fredag den 25. marts 2016

Cheddarvafler med tex-mex topping...

Sponsoreret: Snack Collection jernet + hjertepladerne er fremsendt af Tefal.

I dag er det den internationale vaffeldag - og i den forbindelse får du en funklende ny vaffel fra min hånd. Den er ikke sød, men salt - og lavet af 2 slags ost.

Den knasende sprøde oste-vaffel er toppet med bla lækkert kødfyld med linser, en kæk majs-salsa og koriander.

Men først til vaflerne. Jeg skrev lige her om hvor udfordrende de nye 'hjerteformede' vaffelplader er for mig. Så jeg ser dem som en enhed. Det gør at de både kan bruges som wrap, brød og andet - og da jeg lavede disse pikantvafler, fik jeg den idé at lave 'tacos' - af ost. Sådan en basse skal jo helst være sprød, så jeg gik i arkivet og gravede min opskrift på sprøde ostevafler frem. Det var jo oplagt at tage udgangspunkt i den.

Til ca 2 hjertevafler:

100 g flødeost
175 g cheddar
1 æg
1 æggeblomme
1 spsk Naturlic fibre
½ tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
Urtesalt

Riv osten selv eller køb den revet. Her er 200 g - hvor jeg tog de 25 g fra til topping. 

Flødeost, æg og krydderier blev kørt sammen med en stavblender *wroom wroom* til en homogen masse - kartoffelfibrene blev pisket i og den revne ost rørt i til sidst. "Dejen" trak ca 5 minutter mens mit Snack Collection jern varmede op. For at gøre den nemmere at fordele, zappede jeg den lige ganske kort i mikroovnen, så den blev let flydende og mere medgørlig.

De nybagte vafler blev straks lagt i mine skåle til hotdogs - så de fik den rigtige buede form. Jeg trimmede kanterne med en saks. Den ene vaffel blev straks rigget til - men den topping jeg havde lavet på forhånd:

Den her labre hotte sag er lavet bla på en rest spareribs, grønt (selleri, gulerod, løg og hvidløg), flåede tomater, linser og en masse røget chili. Man kan nærmest se smagen, ikke? Det er et Stop Spild Af Mad projekt og opskriften kommer i et senere indlæg. Top med det taco-fyld du foretrækker!

Den lidt alternative majs-salsa får du opskriften på lige her:

Jeg har ladet mig inspirere af den Mette lavede til vores madklubs tex-mex aften. Den indeholder en majs (fra frost eller dåse), rød peber, agurk, koriander, mayonnaise og lime. Nu tænker du måske mayonnaise og lime som dressing??? - men tro mig, det virker. Fedme og syre får grøntsagerne til danse på tungen.

Dræn (eller optø) majsene - og snit peberfrugt og agurk (fjern kernerne) i små tern.

Vend sammen med saften fra ½ lime og 1 stor spsk mayonnaise. Det skal ikke sejle i dressing, grøntsagerne skal blot være coatede. Smag til med salt og friskkværnet sort peber - og tilsæt en lille håndfuld hakket koriander (hvis du er til den slags).

 Lad salsaen trække på køl - og dræn evt overskydende væde fra inden servering.

Og så var toppingen klar: majs-salsa, fintsnittet hjertesalat, revet cheddar og lidt fattigmandscremefraiche (skyr rørt med lidt mayo og salt).

Den lune ostevaffel blev toppet med en god portion kødfyld, en smule ost, salat, majs-salsa, 'cremefraiche' og et lille skud sriracha - og fik til sidst et drys hakket koriander på toppen.

Der blev givet et par limebåde til. Da vaflen indeholder ca 125 g ost er en, mere end rigeligt, til at mætte mig. Den anden blev gemt til frokost dagen efter - og spist kold med resten af toppingen. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og så til min give-away. Hold nu op, for en kaotisk omgang. Der er 194 der har deltaget her - og 219 der har deltaget på Facebook. Det er rigtig mange kommentarer at læse igennem og enten godkende eller erklære ugyldige. Jeg syntes ellers det var så simpelt opstillet med klare betingelser - men det gjorde mange af jer åbenbart ikke. Der er næsten flere ugyldige bidrag end gyldige. Hvad sker der for det? 

Man kunne deltage enten her eller på Facebook - ikke begge steder, som flere har gjort. Man blev bedt om at skrive A) Snack Collection eller B) Will It waffle - men det var der virkelig også mange der undlod.

