søndag den 13. september 2009

Weekendens måltider...

En rigtig hyggelig weekend synger på sidste vers. Selv om jeg skulle slappe af og hygge mig, har jeg alligevel fået lavet en masse mad. Efter træningen i fredags, tog jeg ned på torvet og handlede ind til weekendens udskejelser.

Jeg har en tilståelse - en lidt flov en endda. I fredags fik jeg lidt hjælp til madlavningen -af Knorr! Åh, det lettede at få det sagt.

Well, der er Knorr og så er der Knorr. De her økologiske pulvere fangede min opmærksomhed og måtte prøves. Ja, det er ikke svært at lave en opbagning til en gratin, men efter træning har jeg simpelthen ikke kræfter til den slags. Så indholdet af de 2 poser røg i en gryde sammen med 6 dl mælk. Der skulle bare et kort opkog til at fremtrylle en tyk, muskatduftende sauce.

Jeg tog en kæmpe portion grøntsager fra Dogmekassen og gjorde klar: 2 store gulerødder, ¾ blomkålshoved, 1 mellemstort glaskål i tern og en håndfuld grønne bønner. Grøntsagerne fik ca 3 minutter i spilkogende vand og dryppede derefter af i et dørslag. Hele herligheden kom i et fad og blev overhældt med saucen.

Gratinen fik ca 20 minutter på varmluft ved 200°C. I følge opskriften skulle der ha' været ost på toppen. Det sprang jeg over og syntes ikke at det manglede. Det smagte faktisk ganske udmærket. 

Jeg lavede en hurtig salat med blade, cherrytomater og babyagurk. Der kom en flanksteak på panden, som så fik en klat kryddersmør bagefter. Og det var nem mad i en fart. Der var nemlig liiiige et projekt jeg skulle ha' gang i efter maden. 

Nemlig ja, endnu en cheesecake. Denne gang blev den dog lavet med mascarpone. Lørdag skulle jeg nemlig ha' besøg af Pernille Ingenblog (nu med blog) og hende havde jeg lovet at lave en fuldfed cheesecake til.

Snu som jeg er, kom jeg bagepapir i springformen inden jeg gik i gang. Kagen blev bagt af de to omgange og sat på køl. Blåbær-guffet kom på lørdag formiddag, så det kunne stå og trække godt ned i kagen.   

Hos Signe havde jeg set en grøn bønnesalat, som jeg gerne ville lave. Men jeg kom hverken løg eller tomater i, men derimod peberfrugt, gulerod og glaskål.  

Da Pernille kom, gik jeg i gang med at få maden i ovnen. Jeg havde valgt den stressfrie model: posekylling! Så kunne jeg slappe af og være en sød værtinde og ikke en stresset sur mokke. Og som ekstra bonus var der mad til resten at weekenden. Denne gang fik fuglene (indsmurt i smør, drysset med urtesalt og peber) følgeskab af kartofler i både, alm, gule og hvide gulerødder, kogte kikærter, timian og hønsefond. 70 minutter på 200°C og maden var så godt som klar.

Skyen fra poserne blev siet og jævnet med lidt majsstivelse, så vi kunne få lidt dyppelse til.

Skindet bliver ikke sprødt, men det gør ikke noget for kødet bliver SÅ mørt og saftigt. Det er sjældent at vi spiser en almindelig kogt kartoffel - de er for kedelige. Men når de har ligget og svømmet i kylinge-guf i en time, smager de temmelig godt. Så var det bare om ikke at spise for mange, der skulle jo være plads til dessert. 

Wee, jeg er bare vildt stolt af den. Det er den første jeg bager i en springform og den blev bare lige i vinkel. Dog brugte jeg 500 g marscapone i stedet for 400 g og det var lige før 2 æg var for lidt til at 'sætte' massen. Den fik over en halv time i første bagning og var endnu ikke stivnet helt da jeg tog den ud. Men så blev den til gengæld ekstra cremet i midten.

Det var et hit med bagepapiret - den var super nem at flytte over på et fad. Jeg vil aldrig glemme Pernilles udtryk i ansigtet da hun tog den første bid - og de 'uhm' lyde hun lavede. Hvor er det skønt at diske op med noget der bliver nydt SÅ meget ☺

Pernille overnattede her og stod tidligt op for at hente sin mors bil. Vi skulle nemlig på road trip til Ringkøbing, hvor hun har et hus til salg. Mens hun hentede bilen, lavede jeg en solid madpakke.

I Føtex havde jeg fundet disse rustikke 'Pampasboller' som skulle lege sandwichbrød.

Jeg smækkede en kyllingesalat sammen af kylling (doh!), græsk yoghurt, fuldkornssennep og et skud garam marsala til en ene sandwich. Til den anden lavede jeg smørelse af græsk yoghurt rørt op med en generøs klat pesto. Det ville nemlig gå godt til resten af flanksteaken fra fredag.  

