søndag den 15. juni 2014

NorthSide 2014 - Dag 2...

Efter en god nats søvn tog jeg ud på festivalpladsen kl 12.30 da portene atter åbnede sig. Missionen var at finde den helt rigtige frokost - og så tage den derfra.

Gris i solskin - en fantastisk kombi!

Jeg havde kig på et par steder, men det var grisen der vandt. Martin Ib bød nemlig på en næsten helt økologisk flæskestegssandwich. Jeg spiser ikke konventionelt svinekød hvis jeg kan slippe - så det var fedt at der er et alternativ.

Lad os få det negative overstået først: brødet. Det var sandwichens eneste svage punkt. Intetsigende og smuldrende - det forsvandt nærmest mellem fingrene. Den var angivet som en surdejsbolle, så jeg havde en forventning om en mere kompakt og sej bolle. Fyldet derimod fortjener en lovsang. Saftig og mør glad gris, syrlige æblebåde, hæderlig agurkesalat, sliksød rødkål, senneps-remo og så trumfen: 3 store knasende sprøde flæskesvær. Sødt, surt, fedt, salt, sprødt og blødt i en skøn forening. 60 kr er en hæderlig pris for sådan en grissebasse.

Nå ja, jeg har jo i en alder af 41 år lært af drikke det dersens kaffe. Og på pladsen kan man få en pokkers god en af slagsen. En lille Peter Larsen latte på biodynamiske cafémælk til 30 kr måtte der til efter frokosten. Det blev en lang dag, så det var med at få ladet alle batterierne op. Det blev også til endnu en is fra Skarø.

Kæreste-selfie - det skulle være så moderne.
Hen på eftermiddagen dukkede Max op. Vi nød solen og hørte inden vi skulle spise aftensmad.

Aftensmaden skulle indtages på MASH. Jeg havde bestilt bord allerede fredag eftermiddag og det viste sig at være et godt træk. Mange blev afvist ved døren. Så bestil bord i løbet af dagen hvis du er til bøf - for der er begrænsede pladser.

Ja, der var ikke så meget at rafle om - bøf med bearnaise skulle der til. Jeg havde været forbi tidligere på dagen og talt med køkkenchefen om deres økologiprocent. Det eneste der ikke havde været til at skaffe økologisk var smeltet SMØR i de mængder der skulle til for at fremstille den syndflod af håndpisket bearnaise der gjorde de mange bøffer selskab.

Efter en hel dag i sol og støv var det dejligt at komme ind i det kølige telt med højt til loftet. Det her billede havde jeg taget tidligere på dagen før det begyndte at summe af aktivitet.

Vi afgav vores bestillinger (bøfferne kunne kun tilbydes stegt som 'noget der minder om medium' lød meldingen) og fik kort tid efter drikkevarerne på bordet. Der fandtes kun en eneste rødvin på glas - ved godt det er festent at jeg ikke kan huske hvilken, men det var en magnum et eller andet. Sådan en sjat vin stod i 90 kr, hvilket jeg syntes var i overkanten. Den manglede kompleksitet og syre - og kunne slet ikke skære igennem til den fede bearnaise. Oh well, jeg lod det blive ved det ene glas.

Der ankom brød og SMØR, som Max straks kastede sig over. Sprød skorpe og blød krumme, han var tilfreds. Jeg havde fået dagens dosis stivelse og lod det være.

Da bøffen ankom gispede jeg ved synet. For 325 kr havde jeg forestillet mig en hæderlig bøf - og ikke det der lille stykke trækul. En hurtigt blidt tryk med fingeren afslørede dog at der stadig var liv bag den kremerede overflade - og det mere end medium. Min indstilling ændrede sig straks markant.

I stedet for de medfølgende pommes, fik jeg i stedet 2 sides: cæsarsalat med sprøde croutons og parmesan + tomatsalat med feta og oliven. Og så var der rigeligt bearnaise med. Salaterne var begge lige som de skulle være. Der var knas, fedme og umami i den første og syre, salt og sødme i den sidste. Og bearnaisen? Den var pivkold - men det gjorde ikke spor, for den var fuldfed og skeen kunne stå selv. Og her kommer så de rosende ord: det er den bedste bearnaise jeg nogensinde har fået på MASH! Jeg syntes ofte de er for nærige med syren - men her var den spot on. 

Bøffen er ikke den saftigste jeg har fået, men den var ganske fint stegt. Sammen med rigelige mængder bearnaise udgjorde det lige akkurat en måltid stort nok til at mætte. 

Vi tullede rundt på pladsen i en rum tid bagefter. Mere kaffe og en Jacobsen Brown øl til mig. Da det begyndte at blive en smule køligt hev jeg min jakke frem. Den havde jeg vakuumpakket, så den fyldte et minimum i tasken. Smart ikke? Kl ca 21 var køerne blevet lange og pladsen trang - og der var pludseligt langt til Robyn og Röyksopp skulle på 00.20. Max spurgte om jeg ikke hellere ville med hjem og samle kræfter til i morgen. Jeg indvilgede - hvis vi lige kunne slå et smut forbi OutSide på vejen mod indgangen.

Der ligger Gedeavlernes bod Gedemarked! nemlig. Og der kan man få gedefrankfurtere, drikkeyoghurt og Øer Is - fra Lille Raneladegård. Der er den lækreste 100% økologiske is lavet på gedemælk, lidt johannesbrødkernemel og bla frugtsafter fra Søbogaard. 

Aj, og se lige: lakrids. Der er desuden hyldeblomst, rabarber, jordbær, hvid chokolade, kirsebær, vanilje, kakao/chokolade, mynte og nougat. 1 kugle for 20 kr, 2 for 30 kr og 3 for 40 kr. 

Det kan vel næppe komme som en overraskelse at jeg valgte kirsebær og lakrids? En himmelsk måde at slutte dagen af på.

Vi kløede geden bag øret og cyklede hjem. Jeg nåede lige at få sat min mobil og mit cykelbatteri til opladning, plejet udsatte steder med after-sun og smurt mine 11 myggestik, inden jeg tiltede for hårdt.

I dag tager jeg ud på pladsen og spise frokost. Jeg har udvalgt 3 muligheder - men tager først det endelige valg derude. En ting er dog sikkert: jeg skal lægge ud med et par østers. Jeg er glad for at jeg har gemt kræfter til i dag - så jeg vil nok dyppe snablen lidt dybere i de våde varer. Og spise MEGET. Senere skal jeg så mødes med vinderen af min give-away, spise en gedefrankfurter og høre Queens of the Stone Age (som bliver det musikalske højdepunkt for mig).

Lige en lur, et bad og en grundig tur med faktor 30 - så cykler jeg. Rigtig god søndag til alle der kommer her forbi...
 

1 kommentar:

  1. Jeg synes, det er sjovt, du lige nævner Peter Larsen som god kaffe. Jeg har drukket kaffe hele mit voksne liv, og her går alt fra PL under kategorien udrikkeligt sprøjt!

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...