torsdag den 24. marts 2016

Will It Waffle: Æg & bacon...

Nå, nok om rester der kan vafles til live...nu skal der laves morgenmad i vaffeljernet - fra bunden. Det kan man nemlig lave, hvis man lige udviser lidt teknisk snilde: 

Sprød, gylden bacon og perfekt spejlede æg - frisk fra vaffeljernet.
For nyligt fik jeg fingre i det her bacon. Det ville jeg ha' til en omgang sen morgenmad - sammen med æg. NOGEN havde dog ikke vasket den store pande af og det magtede jeg slet ikke at skulle til først. Hmm....kunne man mon bruge vaffeljernet?

Jeg monterede pladerne til tynde vafler (nr 5) som du kan se lige her - og vaflede baconen af et par omgange.

Det fik jeg knasende sprødt gyldent bacon ud af. Den eneste ulempe var, at jeg ikke kunne gemme det afsmeltede baconfedt mellem stegningerne (til småkager og confitering) - men måtte tørre det op med fedtsugende papir.

Da det sidste bacon var stegt, tørrede jeg dog ikke pladerne af - men slog blot 2 æg ud oveni.

Æggene fik et skud salt og peber - og så sænkede jeg låget lidt, så de også fik lidt varme oppefra. Det kan ikke ses, men jeg satte en træske i klemme på den anden side, for at holde toppen oppe.

Æg og bacon - uden stegeos i hele køkkenet. Totalt WIN!

Et skud ketchup (øko Heinz naturligvis) og et dryp engelsk sauce senere var der mad. Æggene var perfekt spejlet - se bare den blomme. 

I morgen er det den internationale vaffeldag og der får du min spritnye opskrift på cheddarvafler med tex-mex topping - og jeg udtrækker de 2 vindere.

Du kan stadig nå at deltage i min give-away hvor du kan vinde et Snack Collection jern fra Tefal og bogen Will It Waffle

God påske til alle der kommer her forbi...


4 kommentarer:

 1. Nu er der da slet ikke tvivl... jeg SKAL have et vaffeljern til kolonihave. Af princip har jeg valgt, ikke at have komfur i haven, så alt varmt mad skal laves på (kul)grillen... og hvem gider lige starte den op søndag morgen??

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skal du det! Og med det her kan man virkelig lave mange forskellige retter. Mit nyeste flip er at bruge det til omeletter. Giv den gas ;-)

   Slet
 2. Jeg er helt vildt overrasket over, hvor mange forskellige retter, der kan tilberedes på sådan en vaffelfætter :-) Godt ser det ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også jeg. Men nu er der virkelig gået sport i at se hvor langt det kan trækked :-D

   Tusind tak.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...