fredag den 25. september 2009

De sødeste sager...

Uh, jeg er en sukkergris. Jeg ELSKER søde, lækre sager. Og da det nye motto i 'mine cirkler' er "Hellere kornfed - end kernesund", er jeg ikke bleg for at indrømme mine sødelige tilbøjeligheder. Efter min overbevisning er en god basiskost med til at tillade et vist indtag af søde sager uden det bliver (for) usundt. Well, om ikke andet er det det jeg bilder mig selv ind. 

Dette er en af de lækreste 'guilty pleasures' der findes: hvidt brød med jordnøddesmør og gelé. Og et stort glas koldt mælk til. Yikes, mit kolesteroltal stiger mens jeg taster.

Men der er ikke hvilken som helst kombination der duer. Pernille' s hjemmelavede paradisæblegelé passer perfekt til mit yndlings peanut butter. 

I sidste uge var jeg på besøg hos Sif og hun diskede op med sande lækkerier. Først kornotto (indeholdende den snedige ost 'Crottin de Chavignol au lait cru') med ajvar og bagefter nykogt blommegrød med Thise fløde. Det var rigtig godt for samvittigheden at jeg cyklede frem og tilbage. 

Selvsamme Sif har foræret mig dette glas syltede asier, lavet med mørk muscovadosukker. De bliver omhyggeligt fisket op (med en ren tang) og dryppet af inden fortæring. Da de er syltet uden konserveringsmiddel er hygiejnen rigtig vigtig!

Mit hjerte slår et ekstra slag når jeg nyder sådan en Hanegal leverpostej med hjemmesyltede asier. Det smager at en tabt tid og gør mig så godt, så godt! 

I dag ville jeg selv lave nogle søde sager. Der lå en masse trætte æbler (3 forskellige sorter) og gloede, de måtte omsættes til noget godt. Hos Signe fandt jeg en æbletrifli som så rigtig god ud. 

Opskriften lød på mascarpone. Det har de så ikke lige i den lokale biks, så det blev den her i stedet. Ud fra devisen at hvis mascarpone kan erstatte flødeost i cheesecake, så kan det modsatte vel også bruges til denne trifli. Hmm, det blev da til en vældig lækker, frisk og  silkeblød creme - men tyk blev den sgu ikke. Det viste sig så at jeg var kommet til at tilsætte den dobbelte mængde fløde, *rødme*, så det er forklaringen på konsistensen.

Jeg kogte en god, tæt grød og smurte den ud på en tallerken der kom i fryseren. Jeg havde været til træning og var i tidsnød, så det blev på den hurtige måde. 

Triflien blev lagt sammen og sat på køl i et par timer inden Pernille kom på besøg. Max har bygget en ny computer til hende, som hun kom og hentede i dag. Den stakkels trifli fik ikke et ben til jorden - vi indlede et regulært angreb mod den. Der er kun en lillebitte portion tilbage, som Max kan hygge sig med i morgen. 

Pernille havde en lækker brownie med til os. Vi har lige siddet og guffet af den. Wow, det er bare det pureste guf. 

Den blev bestemt ikke dårligere med lidt trifli-creme på. Damn, så fik jeg sukker nok!

Nu skal jeg falde ned fra mit sukker-rush og se at få noget søvn. I morgen kl 13 skal jeg nemlig mødes med Signe til frokost og hygge inde i byen. Det var meningen at der skulle have været blogtræf her, men pga aflysninger, Max' s trykkede ribben, mit helbred (og forstand) og stressniveau, er det aflyst. Ellers står det på en stille og rolig weekend. Der blive måske tid til en rundtur i blogland. Der er hele to (Sifka og Ibs) der har tildelt mig en 'Awesome Girl Award' - så der er 10 (sære) ting om mig på vej. Men nu *gab* vil jeg slappe af oven på en laaaaang dag. Godnat og sov godt!    

9 kommentarer:

 1. Hej baby!

  Du siger bare til, hvis du skulle løbe tør for underlige ting at fortælle om dig selv... så kan jeg nok diske op med lidt af hvert. Eneste ulempe er, at hævnen er sød... så jeg må hellere vare min (syndigt søde) tunge.

  Mit blodsukker steg lige med 12, da jeg så al den lækre sukkermad på din blog lige før... Jeg kan klart tilslutte mig "Hellere kornfed end kernesund", jeg får simpelthen spat af al det koncept-æderi. Det næste bliver vel, at nogen opfinder "Spis-efter-din-blodtype"? *Wait* - kom igen for sent, dér.

  Rigtig god weekend, sveske, håber vi får tid til en snak mandag.

  Knusogkram, Lisa

  SvarSlet
 2. Hellere kornfed - end kernesund - ha ha !
  Hvor befriende - knus fra een , der også har en sød tand :-)

  SvarSlet
 3. Peanutbutter og gelé - den kombination kendte jeg ikke! Spændende :-)

  Jeg elsker også søde sager, og det er en af grundene til, at jeg træner en hel del. Så kan jeg nemlig bedre slippe af sted med at spise usunde ting ind imellem, for jeg er typen, der tager 100 g på bare ved at SE et billede af en kage - og så er det altså sk*de upraktisk at følge med på kageblogs og des lige.

  God fornøjelse med frokostaftalen i dag og hav en god weekend :-)

  SvarSlet
 4. Malou-Mam-Mam.. ;) Helt seriøst, skal du ikke snart udgive en kogebog ?

  SvarSlet
 5. Ja mundvand kan man altid få på denne blog ;D

  Jeg har også en sød tand, så lige nu er er lidt vådt på mit bryst.
  Godt jeg kan se frem til en gang gammedags æblekage til aftenteen.

  God sød weekend til dig Malou.
  Knus

  SvarSlet
 6. Malou - jeg håber virkelog, du får lidt søvn ovenpå det der sukkerorgie. Er der ikke noget med, at sukker giver uanede mængder af energi? ;o)
  God week-end - lige pludselig prøver jeg nogle af alle dine lækkerier :o)

  SvarSlet
 7. mmm... savle :) det ser frygtelig godt ud. Jeg har faktisk aldrig smagt peanutbutter, det må jeg hellere tage mig sammen til :)

  SvarSlet
 8. @Lisa - Uha, du kan vist fortælle en skrøne eller to :-) Det næste bliver vist "spis efter dit stjernetegn" og så skal der bøffer på bordet :-)Vi snakkes måske i aften? Krammer

  @Miri - Ja, er det ikke et fantastisk motto? :-) Knus

  @Piskeris - Uh, det MÅ du smage. Det er et stort hit! Efter jeg er begyndt at træne spiser jeg også søde sager med bedre samvittighed :-) Jo, tak - det var en skøn frokost. Der kommer nok et lille indlæg om den :-)

  @Morfar - Gotta love cake!

  @Ann-Charlotte - Jeg er meget smigret, men har ingen ambitioner i den retning mere. Nu er det kun mad på hobbyplan :-)

  @Kari - Hvor er du sød når du sidder der og savler :-) Gammeldags æblekage er også bare fantastisk. Tak i lige måde. Knus

  @Nina - Jeg fik da lidt søvn, men ikke meget. Måske skulle jeg nedsætte mit sukkerindtag :-) Tak i lige måde.

  @Linebinevaskemaskine - (fedt blog navn) Tusind tak :-) Uh, du må simpelthen smage det. Det kan bruges til mange gode ting.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...