torsdag den 2. februar 2012

Popcorn med 2 slags lakrids...

Jeg har haft de her popcorn på min 'to-do' liste siden jeg spottede dem her hos Valdemarsro først i januar. Popcorn og lakrids sammen? Oh yes, det er en vinderkombination!

Min version er med 2 slags lakrids - og meget af det. De pikante popcorn passer perfekt som snacks til et glas koldt øl eller hvidvin.......eller bare når man er sulten for spas.

Ann-Christine lavede sine popcorn fra bunden - jeg snød og brugte en af de nemme poser til mikrobølgeovnen.

Jeg brugte 1 spsk engelsk lakridspulver og 2 tsk rå lakridspulver fra Johan Bülow. Flere har spurgt hvor man kan købe det engelske lakridspulver - og det kan man lige her hos T.I. krydderier.

De varme nypoppede majskerner kom i en stor bøtte, tilsat 1 spsk smeltet SMØR og lakridspulveret. Der blev lagt låg på bøtten og den blev rystet grundigt så pulveret blev jævnt fordelt.

Den her dag har virkelig været en emotionel rutsjetur. Jeg har taget et kæmpe tudetur over at måtte melde helt fra til Masterchef - og nu forsøger jeg at lægge det bag mig. Beslutningen er taget. Bum.

Men jeg skal sørme love for at dagen er endt godt. Jeg opdagende nemlig at jeg er i denne uges 'ALT for damerne' på den side der hedder Samtalekøkkenet (s. 97). Der bliver jeg bla udfrittet om min livret, yndlingsrestaurant og det mærkeligste jeg har spist. Det var ret surrealistisk at læse det - men også vildt fedt.

23 kommentarer:

 1. Spændenden kombination - og jeg kan se du også har fået fat i lakridspulveret fra T.I. (eller det har du måske brugt hele tiden?) Jeg er meget begejstret for det, og især for prisen (og så kommer det fra meget tæt på min hjemby).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig nogle labre popcorn - og jeg 'kom til' at spise dem alle sammen på en gang. Ups :-)

   Det er det engelske lakridspulver jeg har brugt hele vejen igennem - og ja, det er vildt billigt i forhold til hvad jeg ellers har fundet rundt omkring. Har lige bestilt 6 poser, 2 plader Vivani med pebermyntefyld, en pose spejderhagl og en pose tørret fransk estragon for 205 kr incl porto :-)

   Åh, så du bor på DE kanter ;-)

   Slet
  2. Jeg er vokset op tæt på Ejstrupholm ja, og mine forældre huserer stadig i området.
   I øvrigt sælger de rigtig mange af T.I. krydderierne i en grønthandel i Viborg, så hvis du en gang gør alvor af at komme hertil, og mangler lakrids (eller andre ting), så siger du bare til :-)

   Slet
  3. Uh, du kan tro jeg snart gør alvor af en tur til Viborg. Du, jeg og Hanne skal da på running sushi ;-)

   Slet
 2. Kæreste Malou, jeg har slet ikke set det med Masterchef før nu og jeg skal ikke vade i det. Vil bare nøjes med at sende dig et KÆMPE varmt tankeknus tværs igennem Jylland og så sige, at du sagtens kan klare dig uden de store dommere.

  Du har jo os, dine fans og læsere, og vi er VILDE med dig!

  <3 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita. Aww, så sød du er. Tusind tak <3

   Slet
 3. Når jeg er færdig med min kandidat i journalistik om 7 år (hvis jeg gør det til normeret tid) skriver jeg en artikel om hvor cool du er. Det synes jeg endnu flere mennesker skal vide :D Tillykke med din fine omtale.

  NB: Mht. artiklen i fremtiden - jeg kan sagtens bestikkes med kage til at gøre artiklen endnu mere rosende. FX omtale dine evner som linedanserinde eller lignende. Eller måske dine skills inden for dart? Der skal jo altid være noget nyt i artikler alligvel :D så må vi bare håbe folk ikke følger op på det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Wuhu, det er noget at et løfte - det kommer jeg til at holde dig op på ;-) Tusind tak for dine søde ord.

