lørdag den 4. februar 2012

Hjemmelavet is af blød nougat...

Overskriften burde ha' været "nougat-is" - men i manges bevidsthed, incl min egen, er det en vaniljeis med små stykker brændt sukker. Men det ændrer ikke på det faktum at det ER en nougat-is. Og det er endda den nemmeste is i verden at lave.

Isen er så blød og cremet som intet andet jeg nogensinde har oplevet. Hip hurra for den nye ismaskine. Jeg valgte at servere isen med lidt knas - små poppede korn overtrukket med chokolade.

Som sagt verdens nemmeste is:

1 ds kondenseret mælk
2,5 dl fløde
100 g blød nougat
2 dl kogende vand

Og så er det en Stop Spild Af Mad is - nougaten var nemlig til overs fra jul og lå bare og gik langsomt til i køleskabet.


Nougaten skæres først i små tern.

Den smeltes derefter over vandbad eller i mikroovnen 2 x 30 sekunder og røres homogen.

Den kondenserede mælk blandes i.

Allerede her har man bare lyst til at spise det direkte fra skålen. Det kogende vand piskes i og fløden tilsættes.

Og det er så her jeg endnu engang jubler over at ismaskinen. Ismassen kan nemlig kommes direkte i maskinen. Før skulle den stå i mindst 3-4 timer på køl før den lille manuelle maskine kunne køre den. Maskinen kan dog kun håndtere ca halvdelen af gangen - så den blev kørt af 2 omgange hvor maskinen hvilede 10 minutter i mellem. 25 minutter senere havde jeg den første portion af den mest henrivende nougat-is færdig. Konsistensen var både silkeblød og sej som de andre is på kondenseret mælk jeg har lavet - men meget mere luftig og cremet. Isen kan også sagtens laves uden maskine: køl ismassen helt af i køleskabet inden den sættes i fryseren i en flad bøtte. Pisk/rør den igennem hver halve time til den begynder at blive sej - og lad den derefter fryse ind.
Isen blev fordelt i 2 bøtter og puttet i fryseren. Jeg blev desværre nødt til at ofre mig og tage en portion her efter morgenmaden - for jeg skulle jo tage det her billede. Det er SÅ hårdt at være madblogger.

Max kigger forbi og smager på isen senere. Vi skal nemlig ud og spise sammen i aften. Denne gang er det på en 'SPOT deal' til Brasserie Belli. Det er jeg noget spændt på, for jeg har hørt både godt og skidt om stedet. Men jeg tager ja-hatten på og håber vi får en hyggelig aften og noget spiseligt på tallerkenerne.

Eller må vi tage herhjem og spise resten af isen. Hæ.

26 kommentarer:

 1. Mums! Lige en opskrift, som jeg kan bruge. Vi har 5 års bryllupsdag snart, og jeg har leder med lys og lygte efter noget nyt og spændende til vores familie, der kommer og spiser hos os den dag. Så denne her må prøves til desserten:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg vil dog anbefale at den ikke står alene som dessert - den er MEGET sød og man kan ikke spise mere end en lille kugle. Men sammen med et lille stykke mørk chokoladekage og noget frisk frugt tror jeg den ville være rigtig fin.

   Slet
  2. Hvad er det du har drysset opvenpå isen? Og hvor kan jeg købe det henne?

   Slet
  3. Som der står i teksten, så er det puffede korn overtrukket med chokolade ;-)

   De ver en partivare fra Netto som desværre ikke sådan lige er at skaffe. Jeg vil dog påstå at man kan lave dem selv ved at overtrække f.eks Rice crispies.

   Slet
 2. Den er vi vist nød til at afprøve inden konfirmationen.
  Vi kan jo ikke servere noget vi ikke selv har prøvet først ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg vil helt klart anbefale dig at prøve den først - den er MEGET sød ;-)

   Slet
 3. Jeg er vild med MEGET søde ting. Ville sådan ønske, at der lå lidt af den i min fryser lige nu. MUMS, Klidmoster! P.S. Hvor køber du de små chokoladekugler (med mørk, lys og hvid chokolade)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, så vil det her være lige være en is for dig ;-)

   Det er desværre nogle jeg har fundet i Netto som partivare for længe siden. Men jeg undersøger lige om de er til at skaffe et sted!

   Slet
 4. Tak. Jeg har lige savlet i mit tastatur. Sjuft ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Læg en kat på - de suger så godt. Muhahahahha.......

   Slet
 5. Jeg har sgu da vist nok noget nougat fra jul....... Det kan jo hurtigt omsættes til Nougat-is. Den lyder skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Go for it! - tror lige det er noget for dig ;-)

   Slet
 6. Lavede den igår og det var en STOR skuffelse, det blev slet ikke til is i ismaskinen, og da jeg kom det i fryseren, ville det heller ikke blive stift... Havde ellers glædet mig, men puha, jeg blev skuffet!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg da ked af at høre - har ellers kun fået positive tilbagemeldinger. Har også selv lavet den flere gange med succes.

