søndag den 25. september 2011

Lakridstrøfler - 'romkugler med attitude'...

Oh la la....her kommer en laber lille snack. Resterne af min marmorkage med lakrids og citron er blevet tryllet om til små lakridstrøfler. Der er lige plads til en i hver kind.

Øko -smøko....der skulle E-numre til denne gang. De sidste trøfler jeg lavede var meget 'naturlige' at se på - men nu skulle der altså spræl til.

Den optøede kage blev befriet for kanter og skåret i tern. Der var 175 g. 'Bindemidlet' i trøflerne skulle være lakridssirup og æblesmør - og der skulle lidt ekstra rålakridspulver i for smagens skyld.

Man kan selvfølge smuldre kagen med fingrene eller mose den med en gaffel - men det er meget hurtigere og nemmere at bruge en håndmikser.

Kagen blev først kørt til grov 'rasp'.

1½ spsk æblesmør (kan erstattes af æblemos eller f.eks hindbærmarmelade), 2 tsk sød lakridssirup og 1 tsk rålakridspulver blev tilsat.

Det fik lige 1 minut med mikseren inden det kom op i en skål. Jeg tog derefter latexhandsker på og æltede 'trøffel-farsen' sammen.

Super lækker og lakridsduftende - lige til at trille kugler af.

Der blev 15 stk. Øh, for det var lidt spild under vejs.

Nonpareille krymmel fra Tiger.

Ren nostalgi. Sådan så trøflerne ud da jeg var barn.

Meget syntetisk svensk sukkerkrymmel.

Også ret fint at se til - men smagen var for kemisk og sød.

Engelsk lakridspulver og rålakridspulver.

En super blanding. Desværre trak fugten fra trøflerne hurtigt lakridspulveret til sig. Men smagen var stadig rigtig god.

Jeg ville ønske at jeg havde haft et glas mælk til.

Trøflerne blev opbevaret på køl indtil de skulle spises.

Jeg spiste et par stykker og forærede resten til Max. Han var så sød at kigge ned til en kop te i dag. Puha, jeg har simpelthen været så uheldig i nat. Jeg snublede over Myren og mit hekseskud sprang op igen - det var ellers næsten væk. Det gør ulideligt ondt - og ikke engang Dolol kan tage smerten. I morgen tidlig tager jeg ned på Viby Torv op betaler mig til lindring hos en kiropraktor. Jeg *krydser fingre* for at det kan hjælpe - for jeg skal gerne til Gastronomisk Undergrund i morgen aften på Kvindemuseet.


Har du haft hekseskud?


20 kommentarer:

 1. De er meget smukke :-)

  SvarSlet
 2. Det bliver langtidsstegt Napoleon og baconcupcakes ;-)

  SvarSlet
 3. Like :) Eller jeg er egentligt også svært glad bare ved tanken om at sætte tænderne i Napoleon!

  SvarSlet
 4. Ja, gør lige det. Uh, jeg skal da lave trøfler til vores planlægningsmøde ;-)

  SvarSlet
 5. Uh, det lyder rigtig lækkert med lakridssiruppen - det vil jeg prøve næste gang. Tak for tippet :-D

  SvarSlet
 6. Muhahahahahaha.....I iz evilz :-D

  Jeg tænkte nok det var lige noget for dig. Ha ha, jeg kan lige se dig for mig :-D

  SvarSlet
 7. Tak skat - du tog godt fra der ;-)

  SvarSlet
 8. Tak skal De ha' :-) Hmm, hvad med at bage en helt almindelig gul kage - bare til at lave trøfler af?

  'Nogen' - tsk tsk :-D

  SvarSlet
 9. Awww, tak skal du ha'. De forsvandt desværre på vej til posthuset ;-)

  SvarSlet
 10. Ja - uhm, lakrids! Ha ha, jeg har faktisk et værelse i overskud - det må han da godt leje ;-)

  SvarSlet
 11. Det er lige det jeg mener - og det er røv og nøgler! Heldigvis nåede jeg at blive klar til messen :-)

  Tak. Nej, rålakridspulveret er det fra Johan B - jeg har bare oversat det til dansk ;-)

  SvarSlet
 12. Tusind tak :-) Jeg gemmer altid kagerester i fryseren - så kan man hurtigt lige lave en omgang trøfler når trangen melder sig. Ha ha, man skal bare skære kanterne af først - så er der altid rester ;-)

  Tak, det er heldigvis ved at være i orden nu. Varme klem :-)

  SvarSlet
 13. Hvis du med hekseskud mener hold i ryggen - så ja, og det er et helvede! Heldigvis er det ved at være nogle år siden jeg sidst har oplevet det, men jeg rendte også hos kiropraktor dengang.
  Håber du bliver frisk igen inden madmessen (og hvad du ellers har på programmet)!

  Lakridstrøflerne ser bare skønne ud - når du skriver rålakridspulver, er det så lakridsrødderne der bare er pulveriseret, i modsætning til den fra Johan B., hvor de vist koges og "lagen" tørres ind?

  SvarSlet
 14. Hvor ser det dog lækkert ud! God idé at bruge kagerester på denne måde, hvis man skulle være så uheldig, at der bliver noget tilbage af en kage ;O)
  Rigtig god bedring med dit hekseskud! Varme klem

  SvarSlet
 15. Mmm, lakrids. Godt at vi bor i Australien ellers tror jeg at kæresten ville forsøge at leje et værelse hos dig :-)

  SvarSlet
 16. Marian Neerup Larsen29. januar 2012 kl. 18.53

  UHMMMmmmmmm jeg elsker lakrids. Og der her kugler ser jo SÅ yummy. Send lige en med posten til Vestjylland, tak ;)

  SvarSlet
 17. Oh lala! De ser dejlige ud! Har lyst til at prøve, men der er en latent mangel på kagerester i min fryser - 'nogen' har en tendens til at udrydde kagen, inden der kan komme rester! :-O

  SvarSlet
 18. Åhhhhh gud, Klidmoster du er altså ond!!! OND!!!! Siger jeg dig! Sidder her og har maven fuld af kage og alligevel er jeg bare fuldstændig solgt og ligeglad, for jeg vil bare HA de lakridstrøfler... *Hottie Von Dottie headbanger ned i tastaturet og mumler usammenhængende sætninger om lakridstrøfler*

  SvarSlet
 19. Hej Malou.

  Jeg forsøgte mig med din lakrids mamorkage, men havde hverken det ene eller andet lakridspulver, derimod havde jeg lakridssiruppen som jeg brugte nogle skefulde af... resultatet er en sandkage som er meget saftig og slet ikke tørrer ud og bliver kedelig når den er kold, som sandkager ellers har tendens til...og der hvor siruppen var i skorpen, blev det lidt "kandiseret" og gav en lider anderledes sprød skorpe.

  mv
  KL

  SvarSlet
 20. Oooh! Har samme problem som Piskeris - har aldrig kagerester. Må tage noget fra engang øremærket lakridstrøfler.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...