   Ha ha, du kan uden at lyve skrive at jeg er kattetæmmer og har julepynten hængende hele året. Men jeg bager gerne en kage og ser hvad du så kan drive det til :-D

   Slet
 4. Det ser da rigtig spændende ud- får også lyst til at prøve det en dag! Tak for Inspirationen! Tillykke med artiklen også:-)
  Kh Sara

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, håber du kan lide det - det er virkelig en sjov snack :-)

   Tak :-)

   Slet
 5. Jeg må have fat i noget lakridspulver. Det lyder så spændende.
  Tillykke med omtalen i Alt for Damerne. Og Jyllands Posten i søndags. Du er en kändis. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lagt et link ind til der hvor man kan købe det engelske lakridspulver.

   Tusind tak. Uh, er det mon noget man kan få en pille imod? ;-)

   Slet
 6. Kære Klidmoster

  Da jeg læste dit forrige indlæg, sad jeg og krydsede fingre for, at der kom lakridspopcorn inden dagen var omme. Jeg skal se film med kæresten om lidt og ved nu lige, hvad jeg lave af snacks. Heldigt, at jeg både har popcorn og lakridspulver i skabet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, jeg er glad for at det lige passede sammen. Håber du kunne lide dem :-)

   Slet
 7. Så må jeg da have fat i AfD - synd at du måtte melde fra i Masterchef, men man må jo desværre se sine begrænsninger i øjnene.
  Popcorn med lakrids - jeg tror jeg vil elske det, men familien vil endnu engang ryste på hovedet over mine (dine) ideer. Pyt, så får jeg popcornene for mig selv.

  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, har lige siddet i 5 minutter og kigget og funderet over hvad AfD mon betyder. Flot! :-D

   Jeg kan desværre ikke tage æren for kombinationen, men jeg håber min variant falder i din smag ;-)

   Knus

   Slet
 8. Uhm, jeg elsker lakrids, så skal helt sikkert prøve popcorn med lakrids.
  Ta lige et kig på min blog og se hvor nemt man selv kan lave lakridspulver :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, så skal du prøve - det er lige noget for alle lakridsfreaks :-)

   Jeg har skam gjort mig mine egne erfaringer med at blende Piratos - og det er altså ikke lakridspulver man får ud af det ;-) Det smager udmærket, men det har sin køkkentekniske begrænsning. Det er jo ikke ren lakrids, men et blandingsprodukt af glucosesirup, sukker, fortykningsmiddel (gummi arabicum), majsstivelse, aroma (ammoniumchlorid m.m.), rålakrids, salt, farvestof (E153), vegetabilsk olie og overfladebehandlingsmiddel (bivoks, carnaubavoks). Forsøger man at lave te eller alkoholbaserede drinks på det vil der dannes et uopløseligt og klamt bundfald. Jeg kunne forestille mig at det bliver træls at arbejde med så snart der kommer fugt til. Det ville f.eks blive katastrofalt at komme i macarons. Du skriver at du vil komme det i chokolade - tror det bliver ret træls at tygge i. Men jeg venter spændt på resultatet - jeg kan jo tage fejl.

   Der er et link oppe i indlægget til et sted hvor du kan købe store poser engelsk lakridspulver til 12 kr pr pose - det vil jeg klart anbefale dig at købe noget af.

   Knus

   Slet
 9. Hejsa, hvor lyder det spændende! Popkorn med lakrids. Min unge dreng er blevet helt vild med at eksperimenterer med den slags ting – måske er det, det vi skal smovse i os i aften, mens vi ”gumler” en god film. Man måtte mene, at det er velfortjent efter en laaaang uge. Tak for en spændende idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er nu desværre ikke min idé - jeg har bare pillet lidt ved den ;-)

   God fornøjelse - håber det smager jer :-)

   Slet
 10. jeg er vild med cheese pop corn men de er ikke til at opdrive man kunne engang købe noget pulver fra kims men du kan ikke få det og det er øv syns jeg

  SvarSlet
 11. hvor køber man di tomme poser til mikro ovnen kan ikke finne dem aaarrrr hjælp

  SvarSlet
  Svar
  1. Tomme poser? Aner ikke hvad du taler om :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...