tirsdag den 13. september 2011

Cremet kartoffel-broccolisuppe...

Dagens ret i dag var en rigtig silkeblød suppe - som var rigtig god til min ømme hals. Sammen med de grove snegle var det lige det kroppen havde brug for til at feje influenzaen af banen. Jeg havde også både kartofler og broccoli i huset, men ingen fløde......

Der var simpelthen ikke kræfter til at handle......med så ringede det på døren. *Ding dong* (ja, sådan lyder dørklokken jo ikke ligefrem når man har dørtelefon - men leg lige med, iggå?). Det var en fragtmand med en pakke fra Arla. Og se lige hvad der var i den:

6 x 2,5 dl laktosefri fløde og 1 liter laktosefri minimælk. Min fibro-hjerne havde fuldstændig afstødt at jeg havde sagt 'ja tak' til at modtage en prøve på de nye produkter.

Og så kom det lige i dag hvor jeg havde brug for fløde. Det er da vist det man kan kalde god flødekarma.

Ud over 1 hoved broccoli og 5 kartofler skulle der også 2 små løg og 2 fed hvidløg til. Der var de her smukke røde kartofler med i ugens Verdenskasse. Desværre er det kun skallen der er rød.

Broccolien blev gjort klar til gryden. ALT kan bruges, så både bladene og stokken kom med. Dog tog jeg lidt fra til at komme i suppen ved servering. Kartoflerne blev skrællet og skåret i små tern. Suppen skulle nemlig kunne laves på kort tid mens sneglene bagte og kølede lidt af.

Løgene blev hakket fint og hvidløget blev skåret i skiver. Fra fryseren hentede jeg lidt timian.

Mængderne kan varieres i det uendelige, så jeg skriver bare hvad jeg brugte. Det kommer sig ikke så nøje, bare brug hvad du har.

Broccoli
Kartofler
Løg
Hvidløg
Timian
Vand så det dækker
Herbarare urteboullion
Fløde

Start med at sautere løg og hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt kartoflerne og timian. Hæld vand på til det dækker og kom lidt koncentreret bouillon ved. Lad gryden simre i ca 15 minutter. Tilsæt broccolien + lidt ekstra vand og lad suppen snurre yderlig 15 minutter. Stik en stavblender i gryden *wroom wroom* eller kør den i en blender. Rund suppen af med fløde - jeg kom ca 1½ dl i den her. Smag til sidst suppen til med salt, peber og lidt syre. Jeg brugte lidt æblecidereddike.


Suppen blev serveret med lidt broccoli i bittesmå buketter og lidt tern af gulerod. De lune snegle gjorde godt til.

Jeg håber jeg er lidt mere frisk i morgen. Jeg skal nemlig deltage i en fokusgruppe hvor emnet er økologisk kylling. Det tror jeg bliver ret så interessant.


6 kommentarer:

 1. Vidunderligt at du lige har fået det laktosefri ind, eftersom jeg netop har fået 'problemet' med at en af dem der får kage, ikke kan med laktose længere :(

  Uhmm... lavede også kartoffel/broccoli/spinat-suppe i sidste uge - altid en god ting :) Er helt vild med de brødsnegle *mums*

  SvarSlet
 2. Jaha, har alt muligt samlet samme af de kanaler. Tror jeg skal ud og ha' den i blå også ;-)

  SvarSlet
 3. Orv, så er den jo til at få fat i. Pæne ting man gerne vil have er ellers tit arvet, købt brugt eller lavet af en eller anden :)

  SvarSlet
 4. Suppe er det bedste! Tak, jeg er også ret vild med den. Den er købt i IKEA og kan også fås i blå ;-)

  SvarSlet
 5. Der er vist mange der har efterspurgt laktosefri fløde til bagning. Jeg håber du kan levere den ønskede kage med det :-)

  Ja, det er en mild og blid suppe. Tak, de er virkelig lækre. Og 2 minutter på optøningsprogram i mikroovnen gør dem som nybagte ;-)

  SvarSlet
 6. Uhm, jeg eelsker suppe. Sikke en fin og hyggelig kop! Hvor har du den fra?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...