lørdag den 12. april 2014

Måltidssalat med 4 slags laks...

Her får du opskriften på en lidt sjov Stop Spild Af Mad måltidssalat. Jeg havde noget laks der skulle eksperimenteres med og nogle ting på laver der trængte til at blive brugt - så det blev til en spontan frokost i dag:

En smuk salat med både knas, masser af lækker fisk og sundt fedt.

Sidste uges sending af laks fra Skagenfood var røget direkte i fryseren. Jeg tog det op for at bruge det i aftes, men kræfterne svigtede. De skulle derfor fyres af her til frokost. Sidst jeg lavede laks blev det paneret i chiafrø. Denne gang ville jeg prøve at ovnbage det, med forskellige frø. Det blev til chia, ubleget sesam og gule + brune hørfrø. Laksen blev vendt de de forskellige frø, drysset med salt og peber, lagt i et smurt fad og bagt ca 20 minutter ved 170°C.

Jeg gik straks om bord i den nybagte laks. Ih, det var kræs. Jeg måtte dele med det hylende kattekor. Bagte brune hørfrø har en svag græsagtig smag, mens de gule har en mere nøddeagtig tone. 

En smule groft snittet hjertesalat, små broccolibuketter, en rest butter beans, 2 tomater (uden kerner) i tynde både og en rest afdryppede kapers. Broccolien blev overhældt med kogende vand og fik lov til at stå i 1 minut inden det kom i koldt vand. Det blev sat til afprypning mens jeg lavede en dressing.

Den blev pisket sammen af lidt olivenolie, hyldeblomsteddike, French's sennep, agavesirup, salt og peber. Halvdelen kom i de afdryppede broccolibuketter og tilsat butter beans.

Halvdelen af tomaterne blev drysset ud over salatbunden. De marinerede broccoli og butter beans blev fordelt ovenpå.

Passende stykker af de 4 slags laks blev lagt til rette på det grønne leje.

Resten af dressingen blev dryppet over. Et rundhåndet drys kapers fuldendte kompositionen. 

Pragtfuld frokost. Lige til at blive i godt humør af.

----------------------------------------------------------------

Men humøret er nu i forvejen ret højt her i dag. I går blev det nemlig offentliggjort at jeg er nomineret til årets Mad+Medier pris i kategorien Mad på sociale medier (som jeg vandt sidste år). I år er jeg nomineret for min 5:2 gruppe på Facebook hvor jeg pt vejleder 4400 mennesker i diæten + deler mine specialudviklede 5:2 opskrifter.   

I aften skal jeg rigtig forkæles. Max har nemlig inviteret mig på Miró

I morgen eftermiddag kan du finde mig på den italienske messe Little Italy i Ridehuset, hvor jeg deltager i en lille pizzakonkurrence mellem 14.30-15.30. Kom endelig forbi og smag min pizza - den er rigtig spændende...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...