onsdag den 4. september 2013

Asiatisk nudelsalat til TV2...

I dag har jeg haft TV2 på besøg i mit køkken. Efter planen skal det blive til et indslag i Nyhederne inden længe. Det blev til en lille snak om hvorfor jeg har valgt at følge 5:2 Diæten - og så lavede jeg denne salat til at bryde fasten med:

Det passede lige med at jeg kunne lave endnu en ret fra den måltidskasse jeg tester for Den Grønne Asparges. Opskriften lød Vietnamesisk nudelsalat med ingefær marinerede skinkestrimler - men jeg pillede lidt ved den som jeg jo har for vane. Du kan se den originale opskrift her.

Der var 200 g skinkestrimler med - og de skulle i en marinade.

Marinaden blev lavet af tamari (hvedefri soya), olie, ingefær, chili og hvidløg.

2 spsk soya
1 spsk olie
2 tsk revet ingefær
2 fed hvidløg
½ rød chili 

Den revne ingefær røres sammen med soya, olie, rød chili i skiver og ditto hvidløg.

Marinaden vendes sammen med kødet, som trækker på køl 15-45 minutter.

200 g kinesiske hvedenudler blev kogt i 5 minutter. De blev derefter skyllet og afkølet. Inden servering skulle de vendes i en aromatisk dressing.

Dressingen til nudlerne blev lavet af soya, mørk agavesirup, ingefær, chili og lime.

4 spsk soya
Saften af 1 lime
2 tsk revet ingefær
½ rød finthakket chili
1 spsk agavesirup

Dressingen blev rørt sammen og sat på køl.

De kogte afkølede nudler fik også lov til at vente på køl.

Der blev snittet noget grønt til salaten også: 1 rød peberfrugt i strimler, 1 stor gulerod i lange julienne og 1 squash uden kerner i skrå skiver.

Jeg valgte at tilsætte lidt kinesiske svampe "sort træøre" (Almindelig Judasøre) som giver både en fin umami-smag og et godt bid.

Der skal kun lægges ganske få svampe i blød - for de bliver til en del efter ca 30 minutter i koldt vand.

De udblødte svampe blev skyllet rigtig grundigt og fik fjernet de grove stykker. Resten blev snittet i strimler.

Jeg snittede også et lille bundt forårsløg på skrå. Og så var retten lige til at lave færdig. Det har jeg ikke billeder af, da jeg lavede maden mens der var kamera på. 

Skinkestrimlerne fik først en kort tur på en knaldhed pande inden de fik selskab af grøntsagerne. Nudlerne blev vendt med dressingen og lagt på et fad. Indholdet af panden fik et ekstra skud soya og lidt chilisauce inden det blev hældt over nudlerne.

Den færdige nudelsalat blev drysset med en masse frisk koriander og fik et drys sort sesam.

Og så var jeg klar til at stikke gaflen i denne portion og spise et rigtigt måltid for første gang i næsten 43 timer. Min faste er jo normalt kun på 36 timer - men fordi TV2 kom forbi havde jeg lovet at lade den fortsætte så den kunne brydes mens kameraet rullede. Det var SÅ godt endelig at få noget at spise.

Puha, det var virkelig grænseoverskridende at inviterer en journalist og en kameramand ind i mit køkken - og så oven i købet for at tale om min vægt. Godt det næsten lige er blevet organiseret. Og så var der også lige den ting at jeg har dårlige arme i tiden og ikke har kunnet vaske mit hår selv i over en uge (men man lugter ikke på tv, vel?). Sådan er betingelserne for den sygdom. Det er jo heller ikke uden grund at jeg er blevet en sværvægter. Men ved du hvad? Jeg overlevede........og det var sjovt. Jeg er glad og stolt over at jeg nu endelig er i stand til at gøre noget ved min overvægt - og det på en måde hvor jeg stadig kan dyrke min gourmethobby. 

Og vægten? Well, den vil jeg faktisk godt skrive om: 

Tirsdag d. 6/8 vejede jeg 126,7 kg. 

