mandag den 21. marts 2016

Will It Waffle: French Toast...af slider-boller...

Så skyder jeg vaffel-ugen i gang, med denne omgang french toast aka arme riddere. Det er groft sagt, gammelt brød udblødt i æggemælk, der steges gyldent på en pande. Pande? Nej nej, tag dog vaffeljernet i brug. Jeg har før lavet french toast med banan i mit vaffeljern, med pladerne til firkantede belgiske vafler - men denne gang blev det i et nyt format:

Ta-dah: hjertevafler....eller noget der ligner. 


Da jeg tidligere på året blev kontaktet af Tefal og spurgt om jeg ville være med på et lille vaffel-tema til vaffeldagen her på fredag d. 25/3, sagde jeg igen straks ja. Det var en 'bundet' opgave i år, forstået på den måde at man forpligtede sig til at lave 3 slags vafler med en eller flere af følgende ingredienser: citron, kanel, æble, spidskommen og græsk yoghurt. Og så fulgte der et sæt valgfri vaffelplader med til mit Snack Collection jern - og jeg valgte hjertevaflerne.

Hånden på hjertet: de plader er virkelig en udfordring for mig. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg har kæmpet meget med OCD førhen og at der stadig er en lille rest tilbage. Allerede da jeg fik jernet, overvejede jeg om jeg skulle anskaffe mig hjertepladerne - men jeg kunne simpelthen ikke få mig til det. Det at hjerterne ikke var lige store, skabte en blokering. Jeg ved det kan virke lidt grinagtigt - but the struggle is real. Men det her var jo en oplagt mulighed for at arbejde lidt med det - så jeg har nu vendt det i hovedet, så jeg ikke ser det som individuelle hjerter - men som en stor aflang vaffel. Og det har gjort en kæmpe forskel!

Her har jeg valgt at bruge 2 af de bundne ingredienser, nemlig citron og kanel - og så har jeg lige smidt vanilje i puljen også. Det 'gamle brød' var 4 slider-boller til overs fra mine Louis' Lunch Hamburger Sliders, som i bedste Stop Spild Af Mad stil skulle bruges. De var ved at være godt tørre, så de var perfekte til formålet! 

2 æg blev pisket sammen med ca 1 dl mælk, fintrevet skal af ½ citron, ½ tsk vaniljepulver, ½ tsk kanel og en knsp salt.

Mens jernet varmede op, delte jeg 2 af slider-bollerne i halve og lagde dem i blød.

De blev vendt et par gange og fik lov til at suge godt til sig. 

De 4 halve udblødte slider-boller blev fordelt i jernet, som blev lukket til. Jow jow, det kom der da en ganske fin vaffel ud af. Jeg gentog succesen med resten af bollerne.

Koldt Arla Unika SMØR møder varm vaffel - og sød musik opstår. Dog ikke sødere end at et skud ahornsirup også er på sin plads. 

Og så var der lun french toast med iskold mælk til sen morgenmad. Det var ikke spor tosset!

Husk at jeg i den forbindelse med vaffeldagen på fredag har en give-away lige her med et Snack Collection jern fra Tefal og bogen Will It Waffle

Vaffelpladerne er sponsorede af Tefal - ord, meninger og pløk er mit eget.

3 kommentarer:

  1. umm lækkert:-P Nu er jeg nød til at deltage i din give away - havde ellers besluttet mig for at mit køkken ikke har plads til flere køkkenmaskiner. Nå pyt, hvis jeg vinder må jeg jo bare bygge til ;)

    SvarSlet
  2. Hej tak for rigtig god blogging, som jeg glæder mig til at følge ... får jo dine daglige mails med skøn inspiration og opskrifter - tak for det
    Rigtig god påske til dig og dine

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...