snart. Må hellere lige prøve sammen med appelsin ;-)

   Tak, den blev virkelig god :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...