mandag den 6. februar 2012

Hurtig hjemmelavet grov remoulade...

Fra arkivet: endnu en kreation fra en sen nattetime. Jeg havde en rest BØF som skulle i en rugbrødssandwich til natmad - og der ville jeg gerne ha' lidt remoulade i. Da det ikke er noget jeg sådan lige har på køl måtte jeg jo så selv i gang med at lave noget.

Det blev en meget grov og rustik remoulade. Klokken var nemlig så mange at jeg ikke ville vække mine naboer og underboere med *wroom wroom* fra stavblenderen. Men man kan med fordel blende den groft, eller finere, hvis man ønsker det.

Frem fra grøntsagsskuffen dyb fremdrog jeg en rest grøn blomkål.

Jeg lavede lidt af det i bittesmå buketter.

Det blev også til 1 gulerod og 1 stor syltet agurk i minitern bruniose + lidt afdryppede kapers.

Gulerod og blomkål blev blancheret i saltet kogende vand i 30 sekunder, overført til en skål om koldt vand og til sidst afdryppet grundigt i en sigte.

Jeg blandede derefter de blancherede grøntsager med den syltede agurk og kapers. Men der manglede et eller andet sødme.

Der lå et meget lille runkent æble tilbage som blev pelset og skåret i tern - og en stump løg som fik samme behandling.

Så havde jeg ikke mere jeg kunne finde på at komme i. Brug hvad du vil. Vandige grøntsager som blegselleri, agurk og fennikel kan bruges rå - grove grøntsager og rodfrugter skal lige blancheres.

Dressingen er en temperamentssag. Nogle vil gerne ha' den meget sød - andre mere syrlig. Jeg rørte min sammen af lige dele mayonnaise og skyr - og smagte den til med Ravigotte (sød sennepssauce), salt, peber og lidt æblecidereddike. Vælger man at lave remouladen af pickles skal det blot røres sammen med ren mayonnaise - eller et syrnet mælkeprodukt hvis man vil spare på fedtet.

Jeg endte med ikke at bruge alt dressingen. Jeg kom kun lige nok i til at det hang sammen. Og så var den klar. Den fik lige lov til at trække på køkkenbordet mens jeg ristede rugbrød og gjorde resten af indholdet til sandwichen klar.

Et stykke ristet groft rugbrød blev smurt med lidt SMØR, dækket med salatblade og resterne af den her BØF.

En generøs mængde remoulade blev lagt til rette.

Jeg kom endnu en syltet agurk i skiver og et par løgringe på toppen.

Et par skiver tomat og så var sandwichen klar til at få top på - i form at et diagonalt skåret stykke brød. Det blev noget af en Scooby size sandwich - så jeg måtte gå til den med kniv og gaffel. Super lækker natmad - MEN jeg lærte 2 ting: 1) Ristet rugbrød er hårdt at skære med fibro-fingre. 2) Ristet rugbrød er hårdt at tygge med fibro-kæber. Så fremover må jeg holde mig til blødere brød.

Nu vil jeg bevæge mig ud i kulden. Jeg har en biblioteksbog som skal afleveres i dag. Bøden er allerede på 20 kr og i morgen stiger den til 70 kr - grotesk. På vej hjem slår jeg et smut forbi posthuset og henter den pakke der venter på mig der. Rynkeby har sendt smagsprøver på deres nye serie juice uden tilsat sukker. Det glæder jeg mig til at smage - og lave is af.


'ALT for damerne' har forresten lagt min opskrift på Osso buco på deres hjemmeside. Hvis du har lyst til at læse den lille artikel med mig på s. 97 er bladet i handlen til og med onsdag.

9 kommentarer:

 1. Hmm - Ny Juice uden tilsat sukker. Må de overhovedet kalde det juice, hvis de har tilsat sukker ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må de faktisk. Det er tilladt at tilsætte op til 150 gram sukker pr. liter juice - men det skal tydeligt fremgå af emballagen at produktet er sødet. Det er dog noget de fleste forbrugere ikke er klar over - og de kan derfor nemt komme til at sætte lighedstegn mellem juice og ren frugtsaft. Men nu ved du det ;-)

   Du kan læse mere her.

   Slet
 2. En natmad, der opnår RESPEKT. Elsker i øvrigt remou :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-D

   God remou kan redde mange kedelige håndmadder ;-)

   Slet
 3. Åååh, elsker bøf, når man kan lægge den på rugbrød også. Har helt klart en mængde gode pålægsminder på den konto. I øvrigt har Gråsten Salater også lige lanceret en grov remo, som man dog skal presse ret hårdt på for at få indholdet ud, thi de blot har genbrugt låget fra en almindelig remo og det holder ikke skidesmart med de større stykker (brug låget, Gråsten!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, det er det yndigste pålæg der findes :-)

   Tak for tippet. Den må jeg smage. Det lidet da ikke for smart - men så er det jo godt man bare kan åbne tuben i den anden ende ;-)

   Slet
 4. SLURP, hvor ser det bare laekkert ud! :)

  SvarSlet
 5. Godt at man lige har spist, for ellers ville jeg fluks gå i gang med at lave mad igen efter at ha’ kikket på dine lækre billeder. Jeg er da helt vild med den blanding af grønsager på brød og bøf.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...