fredag den 20. september 2013

Wokret med Shirataki nudler...

Selv om det er en fastedag kommer dagens ret på her. Den kan nemlig sagtens spises på alle dage. En smagfuld kombination af wokkede grøntsager, kylling og nogle sjove nye nudler - næsten uden kalorier.

Hov, nudlerne gemmer sig - jeg kunne vist ikke helt styre mig med korianderen i dag.

Men sådan her ser de ud. De ligner til forveksling kogte vermicelli (risnudler) - men de er lavet af konjac-rod. Nudlerne er så kaloriefattige at man skulle tro det var løgn: 5 kcal pr 100 g. De kan købes lige her. Men inden nudlerne skulle i spil var der lige nogle grøntsager der skulle ordnes.

Jeg havde været så snu at købe en hel stegt kylling hos Haute Friture og fylde op med grøntsager fra Føtex i onsdags da jeg cyklede hjem efter Store Smagedag. Så jeg kunne bare hive det hele ud fra køl.

Uh, og har jeg købt 8 fennikelknolde i min lokale Kvickly - 5 kr for øko-fennikel kunne jeg ikke stå for. Har planer om at sylte en masse af dem, men ofrede lige en enkelt her til retten.

Fennikel, squash, gulerod, gul og rød peber, bladselleri, broccoli og rødløg + lidt rød chili, fintsnittet ingefær og hvidløg i skiver.

Resten af den stegte kylling (altså minus det katten fik lov til at proppe sig med) blev hevet i mundrette lunser. Og jeg fandt lidt tamari (hvedefri soya) frem.

Alle grøntsagerne blev stegt ved høj varme i 1 spsk olie. Smagsgiverne, kylling og tamari blev tilsat.

Nudlerne blev fjernet fra deres indpakning og lagt i varmt vand i 2 minutter.

De blev derefter drænet og tilsat retten.

Og så var det bare om at stege dem lidt sammen med resten og øse op. 

Jeg nøjedes med halvdelen af portionen (ca 230 kcal - du kan se kcal-udregningen på hele retten lige her). Well, og så det meste af en potte koriander.

Hmm, jeg må indrømme at jeg er ret imponeret over de nudler. De giver fylde og følelsen af at spise nudler - uden at ødelægge dagens sparsomme kalorieregnskab og uden at påvirke blodsukkeret. Og jeg har 2 pakker til liggende som jeg nok skal få brugt også.

Og så er der også frokost til i morgen. Og i morgen er spisedag med stort S. Jeg har inviteret Max til bøf og har taget 2 slags ko op af fryseren. Men nu skal jeg simpelthen til køjs, for onsdagens strabadser sidder stadig i kroppen.

God weekend til alle der kommer her forbi ☺


4 kommentarer:

 1. Hejsa
  Virkelig inspirerende 5:2, du får det til at se
  Så nemt ud. ;)
  Hvor mange nudler spiser du pr. gang? Hele posen
  Hilsen jane

  SvarSlet
 2. hvorfor bruger du hvedefri soya, er der mindre kalorier i eller er det pga. gluten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vælger tit Tamari fordi det kan fås økologisk og smager bedre.

   Slet
  2. Tak for svaret. Jeg prøver at finde det et sted ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...