onsdag den 23. april 2014

Lun rødbedesalat med sennepsvinaigrette...

I lavede jeg denne Stop Spild Af Mad salat af rester fra min grøntsagsskuffe. Det er en blanding af rå, bagte og syltede sager - og med alle 5 grundsmage: sødt, surt, salt, bittert og umami.

Den lidt rustikke salat blev serveret lun til pandestegt mørbrad af krondyr. 

Det hele startede med en rest rødbeder fra sidste uges grøntkasse. Det var nu eller aldrig - for de var begyndt at gå til. 

Rødbederne blev skrællet, skåret i mundrette bidder og vendt med lidt olivenolie, balsamico, urtesalt og sort peber. De blev bagt ved 175°C i ca 45 minutter og blev vendt et par gange undervejs. 

For at få lidt ekstra knas og fylde gik jeg på jagt efter egnede ingredienser. Det blev til et ensomt løg, et trist æble og mine hjemmesyltede asier (som jeg af en eller anden grund aldrig har fået blogget opskriften på). Sennepsvinaigretten blev pisket sammen af olivenolie, citronsaft, æblecidereddike, 1 stor spsk fuldkornssennep, urtesalt og friskkværnet sort peber.

Lidt finthakket løg, æble i grove tern og asier i lidt mindre tern blev vendt i de varme rødbeder - og marinaden blev hældt over til sidst.

Og så var tilbehøret til min kronhjort klar: spidskålssalat med appelsin og rød peber, den lune rødbedesalat og den pikante hummus med skyr.

Opskriften på spidskålssalaten og kronhjorten kommer i det næste indlæg...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...