   Fulgte du opskriften slavisk?

   Den høje sukkermængde gør at den indfrysere langsommere - og det er derfor et springende punkt at ismassen er HELT afkølet inden den kommes i ismaskinen. Jeg tror måske en kan være svær at lave i en maskine uden kompressor.

   Jeg syntes det lyder underligt at den heller ikke stivner på frost. Hvor længe stod den der før du testede?

   Slet
 7. Undskyld, men hvad med at give credit til hende der har givet dig denne opskrift, for jeg ved at du ikke selv har fundet på den...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Det var godt noget af en grov beskyldning at komme med. Det her er MIN originale opskrift. Hvis du mener noget andet, så skal du bakke den slags anklager op med et bevis f.eks i form af et link til den opskrift du mener jeg har 'lånt.

   Slet
  2. Jeg ved bare, at en person kom på ideen med at bruge blød nougat i is og sendte den til dig. Sjovt nok kom din opskrift op på siden ikke lang tid efter. Men fair nok at du vil have den for dig selv ... ;) God er den ihvertfald, og jeg synes det var genialt fundet på af hende.

   Slet
  3. Hvem? Hvis du vil slynge den slags ud, må du bakke det op af fakta. Jeg var den første her til lands der begyndte at lave den her slags is på kondenseret mælk - og lavede en lang liste over varianter jeg ville prøve af, heriblandt blød nougat. Så med mindre du kan navngive den 'geniale' dame der skulle ha' fundet på det før mig - og oven i købet skulle ha' sendt idéen til mig, så bliver du nødt til at erkende at det er er min originale opskrift, som er baseret på min grundopskrift på is af kondenseret mælk.

   Slet
  4. Nej, det vil jeg ikke, da hun ikke har bedt mig om at påpege det. Og det er da også helt fint at du har grundideen. Jeg synes bare stadig ikke det gør noget at anerkende hvor ens inspiration eller ideer evt. kommer fra - det bliver man da ikke mindre menneske af? Ingen grund til at hidse sig sådan op. Det var da bare ret pudsigt... Måske tager jeg fejl - hvem ved ;)

   Slet
  5. Men hvis du siger, du ikke har fået inspirationen af hende, vil jeg vælge at tro på dig :)

   Slet
  6. Hvis du ikke vil oplyse hvor jeg har idéen til et 5 år indlæg fra, kan jeg simpelthen ikke tage dine anklager seriøst. Jeg sætter nemlig en stor ære i altid at navngive mine kilder og uddeler linklove i stor stil. Jeg kunne ALDRIG drømme om at tage æren for en andens ide, hvilket er grunden til at reagerer som jeg gør her. For jeg mener virkelig at det er en grov anklage - som du bare slynger ud, uden beviser. Og jo, der er faktisk grund til at hidse sig op - for du gør mig både vred og ked af det....

   Slet
  7. Det var selvfølgelig ikke min intention. Blev nok bare revet lidt med af min retfærdighedssans. Dejligt at høre du navngiver kilder. Synes stadig du har mange gode opskrifter herinde. Ha' en dejlig dag.

   Slet
 8. Ej men altså. Altså, Lisbeth, det er dig, der sviner Malou, og så slutter du af med "nåmen, jeg vil stadig ikke sige det, nanananana, men hvis du siger det, så allernådigst okay da" - mage til fornærmet selvretfærdig sølle attitude. Din retfærdighedssans?! Hvis du havde en sådan, så hostede du op med hele historien eller holdt mund. Du havde jo aldrig talt sådan til Malou, hvis du stod over for hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh... Sviner og sviner vil jeg nu ikke sige. Det er nærmere en sviner den du kommer med nu. Der er bare ikke nogen grund til at trække den længere ud tænker jeg. Og hvad jeg ville sige ansigt til ansigt er det vel kun mig der kender til? Anne - du må også have en super dejlig dag! Over and out fra hende den selvretfærdige nougat-is elskende kvinde med den sølle attitude og manglende retfærdighedssans.

   Slet
 9. Indlægget er 5 år gammelt, Lisbeth... Du beskylder i 2017 Malou for at have plagieret en eller anden i 2012, men du vil ikke uddybe?
  Ahhrrr...

  SvarSlet
 10. Ej, der må jeg give de andre ret, det her svarer lidt til at prikke en på skulderen og sige: Jeg synes, du har gjort noget grimt mod en person, men jeg vil ikke sige hvem det er æhhh bæhhhh... Sådan som Malou går op i kilder, ophavsrettigheder og linklove, så kan hun nu bruge en masse unødig energi på at spekulere over noget, som der måske ikke engang er hold i. Jeg er ked af det, men jeg opfatter sådan en opførsel som en smule ondskabsfuld.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...