Deltog man her på bloggen skulle man (som altid) lægge en gyldig mailadresse, ellers ville 'loddet' blive erklæret ugyldigt. Det stod klart og tydeligt - men der er lagt uhyggeligt mange kommentarer uden alligevel.  

Og så er der dem der har kontaktet mig direkte på enten Facebook eller på mail - og tryglet i lange tirader om hvorfor lige netop de burde vinde?!? Det er på ingen måde ok! Deltag på lige fod med alle andre - eller lad være!

Konsekvensen er simpelthen blevet at jeg har udtrukket de 2 vindere og kontaktet dem direkte. Så har du fået mail fra mig i dag eller ligger der en besked fra mig i din indboks på Facebook: Tillykke. Send mig jeres adresser, så lover jeg at sende præmierne allerede på tirsdag når posthuset åbner igen efter påske. 

Jeg er ikke sur, men jeg er godt nok frustreret. Det der skulle være sjovt og skabe lidt påskeglæde - er blevet kaotisk, tungt og besværligt. Og det er desværre ikke første gang jeg oplever det med en give-away. Af sammen grund tror jeg at det her bliver den sidste.

Nu vil jeg ryste det af mig, finde det gode humør frem og holde påskeferie. God påske til alle der kommer her forbi...


7 kommentarer:

 1. Haha, forstår din frustration, men kan det tænkes at være selvforskyldt, fordi du måske har været for upræcis i din kommunikation af reglerne for deltagelse, siden så mange har misforstået dem? Herunder mig selv ;-)

  Du skriver på bloggen:

  Skriv her i kommentarfeltet hvad du gerne vil vinde - og hvorfor! Er det A) Snack Collection eller B) Will It waffle?

  Jeg opfatter ikke dette budskab som at man præcist skal kopiere din tekst, men at man blot vælger om det er A eller B man ønsker at vinde.

  Og ift. deltagelse enten på FB eller blog, så oplever jeg hos andre blogs med tilsvarende betingelser, at hvis der ikke er angivet andet, så er det tilladt at deltage begge steder. Og der også som regel direkte, at man kun kan deltage et sted, hvis det er betingelserne. Også selvom der står enten/eller. Forstår godt, hvad du har ment med enten/eller", men hvis man skimmer en tekst, så er det langt nemmere som læser at fange budskabet, hvis det er mejslet i sten og skåret ud i pap, selvom jeg godt kan læse, at det er det, du mener at have gjort. Men når mange andre end jeg også har opfattet det anderledes, muligvis pga en hurtig skimning af teksten, så kan det være at det bare er nødvendigt at pensle det helt ud, så vi alle kan fatte budskabet ;-)

  Bare en strøtanke, brug den eller lad være :-)

  /Tine

  SvarSlet
 2. Åh, det cheddar, der mætteeeer!

  - Anne

  SvarSlet
 3. Stort tillykke til hvem end der har vundet - Kærlig vaffelhilsen fra en der kun lagde sit twitter navn :-D :-D
  Jakob N

  SvarSlet
 4. er på line med Tina, har vist også skrevet fejl i kommentar på FB - ikke med vilje men dit indlæg er så misforstået. Beklager og tillykke til de heldige -)

  SvarSlet
 5. Jeg er også en dem, der ikke skrev min mail - men jeg skrev fra min google-konto, så jeg gik ud fra, du kunne se mailen bagom-ish :) jeg ved at mig selv og en del andre ikke er tossede med at have mailen stående så offentligt. Men tak for en dejlig konkurrence - beklager den er skabt grund til forvirring.

  SvarSlet
 6. Øv at folk ikke læser det ordentligt igennem. Og endnu mere øv at der er nogen, der skriver privat og trygler! Det er da lidt klam opførsel, undskyld mig...
  Det jeg tænker er, er at jeg ikke forstår hvorfor du laver betingelserne på sådan en måde, så du er nødt til at læse dem alle sammen igennem? Altså for din egen skyld, det virker da både tidskrævende og besværligt. Det ville da være nemmere at sige, at hvis man efterlod en kommentar, deltog man. Bum, så kan du bare trække to numre, og finde to random vindere? Det er fint at stille krav til folk, og ufatteligt at de ikke kan opfylde dem, når de er så simple, men det giver udelukkende besvær for dig, at de er der? Hvis det giver mening?
  Det er ikke for at sige hvordan du skal køre din blog, men jeg forstår bare ikke hvorfor du gør det mere besværligt og tidskrævende for dig selv, når det ikke er nødvendigtzzz

  SvarSlet
  Svar
  1. Øh, z'erne skulle bare være punktummer. Hovsa

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...