Til kyllingesandwicherne udhulede jeg brødet let først. Så kan det nemmere holde på salaten og man får ikke så meget brød indenbords. Efter at ha' fyldt brødene, kom der salatblade, tomat og agurk i. Til flanksteaken blev det kun til lidt tomat. 

Og kl 9.00 drog vi mod Ringkøbing. Der skulle være åbent hus fra 13 - 15 og der skulle lige gøres lidt rent og slås græs først. Pernille slog græs mens jeg læste i min bog og sov på sofaen - en glimrende arbejdsfordeling! Bagefter fik jeg dog mulighed for at køre en tur på havetraktoren og det var pænt sjovt. Efter at ha' plukket vindruer i hendes drivhus satte vi atter kursen mod Århus. Efter et lynbesøg hos Anarkisten (hun havde bestilt friske æg med fra Videbæk) blev jeg kørt hjem. 

Det har været en rigtig god weekend - men nu er jeg flad, træt, baldret og øm. Så nu skal jeg stene på sofaen med tv-serier og katte! 

12 kommentarer:

 1. Det dersens "glaskaal" blev jeg ved med at laese som glasskaal og det giver grangiveligt lidt et andet indtryk!
  LAEKKER mad endnu engang. Jeg kommer! :)

  SvarSlet
 2. Det lader da til at du har haft en dejlig weekend - godt at være hjemme på fuld tid igen :-)
  Knus S

  SvarSlet
 3. Hvilken weekend og hvilken mad !!

  SvarSlet
 4. Uhm..!!! Jeg skulle være blevet lidt længere i stedet for bare at styrte ud af døren da kattene var (foreløbigt) færdig-beundrede. Mums!!!!! Var der også lidt kylling til dem (kattene)?

  SvarSlet
 5. Det var en fantastisk weekend.

  Den med flanksteak var perfekt som aftensmad OG den smagte muuums- det der med pesto i græsk yoghurt er hermed taget til efterretning ;-)

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Ja weekendens menuer må gå ind under "Lidt af hvert":
  Det ser som sædvanlig dejligt ud, og det ender nok med, at du også bliver en hel bagermester.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Wow, en weekend og sikke skønne mad-billeder!! :-D Aij, hvor dit indlæg sprutter af energi...!! Skønt skønt!

  SvarSlet
 8. Det ser ud som den dejligste weekend, hvor du ikke er død af sult, kære Malou ;) Men det ville jo også være frygteligt trist :-)

  Mange varme efterårsklem til dig!

  SvarSlet
 9. Savle og savle og savle igen. Måske jeg skulle få banket en cheesecake sammen også.

  Mmmm.

  Jeg bruger vildt meget tid på at sidde og ae' din blogkat på maven så den spinder.

  SvarSlet
 10. Wow - lækker mad, skøn cheesecake og det lyder også bare som en god tur til Pernilles hus :-)
  Og forresten - velkommen tilbage fra Nansen-hjemmet...dejligt at du er tilbage på bloggen :-)
  Mht de der opskrifter - jo dem må du stadig gerne sende til mig :-) Knus herfra

  SvarSlet
 11. @Tina - Ha ha, det var en sjov 'fejllæsning'. Tak, bare lige ring et par dage i forvejen :-)

  @Signe - Uh, det var en rigtig hyggelig weekend. Men det har ellers været svært at komme hjem til 'mit liv' igen. Det gjorde mig stresset. Sært. Knus

  @Miri - Tak, du kan tro det var dejligt det hele :-)

  @Tine - Du havde været mere end velkommen :-) Du kan tro de katte blev proppet til bristepunket med kylling!

  @Ibs - Tak, du er også velkommen til at komme på weekend :-)

  @Pernille - Tak, det er jeg glad for at du syntes. Desværre smagte jeg den ikke selv, den blev snappet så snart jeg kom inden for døren :-)

  @kære Vibeke - Tak skal du have :-) Ja, jeg er skam blevet helt fer til at bage. Hvem havde troet det? Knus

  @Bibo - Tak, det var en rigtig god weekend. Desværre brugte jeg ALLE mine skeer på den. Me nu er jeg ved at være klar igen :-)

  @Madame - Uh, det var en skøn weekend. Ha ha, der er vist ingen fare for at jeg dør at sult :-D Varme efterårsklem til dig :0)

  @Sif - Gæt hvad du skal ha' til dessert på onsdag ;-) Du må gerne ae den, den er vild med det.

  @Grønne Pige - Tak, det var en vildt god weekend. Uh, det var et godt ophold derude, men det er nu også dejligt at være hjemme igen. Jeg skal prøve at samle opskrifterne sammen, det hele går desværre bare lidt langsomt lige nu.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...