tirsdag den 13. september 2011

Grove snegle med ristede løg, parmesan og timian...

Efterår er suppetid - og det kræver noget godt brød til. Som jeg skrev i går, da jeg lavede ristede løg, bagte vi i min læretid af og til brød med dem i. Det ville jeg lave en hybrid af - med kraftig inspiration fra Annes skønne hvidløgssnegle. Det blev der nogle grove og meget velsmagende små madbrød ud af:

Grove snegle med fyld af SMØR, ristede løg, hvidløg, parmesan og timian.

For at gøre sneglene lidt grovere kom jeg en smule emmer i.

1 dl varmt vand
½ dl mælk
15 g økologisk gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
75 g emmermel
175 g hvedemel

Bland det varme vand med mælken, salt, sukker og olie. Smuldr gæren i og lad blandingen stå til gæren flyder ovenpå og begynder at gøre væsen af sig. Rør derefter melet i, lidt af gangen til en smidig dej. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca 1 time.


Mens dejen hævede lavede jeg 'remoncen'.

Først 25 g af de ristede løg. Købte kan selvfølgelig også sagtens bruges. Ristede løg kan bruges til meget andet end fastfood og smørrebrød. I en skysauce kan de f.eks gøre en hakkebøf til en helt ny oplevelse. Jeg valgte at komme løgene i en frysepose og give dem nogen dask med siden af kødhammeren.

20 g friskrevet parmesan. Jeg er blevet ret begejstret for den økologiske fra Änglemark.

Jeg har altid timian i fryseren, så det tog jeg lidt op af. Og 2 fed hvidløg blev det også til.

45 g SMØR fik 10 sekunder i mikrobølgeovnen og blev rørt med parmesanen, de knuste ristede løg, hakket timian og presset hvidløg.

Det gav en laber 'remonce'. Dejen blev slået ned og rullet ud til et rektangel på 30 x 40 cm.

'Remoncen' blev smurt ud på dejen som blev rullet stramt sammen til en rulle.

Rullen blev skåret ud i snegle på ca 3 cm og lagt i et fad foret med bagepapir. Fadet fik lov at stå og efterhæve i ca 45 minutter. Ovnen blev i mellemtiden varmet op til 200°C.

Sneglene blev bagt i ca 20 minutter til de var gyldne.

De lune snegle blev spist til en cremet kartoffel/broccolisuppe. Resten er røget i fryseren til næste gang der er suppe på menuen.

Puha, jeg kæmper virkelig for at komme af med den dumme influenza. Det går lidt bedre, men forkølelsen og hosten lader sig ikke lige sådan jage på porten. Men jeg SKAL være frisk til weekenden - for jeg VIL til København og Mad+Medier sammen med de andre madbloggere. Der er stadig pladser af få på konferencen - så er du madblogger så er det om at slå til nu. Se lige det her program - ser det ikke bare godt ud? Du kan melde dig til og købe billet lige her.

Ses vi derovre?


6 kommentarer:

 1. Jeg er igen og som sædvanligt blevet inspireret :D
  Mon ikke jeg i næste mdr skal lave en look-a-like.

  SvarSlet
 2. C'est la vie by G.29. januar 2012 kl. 18.47

  Hvor er du altså god Malou! Er lidt bagud med at læse blogs, men bliver vildt inspireret af at læse dine indlæg :)

  Håber du har det rigtig godt :)

  /Gitte

  SvarSlet
 3. Marianne - Tante Sød29. januar 2012 kl. 18.48

  uha, de ser suveræne ud. Dem MÅ jeg bare lave .... har bare så meget lyst til at lave suppe hele tiden ..... tak for dejlig innovation. Og god bedring ....

  SvarSlet
 4. Tusind tak skal du ha' - hvor er du sød :-)

  Puha, helbredet driller desværre en del i tiden - det er derfor jeg er sådan bagud med kommentarene.

  SvarSlet
 5. Tak skal du ha' :-) Supper er bare super god mad - har godt luret på dem du har lavet. Tak :-)

  SvarSlet
 6. Dejligt at du kan blive inspireret her :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...