onsdag den 25. juni 2014

NorthSide 2014 - Dag 3...

Argh, jeg har jo fuldstændig glemt at få udgivet det her indlæg om den sidste dag på NorthSide. Det må jeg straks råde bod på!

Dagens første måltid: Nordisk Döner - stor potentiale, men ringe eksekvering.

Sidste år havde jeg kik på den, men fik den aldrig smagt. Det blev jeg nødt til at gøre noget ved. Jeg havde talt med et par stykker på pladsen lørdag, som fortalte at kødet var meget salt. Det passede mig fint, for jeg trængte til lidt salt og en kold øl at starte dagen på.

Döneren viste sig dog desværre at være noget af en skuffelse. Brødet var pivtørt, kødet alt for findelt (og aldeles uden salt og/eller smag), dressingen lå allernederst i brødet, derefter kålsalaten, og persillen var ALT for grov. Fint nok at der kommer hele blade og helt fine stilke i - men i min var det gået fra at være rustikt til at være sjusk. Det var en stor fejl at kød, salat og dressing ikke lå i lag så det kunne spises sammen. Der manglede smag og tekstur i den øverste del og den nederste del med kål og dressing ikke så spændende at spise alene. Æv. En smule omrokering af fyldet kunne ha' givet en ganske anden spiseoplevelse. 

Jeg hastede videre til Foderbrættet. Her var der nemlig 2 slags pølser fra Hanegal at få.

Store kødfulde basser.

Uhm, en stor frankfurter med endnu en kold fadøl. Så var jeg glad igen. Det er fantastisk at ALLE pølser på hele festivallen var økologiske.

Til en brunch som Food Festival holdte for nyligt, havde jeg smagt den nye koldbryggede kaffe fra Peter Larsen. Sådan en måtte jeg ha' at køle mig på i middagsheden.

Den kan fås både som alm og med et snert af lakrids. Jeg valgte den første - som is-latte. Dejlig forfriskende, med mild og rund kaffesmag.

Derefter gik turen op i festivalpladsens fjerneste hjørne - og et par hyggelige timer.

Dejlig vin og madsnak med Eva Helbæk fra Spiseliv, hendes kusine og Marie Jeng fra bla Mad+Medier

Sidst på eftermiddagen mødtes jeg med Janus, vinderen af min give-away. Jeg havde jo lovet at smide en gedepølse oveni præmien - så vi var forbi Gedemarked for at få sådan en.

Store kødfulde frankfurtere af økologisk gedekød. Jeg har fået dem før på MAD og er ret vilde med dem.

Sådan en fætter blev serveret sammen med brød fra Falslevgaard + økologisk fuldkornssennep og ditto ketchup. Totalt i orden servering!

Lige ved siden af havde de søde piger fra Økologiske æg fra Niels og Grete en bod med Æggeslices.

For 20 kr får man en skive godt brød med et æg slået ud i - stegt til perfektion af kyndige hænder. I bedste Stop Spild Af Mad stil får hønsene den cirkel der bliver udstukket af hver brødskive, så intet går til spilde.

Den gyldne skive serveres med et drys purløg. Enkelt, lækkert og yderst prisvenligt.

Jeg charmede mig til et æg uden brød. Og slikkede med stort velbehag den varme gule blomme i mig. Uhm, lækkert.

Senere på aften - og inden der for alvor gik fadøl i den, skulle der et mere substantielt måltid til. Det kunne kun blive til den økologiske burger fra Arizona Foods.

Den bestod af 3 økologiske komponenter: bollen, bøffen og ketchuppen (Heinz, naturligvis).

Derudover var der burgerdressing, cheddar-sauce, 2 store stykker bacon, løg, salat og agurk. Uden pjat: det er den af de bedste burgere jeg nogensinde har fået! Og havde agurken været syltet var der givet topkarakter. Fantastisk bolle med bid og groft mel, en saftig velsmagende bøf og tilpas med fyld. Jeg spiste hver en bid - selv hele bollen. Den var hver en krone værd - og den ser jeg gerne igen til næste år.

Og så ventede hegnet. Først et besøg hos Den Hvide Russer - de havde 3 frozen drinks for 100 kr. Jeg købte 2 White Russians og 1 Fidel Castro. Den første var mild og dejlig, den anden forfærdelig. Den mindede mest af alt om noget man ville vaske spejle i. For første gang i mange år lod jeg en drink stå. Det siger noget om smagen, ikke?

Derefter skiftede det til Jacobsen Brown fra baren med Specialøl. Og dem holdt jeg fast i resten af aftenen - til og med koncerten med Queens of the Stone Age var slut og festivallen lukkede ned for i år. Jeg havde håbet på en bakke pommes at gå hjem på, men alle boderne var allerede lukket da koncerten sluttede. 

Der kommer et indlæg til - med alt det mad jeg ikke fik smagt, men som så rigtig spændende ud.2 kommentarer:

  1. Hej Malou
    Bedre sent end aldrig:) Jeg er helt enig med dig i vurderinger. Den nordiske döner skuffer også mig, meget endda. Men til gengæld var frankfurterne af økologisk gedekød bedre end jeg havde drømt om:) Vi ses snart. Vh Jan

    SvarSlet
  2. Det er altid spændende at følge dine anmeldelser af de forskellige steder. Det er så farligt at sidde og kigge på madblogs når man er sulten :-D Men så er der da i det mindste lidt inspiration

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...