mandag den 12. september 2011

Hjemmelavede ristede løg...

For mig er prikken over i'et på en god hotdog de ristede løg. Men *gys* der var ingen i skabet i dag da der skulle hottere på bordet. Nå, så måtte jeg jo selv i gang med at lave nogen.

Det tippede også vægtskålen så der var flest hjemmelavede elementer: emmerpølsebrød, rustik remoulade, syltede agurker + de ristede løg. Pølserne var grove øko-wienerpølser fra Irma og så var der øko Heinz ketchup og min elskede French's sennep.

Det er nemt at lave ristede løg - det lugter bare lidt, så sørg for god udluftning.

Løgene skal skæres i papirtynde skiver. Det kan gøres med en kniv, men med en mandolin kan det gøres nemt og hurtigt.

De tynde skiver vrides lidt så det bliver til løse ringe. En gryde med neutral olie varmes op til mellem 130 - 150°C. Det er vigtigt at olien ikke bliver varmere - for så vil løgene branke før de er færdige.

Mens olien varmer op gøres der klar til stegningen. En stor tallerken beklædes med fedtsugende papir og en skål gøres klar med lidt hvedemel.

Løgene steges i små portioner. Hvis der kommer for mange i af gangen vil det sænke temperaturen på olien og få løgene til at suge for meget olie til sig. Inden løgene kommer i den varme olie vendes de i mel - og det overskydende rystes af.

Efterhånden som de små portioner løg er færdige, fiskes de op med en hulske og lægges på det fedtsugende papir.

Det er godt nok en kæmpe bunke der bliver af 2 løg. Når løgene er helt afkølede knuses de forsigtigt imellem hænderne og kommes i en skål.

Og så er der sørme ristede løg. Der er mange der lave ristede løg ved at snitte løgene småt først, men det kan nemt give mange små brændte stykker. Det er meget nemmere at lave dem på den her måde - og så kan man knuse dem så groft eller fint som man vil.

Og så var det bare af få samlet nogle hottere.

Oh my, der var godt nok meget mad i sådan en hjemmebagt hotter. Når man er vandt til købte pølsebrød, som jo mest er luft, så er sådan en emmer-fidus kraftig kost. Men hvor smagte de bare GODT.

Resten af løgene er nu gemt i en lufttæt bøtte til andre formål. Jeg kan huske at vi i min læretid bagte noget madbrød med ristede løg i - og det har givet mig en ide. Nu må vi lige se om det bliver til noget i morgen.


12 kommentarer:

 1. Skal da helt klart prøves- har oveninkøbet et mandolinjern som jeg aldrig har brugt endnu ;).....

  SvarSlet
 2. Det vil du blive glad for - det kan bruges til rigtig mange gode ting. Heldigt :-)

  Åh, det er den bedste sennep i verden. Tak, det er de også. Jeg synes de smager meget bedre.

  Ha ha ha, good one :-D

  SvarSlet
 3. Årh, hjemmelavede ristede løg har stået på to-do listen i snart tre år, men jeg har ikke fået dem lavet endnu. Hvordan vidste du hvornår olien havde den rette temp? Brugte du termometer eller varr det på gefühl...:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 4. Tak skal du ha' :-)

  Uh, det er altså ikke tosset med ravigotte - det kan bruges til rigtig mange lækre ting.

  SvarSlet
 5. Det lyder rigtig lækkert - det tror jeg helt klart skal prøves. Jeg glæder mig også til at prøve din rustikke remoulade - skal bare lige have købt ravigotte.

  SvarSlet
 6. Jeg synes de smager bedre - for de er nystegte og sprøde. Dem man køber kan godt smage lidt 'gamle'. Hvor sjovt med hottere til jul :-) God ide at tage hjemmeristede løg med - det giver lidt bonuspoints ;-)

  SvarSlet
 7. Til os, der ææææælsker hjemmelavet fastfood (eller - kvalitetsfood med fast i :P) - der er det bare en fed ide. Jeg sidder her kl. lidt over fem og praktisk taget SAVLER og er skidesulten.... Hjemmelavet agurkesalat er en win-win! Ligeså hjemmedesignet remo.
  Men hvordan får man lige målt, hvor varm olien er? Skal man have et specielt termometer eller hvordan? For jeg har altså godt nok ingen frituregryde må jeg tilstå.
  - Og så lige det sidste: Hvor dælen finder man det der sennep? Jeg har fået det hos bagelshops, men hvor kan man købe det??? Mad & Vin eller nowet???

  SvarSlet
 8. Smager de hjemmestegte lidt eller meget bedre end de købte? Eller er der ingen særlig forskel? Nu er jeg ikke den store kok, men min mor serverer altid hottere til skrupafmad til julefrokosten, så der kunne det være sjovt at have sådan noget med.

  SvarSlet
 9. Arhhh... Tak! Jeg har fluks skrevet et trådløst stegetermometer på min ønskeseddel. Hvor heldigt at fødselsdagen er stærkt opstigende i horisonten, hæ hæ... Og tak for tippet med indkøb - jeg skal ihvertfald søge den gode sennep ud. Om ikke andet, så til hot dogs'ne ;-)
  (og altså - dine løg ser meget sprødere ud end de der totalt klamme sataner man kan købe fra Bænke eller hvem der nu laver sådan noget industri-stads).

  Og så lige til sidst, bare for at komme med dagens platte indlæg: Hvad hedder piercingen i mændenes "pose" mellem benene ???

  ....En løgring.

  Hår hår hår! :P

  SvarSlet
 10. Ja, så er det bare med at komme i gang ;-)

  SvarSlet
 11. Det er kræs, så det er bare med at komme i gang ;-)

  Ja, jeg bruger mit trådløse stegetermometer til at måle temperaturen med. Jeg har sådan et lille spyd-termometer fra K og K som måler temperaturen på 3 sekunder.

  SvarSlet
 12. Hjemmelavet er bare bedst - så ved man også hvad der er i :-)

  Jeg bruger mit trådløse stegetermometer til at måle temperaturen med. Jeg har sådan et lille spyd-termometer fra K og K som måler temperaturen på 3 sekunder.

  Senneppen kan fås hos de Super Best butikker der har en 'amerikansk hylde' og hos Inco. Men du kan faktisk også bestille den på nettet - lige her: http://dialife.eu/product.asp?product=1066 ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...