torsdag den 24. april 2014

Chokoladevafler med 3 slags chokolade...

Oh la la...her kommer en rigtig fiberrig frækkert. En laber blød vaffel - forklædt som fuldfed chokoladekage. Ja ja, jeg ved godt at titlen på indlægget er teknisk lyv - for selve vaflen er lavet med kakao. Men jeg håber på tilgivelse, for der er trods alt 3 slags chokolade på toppen.

Se lige godt på det her billede - du savler nu, ikke? Det var Anne (som er et geni!) der fik mig i køkkenet. Vi skrev sammen på Facebook hvor jeg luftede min kagetrang - og min frustration over at jeg ikke kunne bage, da jeg kun havde et eneste æg i huset. Geniet foreslog straks at jeg skulle bage en kagevaffel. Så det gjorde jeg da...

Endnu engang greb jeg ud efter min grundopskrift på sundwich - og undlod salt. Til gengæld blev der så tilføjet god kakao og et naturligt sødestof.

75 g butter beans
½ dl vand
1 æg
10 g kakao
5 g Sukrin+
10 g kokosfibermel
2 g loppefrøskaller (HUSK)

Blend bønner og vand *wroom wroom* til en homogen masse og tilsæt ægget. Blend 5 sekunder. Pisk resten af ingredienserne i. Lad dejen trække 5-10 minutter. Varm vaffeljernet op og sprøjt det med fedtspray - og bag dejen til 2 vafler. Luk ikke jernet op de første 5 minutter.


Køl de færdige vafler ned og trim dem evt i kanterne med en saks. Til dem der tæller kcal, kan jeg fortælle at der er ca 120 kcal pr vaffel (afhængig af æggets størrelse).


Og så til chokoladen: mælk, mørk og hvid. Brug det du har lyst til. Jeg hakkede lidt af den lyse og den hvide - og smeltede det i mikroovnen. Den mørke blev blot hakket.


Jeg lagde vaflerne på et stykke bagepapir inden pyntningen. Jeg klippede 2 små engangs-sprøjteposer til så jeg kun havde spidserne. Først fik vaflerne et skud lys chokolade.


Efter et skud af den hvide, blev de drysset med lidt af den mørke hakkede. Og så var der sørme kage. Aj, men forestil dig lige den med en kugle is på toppen......


Åh, ja - det var lige det der skulle til. Og før jeg havde fået set mig om, var de begge forsvundet. 

Uha, og nu kører min kagehjerne på højtryk. Jeg skal da lave gulerodskage, krydderkage, citronkage og måske endda en slags lagkagebunde. Og hvad med en ice cream sandwich? Jow jow, jeg tror på projektet.

Gør du?

15 kommentarer:

 1. Er du gal, ja sgu da! Kom i gang, så vi andre kan nyde godt af din kreativitet! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja, skal bare lige ha' fat i nogle flere æg - så går jeg i gang ;-)

   Slet
 2. Hvor er jeg efterhånden fortvivlet over ikke at eje et godt vaffeljern (og ikke kunne trille til butikken selv - for langt)...
  Det er ligefør at jeg må afmelde mine feeds på din side ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, har du set at jeg giver et vaffeljern væk lige nu? Du kan deltage lige her ;-)

   Slet
  2. Ja, men ønsker ikke at smide min mail offentligt :(
   Kan det være rigtigt at du ikke kan kontakte folk via interfacet uden?

   Slet
  3. Beklager, men sådan er betingelserne. Kan ikke se nogen info bagom teknikken. Har haft flere vindere der aldrig henvendte sig og gider ikke bruge tid på et kæmpe detektivarbejde bagefter.

   Kan du ikke bare skrive (a) i stedet for @?

   Slet
  4. Hvis det er ok at skrive det på en alt. måde så jo... mere da jeg ikke gider alt for meget ekstra 'spam' og en side som din scannes jo.

   Også ALT for stor service fra din side - hvis folk ikke selv kan følge med i om de har vundet er man vist ikke interesseret nok..
   En ide til en måde, kan være at du ud skriver ud over hvornår der trækkes, at folk så også selv skal henvende sig inden XY :$

   Jeg vil prøve lykken derovre :) Takker.

   Slet
 3. Ej det ser så lækker ud, kan sagtens se de andre vafler for mig...

  SvarSlet
 4. Åh, blev simpelthen så sliksulten da jeg så dine vafler. Så måtte lige ud at spise en chokoladeskildpadde.
  Vaffeljernet må på ønskesedlen straks, nøj der kommer mange flotte og lækre opskrifter ud af dig for tiden med det vaffeljern.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg kunne godt lige klare en chokoladeskildpadde - i hver kind :-D

   Tusind tak. Har du set at jeg lige nu giver et jern væk? Du kan deltage lige her ;-)

   Slet
  2. Først og fremmest jeg hader denne ret - fy forhelvede det er klamt. Og Sine Smed hvor er din viljestyrke - Du kan ikke kigge på billeder af vafler uden at spise en chokoladeskildpadde? Og Malou klar min kugler - i hver kind :-D

   Slet
 5. Uuuhhh... det der vaffeljern står efterhånden højere og højere på ønskesedlen! Jeg krydser fingre for i morgen. Jeg kommer jo til at leve af sundwich ��

  SvarSlet
 6. Malou... det er din egen skyld, men jeg stor-savler over dig lige nu :-D

  SvarSlet
 7. Var heldig i sidste uge at finde et brugt OBH vaffeljern på DBA til 50kr - der var ret mange til salg, måske andre også kan være heldige. I dag faster jeg, og har planer om at prøve en af sundwich opskrifterne måske med tunsalaten - glæder mig :) Tak for nogle super lækre opskrifter!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...