lørdag den 19. april 2014

Sunde solbærvafler med skyr og frugt...

Sund dessert? Hvorfor så overhovedet spise det? Well, hvis man gerne vil tabe sig - og samtidig spise noget sødt, skal man altså være lidt kreativ. Her får du en opskrift på nogle kække, fiberrige vafler som kan tilfredsstille den søde tand og samtidig stabilisere blodsukkeret:

En smuk lilla sag toppet med vaniljeskyr og frisk frugt. 

Opskriften er baseret på det 'hvide sundwichbrød' fra Klidfaster.dk - dog uden salt. Til 2 vafler: butter beans fra dåse (75 g), 1 æg (50 g), ½ dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller (2 g), 1 tsk bagepulver

Smagsgiverne var pulver af frysetørret solbær (købt hos GRØD i Torvehallerne), Suvida (kan erstattes af Sukrin og lignende sødestoffer) og økologisk citronskal.

3 tsk frysetørret solbær, 3 tsk Suvida og skallen af ½ citron.

Bønner, vand, citron, solbær og sødestof blendes *wroom wroom* til en homogen masse. Ægget blendes med i et par sekunder til sidst.

Kokosfibermel, loppefrøskaller og bagepulver piskes i. Dejen trækker ca 10 minutter og bages til 2 vafler. 

Jeg bruger et jern til belgiske vafler som får et skud med en bagespray først. Det er nemmest at fordele dejen i jernet hvis den på forhånd er delt i 2 portioner.

De bagte vafler afkøles og trimmes i kanten. Og så skal der laves noget til topping:

Jeg trængte til noget frugt og hev appelsin, pink grape og kiwifrugter frem.

Alt frugten fik skåret enderne af og derefter skrællen i baner på langs. Citrusfrugterne blev skåret ud i fileter og kiwierne i tynde både.

Jeg lavede også en creme af skyr rørt med lidt vaniljepulver fra Mill & Mortar + lidt Suvida. 

Den ene vaffel blev toppet med en god portion vaniljeskyr og frugt. Men der manglede et sidste touch...

Et drys frysetørret hindbær både pyntede og tilførte smag. Og så var der dessert med god samvittighed.

Er man ikke til bønner i sine vafler kan det frysetørrede frugtpulver også sagtens tilsættes til en helt alm vaffeldej.

Og så er det tilbage til påskeferien. Jeg nyder at slappe af et par dage. I dag skal jeg bare dvaske på sofaen og lave så lidt som muligt. Jeg skal nemlig samle kræfter til i morgen hvor Max og jeg skal mødes på Varna til påskefrokost.

God påske til dig der kommer her forbi

2 kommentarer:

 1. Sund dessert er da det bedste i verden! Især hvis der kræses for detaljen og smagen som du jo altid gør! Jeg ville nærmere spørge omvendt: hvorfor overhovedet spise usunde desserter når der nu kan laves så mange lækre sunde desserter? ;)

  jeg er endnu ikke blevet ejer af et vaffeljern og hver gang jeg klikker mig forbi din blog her eller på din fasteblog, så fortryder jeg! Især fordi jeg ikke spiser gluten, så det er jo oplagt at lave de mange variationer af søde og salte vaffler som du frister med. Nu må jeg sgu få det købt!

  Tak for dejlig inspiration :D

  Anna - wonderwomanwannabe.dk

  SvarSlet
 2. Du er godt nok den mest hitte-på-somme dame jeg nogensinde er stødt på!!! Hold k*** du er sej til at komme på nye, indbydende ting. Flot!!!!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...