mandag den 7. april 2014

Sundwich - den sunde sandwich...

Jeg har opfundet en helt ny slags sandwich - en såkaldt sundwich. Konceptet er udviklet i forbindelse med 5:2 diæten som jeg følger på 8. måned. De 2 dage hvor man kun må indtage op til 500 kcal er det med at være kreativ og spise smart.

Hurtige kulhydrater er dømt ude - så brød kan være en udfordring at finde. Min løsning er disse smarte sundwich med 'brød' bagt af bla bælgfrugter, æg og kokosfibermel. Indtil nu er det blevet til 4 varianter - og der er flere på vej.

Vaflerne skal enten bages i et jern (dette er fra Lidl til 189 kr) eller i en silikoneform fra Lékué.

Alle opskrifterne er til 2 vafler = 1 sundwich. De kan naturligvis også bruges som alm 'toastbrød' med pålæg på.

Her er det helt hvide vafler af butter beans + fyld af tunsalat. Se opskriften lige her.

Den grønne variant er lavet af kikærter og spinat. Fyldet var af tun og hytteost med grillet peberfrugt. Se opskriften lige her.

Den røde er lavet af butter beans, rød peber og chiafrø. Fyldet er en cremet salat med bla røget hellefisk, kapers og skyr. Se opskriften lige her.

Og sidst, men ikke mindst, den gule version. Den er på kikærter med karry og gurkemeje. Fyldet er en laber kyllingesalat af rester. Se opskriften lige her.

Der kommer flere varianter til med hver fastedag der går. Jeg er virkelig i stødet til at lave opskrifter til 5:2 i tiden.

Hvad så, er en sundwich noget du gider at spise?


12 kommentarer:

 1. De ser bare vildt lækre ud! Når jeg igen gider lege med maden, så er de i toppen på listen! Tak fordi du gider bruge krudt på at udvikle, når man selv er kørt træt i branchen!

  SvarSlet
 2. Jeg skal vist have mig et vaffeljern!
  Det ser lækkert ud, og fedt, at du har fået samlet alle versionerne fra Klidfaster herinde. :)

  SvarSlet
 3. De ser da ret lækre ud; jeg kan godt fristes!

  SvarSlet
 4. De ser bare top lækre ud! Jeg spiser ikke efter 5:2, men er på en kostplan hvor hurtige kulhydrater skal begrænses til et minimum og min mave er ikke glad for gluten, så rugbrød er ikke en mulighed - øv. Jeg har prøvet at bage mange forskellige glutenfri brød, men aldrig tænkt over at investere i et vaffeljern og anvende det til brødlignende opskrifter. Du er jo genial! :D Dem må jeg i krig med!

  Anna - http://wonderwomanwannabe.dk

  SvarSlet
 5. Helt bestemt! De ser så lækre ud. Hvilken er din favorit? Hvad skal man prøve først mon? :)

  SvarSlet
 6. De ser vildt gode ud.. Og efetrsom jeg er en sucker for køkkenudstyr må jeg jo snart eje sådan et vaffeljern (Også...) Må dog selv i tænkeboks, LCHF og bønner går vist ikke hånd i hånd.. Men tak for inspirationen. Mvh Johanne

  SvarSlet
 7. Mhh, det ser super lækkert ud!
  Nu ved jeg godt at hele fidusen er at bruge et vaffeljern, men har du mon eksperimenteret med at bage den type dej på andre måder?
  Jeg har et gammelt vaffeljern som jeg bare synes er pokkers svært at rengøre, så jeg bruger det sjældent ;)

  SvarSlet
 8. Du er bare super god til at finde på og lave lækkert mad. Jeg er IKKE igang med 5-2 kuren med med DDV og har til nu tabt 12kg. Jeg skal igang med at tjekke om jeg kan lave dine brød og få dem som frokost , for må vist bruge 120 g. bønner til frokost og 30 g. brød, men så er der nok ikke plads til fyld på dem. Lige lidt hovedregning for mig selv. Men prøves det skal de bestemt.

  God tirsdag til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Det ser meget spændende ud med alle de vafler! Men når man nu ikke har et vaffeljern - og ikke har plads til et i køkkenskabet! - kan man så lave pandekager af dem? Eller er dejen så tyk at det snarere er klatkager?

  SvarSlet
 10. Kan man bruge andre former for bønner? Fx kidneybønner eller linser? I så fald hvor meget skal der være i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du kan bruge alle former for bælgfrugter - samme mængde.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...