tirsdag den 1. april 2014

Broccolisalat med røget dådyrhjerte...

Du kan lige så godt indrømme det: da du så overskriften skreg din hjerne aprilsnar, ikke? Men det er det ikke - for sådan en springer jeg over i år. Jeg kan på ingen måde toppe sidste års pølsekrans, så hvorfor forsøge?. I stedet får du en funky udgave af den efterhånden velkendte broccolisalat som jeg lavede i søndags:

En knasende salat med både sødt, surt, salt og røget. Der er virkelig knald på smagen her. Traditionelt er den lavet af buketter af broccoli vendt med bacon, rødløg, rosiner og solsikkekerner - men sådan leger vi ikke her.

Det røgede hjerte havde jeg fundet i Salling Super. Det skulle erstatte bacon. 

Rosinerne blev erstattet af tørrede sure kirsebær og solsikke af ristede græskarkerner.

Broccoliens top blev snittet og brækket i små buketter (og stokken gemt til suppe).

Buketterne blev overhændt med kogende vand og fik lov at trække ca 30 sekunder. De kom derefter i iskoldt vand. Den behandling fjerner lige den værste råhed og får farven op at ringe.

Halvdelen af det røgede hjerte blev skåret i små stykker - stegt på en tør pande til det smed det meste af væden, afdryppet og hakket ret fint. Kirsebærrene blev hakket groft og rødløgene skåret i tynde halve skiver. For ekstra knas og spas, tilføjede jeg ½ spsk blå birkes.

Og så var salaten lige til at vende sammen.

Den kan sagtens bare dryppes med en smule vinaigrette - men jeg foretrækker en federe hvid dressing. Den fik dog også lige et twist.

Jeg syntes den dressing lavet af Miracle Whip er nasty - så er det sagt. Men en klat god mayonnaise skal der nu altså til. For at lette den lidt brugte jeg lige dele mayo og skyr.

Lidt Ravigotte (sød sennepssauce), fuldkornssennep, æblecidereddike, urtesalt og friskkværnet peber kom ved og dressingen blev pisket sammen. 

Dressingen blev vendt i salaten. Den fik lov til at trække på køl i et par timer inden servering.

Salaten blev nydt til en omgang saftige hjemmelavede frikadeller. Men jeg spiste ikke hjemme.

Jeg var nemlig den søde kæreste der legede meals on wheels og cyklede op til Max med aftensmad. Det er ikke så meget vi ser til hinanden i tiden, så jeg tænkte at han nok trængte til lidt hjemmelavet mad. Og det det havde jeg helt ret i. Vi fik gjort kål på (pun intendet) det hele.

Salaten er første opskrift med indmad her i april. Jeg er blevet inviteret i P4 Østjylland onsdag d. 16 for at tale om indmad og hvorfor det er blevet en trendy spise - og det kræver lidt sjov leg i køkkenet. Jeg tager 3 små happere med i studiet - 2 afdæmpede og 1 totalt gakket. Tro mig, det bliver indmad som du aldrig har fået det før! 

-----------------------------------------------------------------

Som du måske har opdaget, er kræfterne små i tiden - og derfor er der ikke så meget aktivitet her på bloggen. Jeg har måtte trække lidt i bremsen og drosle ned for aktiviteterne. I en periode har jeg været helt høj over mit vægttab og har desværre troet mig lidt for frisk - hvilket har resulteret i et alt for højt tempo. Nu kan jeg mærke at jeg jo altså ikke er det der 'rask'. April bliver derfor en stille og rolig måned i Århus uden alt for mange arrangementer. Dog er der et par ting jeg ikke vil gå glip af, så jeg har prioriteret de nære og kære + lidt sjov.

Det går rigtig godt med 5:2 og jeg taber mig stødt og roligt. De kræfter jeg har bliver brugt på at lave lækre retter til de dage jeg 'faster' (og må spise op til 500 kcal). De opskrifter kan du se lige her.

Nu vil jeg synke ned i den ventende sofa omgivet af snorkende katte og falde i søvn til et afsnit af et eller andet rart. Vi ses...


3 kommentarer:

 1. Ja, men sidste års Pølsekrans var fandme også god ;-) Den vil som du siger være umulig, at overgå....

  SvarSlet
 2. Jeg må indrømme, at jeg først nu har opdaget det var en aprilsnar :) Har uden tvivl læst hen over det, måske tænkt "nu rabler det da for hende", og fortsat dagens dont. Efter gensyn med posten, kan jeg godt se, der måske var noget jeg gik glip af i farten ;)

  SvarSlet
 3. Det er rigtig dejligt, at du har så mange billeder af maden i din blog. Det hjælper mig, når jeg skal lave en ret. Så stor ros herfra.
  God vind med 5:2 spisevanerne.

  Venlig hilsen Ilse

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...