mandag den 2. juni 2014

Trippel BLT med avocado-mayonnaise...

Her kommer en af de mest klassiske sandwiches der findes. Forkortelsen BLT betyder Bacon, Lettuce (salat) og Tomato (tomat). Sådan en lavede jeg i går - dog i min sundwich version:

Jeg valgte at lave en trippeldækker med 3 skiver 'brød'. Det blev noget af en moppedreng. I stedet for at smøre med alm mayonnaise, lavede jeg en frisk sag på avocado.

Det er på ingen måde min egen opfindelse, men en opskrift jeg har fundet her. Jeg er altid på jagt efter måder at få sundt fedt nok på - og den her mayo er lige i vinkel!

140 g avocado (238 kcal), 50 g citronsaft (18 kcal), 25 g olivenolie (221 kcal), lidt urtesalt og et par dråber tabasco.

Blend avocado *wroom wroom* med citronsaft, salt og tabasco. Tilsæt olien i en tynd stråle og blend til en homogen og silkeblød masse. Den labre mayo ender på 222 kcal pr 100 g. Smag evt til med mere salt og stærkt. Køl ned. Og så til resten:

Hvidt brød og jeg har slået op. Det var et usundt forhold - jeg endte altid med at sidde alene med ondt i maven. Men sundwichbrød tåler jeg godt, så jeg lavede 2 portioner og tog de 3 'skiver' fra til min BLT. Den sidste blev gemt til en pølsemad.

Den hellige treenighed: bacon, salat og tomat. 

Tomaten blev skåret i papirtynde skiver.

For nemheds skyld blev mayoen sprøjtet i vaflerne med en sprøjtepose. 

Et godt lag sprødt iceberg blev lagt til rette.

 Og derefter toppet med de tynde tomatskiver.

Og så endelig bacon....rigeligt bacon.

Og så var det tid til at samle. Toppen blev også sprøjtet med den grønne mayo og lagt på.

Det er meget nemmere at skære den færdige BLT ud hvis man først sætter et par grillspyd af træ i.

Stik kniven ned i miden og skær først til den ene side - vend og gentag.

Sådan! Nøj, sikke en basse. Halvdelen var rigeligt til frokost. 

Den blev serveret, på bedste amerikanske vis, med en håndfuld sprøde chips on the side.

Totalt i orden frokost.

Sidst på eftermiddagen spiste jeg den anden halvdel - med en kold øl til. Og så var jeg nødt til at spise kage til dessert.

For de dage jeg ikke faster skal jeg nemlig indtage hele 2100 kcal. Det kan godt være lidt af en udfordring. Her i weekenden har jeg dog bagt en kage at nippe af på spisedagene. Det er en cheesecake brownie - med kirsebær og rålakrids. Den får du opskriften på i det næste indlæg.

Ugen der kommer bliver på nedsat blus. Min højre arm driller meget og har brug for ro. Så der er ingen planer før torsdag - hvor Anne og jeg har inviteret et par søde drenge med hjem til Indien. Mere om det senere...

1 kommentar:

 1. Hold da op det må jeg sige, et lækkert måltid.
  Smart med sådan en sandwich og jeg er glad for din dressing, lækkert og smart at komme den i brødets huller:-)

  De er det jeg synes er genialt her i Blogland, det er al den inspiration.

  Min veninde lavede disse smukke og yderst delikate cupcakes:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/06/citroncupcakes-med-anis-bolcher-og.html

  Det skulle du prøve en dag. Virker linket ikke, så bare tryk på mit navn. Vi har også en skøn giveaway lige nu, du er mere end velkommen til at deltage:-)

  Hilsner og nyd dagen.
  Ole

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...