I dag vejer jeg 118,3 kg. Det er 8,4 kg der er røget i svinget. Og der er sørme allerede forsvundet en hage. ALT hvad jeg har spist på både faste- og spisedagene siden jeg startede på 5:2 kan du se her på Klidfaster.dk18 kommentarer:

 1. det er sååååå fedt moster klid ;)))) jeg går igang næste uge. jeg har lige fået besked efter flere blodprøver ved lægen at jeg har for lavt stofskifte og skal ha medicin for det, men måske kuren her kan hjælpe lidt på vægten. jeg vil også se om jeg kan regulere stofskiftet med kosten istedet for hormon piller som j ikke er meget for . DU er SEJ !!!! det er mange kilo og uden af forsage det søde liv !! det kan vi lide

  SvarSlet
 2. og ps, hvis du ikke kan vaske dit hår i flere dage og ikke lige har en ven der gør det for dig kan du bruge tør shampoo det er genialt, ikke økologisk men dejligt alligevel

  SvarSlet
 3. Som en str 48 kender jeg til følelsen af falsk smiger, men du må stole på mig, når jeg siger at jeg aldrig havde gættet din vægt.
  Jeg ville tro vi var ca samme str - jeg vejer 25 kg mindre end du gør nu.

  Man kan tydelig se forskel! Især i ansigtet.

  Kan du mærke om vægttabet gør noget positivt ift fibromyalgien?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde også skudt dig 25 kg mindre til at starte med. Med andre ord: de har altså ikke været helt ringe fordelt. Men stor, stort respekt herfra, Malou. Jeg synes, det er så sejt, at du giver dig i kast med en stor livsstilsændring og oven i købet fortæller om det på din blog.

   Slet
 4. Godt gået, Malou! Håber jeg fanger dit indslag i TV!

  SvarSlet
 5. Sådan - det er flot klaret;-) Dejligt at du gør noget godt for dig, din krop og din fremtid, fortsæt det gode arbejde....

  SvarSlet
 6. Du skal bare vide, at du er mega sej. Håber du giver dig selv en masse fine klap på skuldrene.

  Dbh. Anne

  SvarSlet
 7. Hjertelig tillykke, specielt ansigtet er MEGET forandret, du ser skøn ud Malou - så snart du ved noget mere så giv os et praj:-)
  Jeg bukker mig i dybet - så lant jeg nu kan.
  Charlotte

  SvarSlet
 8. Du er sgu pisse sej! :-) Følger med glæde med i dit liv via din blog og synes saftsusemig at du er en sej kvinde :-) Godt gået med vægttabet også. Maria

  SvarSlet
 9. respekt! Du er simpelthen SÅ sej!

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Hej Malou.
  Dette link er lidt ude af kontekst, men jeg vidste ikke rigtig, hvor jeg skulle anbringe det :-) Det handler om æg:-)
  http://politiken.dk/tjek/boligogdesign/bolighaven/boligsporgsmaal/ECE2061492/ryge-vaelg-dine-aeg-uden-at-se-paa-prisen/

  Og så til emnet. Jeg har aldrig set dig "i virkeligheden", kun på fotos og videoklip, og jeg må sige, du bærer din vægt flot.

  Pøj pøj, med det videre forløb. Jeg følger dig også på Klidfaster, jeg har selv været på 5:2 i 6 uger nu.

  Jeg glæder mig til at se dig på TV.

  SvarSlet
 12. Hej Klidmoster/faster

  Det er simpelthen så flot gået. Du må være en høj pige, ellers har du gemt de kg godt, men det så tydeligt dem du har smidt.

  Ville også lige foreslå tørshampoo, har hørt den fra Dennis Knudsen skulle være rigtig god og vist nok sælges i Magasin ellers var det Salling. Jeg har selv kun prøvet en spray fra Matas og det er ikke særlig godt.

  Der findes også en hårvasker på stang, som hjælpemiddel
  http://www.hmi-basen.dk/r4x.asp?linktype=iso&linkinfo=09390303

  Held og lykke med sundheden
  Anne-Marie

  SvarSlet
 13. Flot vægttab!! Men mest er jeg imponeret af, hvor flot du bærer din vægt! Jeg vejer 89 og havde skudt dig til at være cirka samme størrelse. KH JOan

  SvarSlet
 14. hej malou hyggeligt lige og se dig i nyhederne. Hvor dejligt for dig med -8 kg. Det ses tydeligt.
  Pøj pøj
  Rikke

  SvarSlet
 15. Fint indslag Malou - du klarede til UG - du så skisme godt ud.
  Charlotte

  SvarSlet
 16. Fangede dig ikke på TV (har ikke TV2) men vil alligevel (endnu engang) udtrykke min beundring for dig og taknemlighed over at du lader os følge dig. Det er skrevet mange gange, men nu skriver jeg det igen: Du er bare SÅ sej! Hold da op, hvor er du både modig, ærlig, kreativ, vidende og super inspirerende :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...