søndag den 6. september 2009

Kykkeliky til Gokgokkelok...

I torsdags havde vi gæster til middag. Det var Vita (Gok gokkelok und so weiter) der kom på besøg med sin frue Dorte og deres lille skrubbe Erna Marie. Vi har aldrig før haft en baby på besøg, så det var vi spændte på hvordan både vi og kattene ville takle det ☺

De havde lækre sager med til os: rødvin, håndlavede karameller og *savle* lakrids-chokolade. 

Erna Marie faldt til med det samme. Hun pludrede og hyggede, mens Trixie Belle så skeptisk til. Heldigvis var Dorte en ferm katte-kæler, så Trix fik den opmærksomhed hun skulle have. 

Jeg havde gjort maden så nem for mig selv som overhovedet muligt. Desserten blev bagt dagen før. De 2 salater lavede jeg om formiddagen og fuglen passede sig selv i ovnen.

Belugalinser koges i ca 10 minutter og vendes (mens de er lune) i en dressing af fuldkornssennep, hvid balsamico, agavesirup, olivenolie og salt. Snittede blancherede bønner, glaskål, gul og rød peber i tern blev vendt i. 

Kogt, afkølet perlebyg vendes med pesto. Et lille broccolihoved deles i mini buketter og blancheres. (Det er vigtigt at der stadig er godt med bid i, ellers bliver salaten for 'blød' at bide i). Broccolien drypper godt af og blandes i byggen sammen med cherrytomater i både, en lille dåse majs, lidt rød peber i tern og ½ ds 'feta'.

Kyllingen blev skyllet, duppet tør og penslet med smeltet smør. Den fik et skud friskkværnet peber og et godt drys urtesalt. På en opvarmet rist [170 °C (varmluft) ell 190 °C (alm)] over en bradepande, fik den 20 min på hver side og 10 min på ryggen. Kræet hvilede i ca 10 minutter inden den blev parteret.

Ups, jeg havde glemt at Dorte ikke er så vild med grøntsager. Men til min store glæde guffede hun lystigt af den 'sære' mad. Faktisk blev der næsten spist op. Og rygterne siger at der allerede har været linser på bordet hjemme hos Dorte og Vita igen.

Vita og Dorte har kun en lillebitte ovn som slet ikke kan rumme en hel kylling. Så den sprøde økologiske fugl faldt i virkelig god jord. 

Trix fik dog lokket Vita til at dele lidt med hende. Den kat er altid til fals for kylling. 

Erna Marie gik ud som et lys på sofaen. Myren tog sig endelig mod til at se lidt nærmere på den sovende skrubbe. 

Til dessert diskede jeg op med den testbagte mazarintærte. Og så pakkede den lille familie sammen og kørte hjem igen. Det var en rigtig hyggelig aften og det var rart at møde Vitas bedre halvdel og præsentere hende for min. Endnu engang er jeg taknemmelig for alle de dejlige mennesker jeg får lov til at møde her fra blogland!

11 kommentarer:

 1. Sikke I har hygget jer! De salater ser da også indbydende ud :-)

  SvarSlet
 2. Det ser hyggeligt ud og meget lækker mad !

  SvarSlet
 3. Ja, du er da nærmest blevet "frøken oversocial" siden nytår - sikke en udvikling :-)
  Lækre salater endnu engang - du er altså supergod til at få brugt "hvad kassen gemte". Jeg har et utal antal gange stået med et glaskål, og ikke anet hvad jeg skulle bruge det til - nu ved jeg det!
  Knus

  SvarSlet
 4. Det er da fantastisk, hvad det fører med sig at skrive blog - nye, dejlige venskaber :-)

  Varme klem og ha' en god aften!

  SvarSlet
 5. Kære Malou!

  Det ser som altid lækkert ud og det ser ud til at Erna Marie og kattene kom godt ud af det med hinanden :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 6. Kære Malou

  Sødt, som kattene er interesseret i det bette kræ;)

  Jeg skal bare have fat i en stor økokylling inden længe. Ser virkeligt lækkert ud og skønne salat:)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Jeg skal da love for, at du får luftet dit sociale gen, det er dejligt, at det kan lade sig gøre, og tænk, det hele startede med at tage til blogmøde på Sjælland, fantastisk hvad bloggen fører til!
  Det må have været sjovt, at se misserne kredse rundt om babyen, for dem har det jo været noget mærkeligt noget, der pludselig invaderere jeres sofa.
  Maden ser som sædvanlig dejlig ud, og det er nu godt gået, at du får folk til at spise noget de ikke regner med, at de vil kunne lide.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Halloej - mind mig lige om at sige JA TAK, hvis jeg bliver inviteret til middag hos dig. SLURP!

  SvarSlet
 9. @Piskeris - Uh, det var rigtig hyggeligt. Tak, det var hvad jeg lige havde i skabe og skuffer :-)

  @Miri - Tak, det var både hyggeligt og lækkert :-)

  @Signe - Ja, ved du hvad. Tænk at jeg havde sådan et socialt gen gemt :-) Tak, jeg roder bare noget sammen af det der er. Glaskål er efter min mening bedst rå. Riv den også til en slags tzatziki. Mums! Knus

  @Madame - Ja, jeg er dybt forundret over at der pludselig dukkede så mange søde/sjove/dejlige mennesker op i blogsfæren. Tak, i lige måde. Varme klem :0)

  @Kære Birthe - Tak, det var lækkert og nemt. Ja, både kattene og Erna Marie fik noget af en oplevelse :-) Knus

  @Kære Hanne - Ja, men de var nu også lidt bange for hende :-) Det er bare sådan en god kylling (fra Rose poultry). Tak, det var ikke så ringe :-) Knus

  @Kære Vibeke - Ja, tænk at der er sket så meget på bare 7 måneder :-) Kattene var meget bange til at begynde men, men de fik da snuset lidt til hende da hun var faldet i søvn. Tak, det var rigtig lækker mad. Det var så dejligt at Dorte spiste af den 'sære' mad :-) Knus

  @Tina - Du er hermed inviteret :-)

  SvarSlet
 10. Tak skal du have - og du behoever SLET IKKE at finde paa noget andet at lave. Den menu er til genbrug! LOL

  SvarSlet
 11. Det er en deal! Når (og ikke hvis) du kommer forbi er det det du får serveret :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...