tirsdag den 1. september 2009

Konditorisøndag III...

Nu hvor jeg har været på træningslejr i en måned trængte jeg gevaldigt til noget kvalitetskage. Og så var det jo heldigt at der bare 2 dage efter min 'løsladelse' var Konditorisøndag hos Anarkisten (Nu også kendt som Anne Kirsten). Der var både velkendte og nye mennesker - og som altid en masse kage bagt af primært økologiske råvarer, med stolthed og kjærlighed.

Og se hvad hun havde bagt specielt til mig! Fordi det er min yndlingskage og jeg kun havde fået dårlig mazarinkage bagt med margarine og mandelessens ude på anstalten.

For pokker - hvor var den lækker. Blød og venlig med en kontrolleret sødme. Og så fik jeg det privilegie at testbage den til hendes kommende kogebog. Jeg skal også testbage nogle muffins, så i morgen bliver det store bagedag her. (Spørg mig ikke efter opskrifterne! De er udviklede at Sif og er top-hemmelige. Køb selv kogebogen når den udkommer).

Næste kage på bordet var denne *savle* solbærlagkage.

Lækre luftige bunde med sød-syrlig solbærfromage og fløde. Og så med et glas hjemmebrygget solbærsaft til. Det var som at komme i solbærhimmelen.

Der var også et glastårn i 3 etager fyldt med de ynnnndigste cremelinser.

Fyldt med ægte vaniliecreme og yderst delikate. (Ikke for at hænge nogen ud - men der var faktisk en der kunne ha´en hel i munden på en gang).

Se lige de her rouladetvillinger! Fyldt med den mest syndige Toblerone-creme. 

Men den var let og luftig som et alfekys og smeltede på tungespidsen. Jeg tager en lang cykeltur i dag for at kompensere lidt for kalorieindtaget.

Der var også et fad med disse små cremefyldte 'mundbakkelser'. De forsvandt som dug for solen. Der kan også med fordel gemmes en i hver kind!

Konditorisøndagen bød også på 2 slags kærnemælkskringle. Den ene med ægte vaniliecreme.

Den anden med marcipan. Og så kunne vi altså heller ikke spise mere kage den dag! Gæsterne begyndte at bryde op, sige 'farvel og på gensyn'. Næste gang bliver en lørdag (så de der evt skal køre langt har en chance for at komme med) nemlig d 10/10 kl 14.02. 

Da alle andre end Pernille og jeg var taget hjem, fik vi allernådigst lov til at inspicere Sif´s allerkæreste egendel: Lambethbogen, skrevet af mr. Lambeth selv. Med ærbødig ærefrygt bladrede vi forsigtigt i den, mens vi sagde 'uh' og 'wow' mindst 1000 gange.

Her er et eksempel på Lambeth teknikken. Se flere af Sif´s fantastiske kager her.

6 kommentarer:

 1. det er sjovt nok altid den samme der tester det der med 'hvor meget mad kan jeg have i munden på én gang'

  Det var sq også med ærbødighed, jeg tror slet ikke jeg rørte ved bogen, jeg beundrede bare.

  SvarSlet
 2. Puuuha. Jeg er heldigvis slet ikke misundelig. Overhovedet. Faktisk kan jeg ikke lide kager og foretrækker et par stængler bladselleri...

  Who am I kidding!?!?!? Hold op hvor ser det (igen) godt ud! Heldigfryns! :-D

  Glæder mig til at se dine bageprojekter - og dejligt at have dig tilbage på bloggen igen :-)

  SvarSlet
 3. Kære Malou!

  Det ser SÅ lækkert ud - jeg ærger mig gul og grøn hver gang jeg ser at du har været til kage-søndag! Jeg må planlægge at komme op og besøge dig en søndag, hvor det afholdes, så jeg kan komme med og smage lækkerierne :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 4. Nææh du viste den pæne kage! Nice.

  Tak for en hyggelig dag, jeg har kun en lillebitte smule tinitus :P

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare lækkert ud det hele, det er bare så meget en skam at jeg ikke må kaste mig over alle de kager, det kan jeg godt få lyst til når jeg ser hvor indbydende det hele ser ud ! But that is life !

  Knus

  SvarSlet
 6. @Pernille - Yep, og hvor kan hun ha´ meget derinde (som man siger). ÅH, det er jo rigtigt. Det var mig der bladrede og dig der så på :-)

  @Piskeris - Der var heller ikke noget at være misundelig over *løg hun*. Nu skal du jo selv ud og besøge kage-damen på lørdag :-) Tak, det er dejligt at være tilbage :-)

  @Kære Birthe - Det er altså noget af en oplevelse, kan jeg godt sige dig. Det kunne være vildt hyggeligt hvis du kom men engang. Det gælder bare om at være hurtig, for pladserne forsvinder lynhurtigt :-)Knus

  @Sif - Ja, den der grønne er jeg bare helt forlibt i. Selv tak, det var som altid en sand fornøjelse (no pun intended).

  @Pernille på 1. - Det er også meget lækkert. Men jeg har altså også nogle særdeles lækre opskrifter på diabetesvenlige kager, hvis det har nogen interesse? Knus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...