tirsdag den 3. september 2013

Rødspætteruller med kold persillesauce...

'Fiskefilet med kartofler og persillesauce' er en klassiker - og her får du min moderne og sunde udgave. Der er skruet op for smagen og ned for tilberedningstiden. Når ovnen er varm, tager det kun 20 minutter at få fisken på bordet. Nemt, sundt OG hurtigt - så bliver det ikke meget bedre.

Saftige ruller af rødspætte, en knasende frisk salat, kogte kartofler og en ret så laber grøn sauce. Ikke tosset, i betragtning af at der stod Rødspættefileter med små kartofler i persillesmør og blomkål vendt i citron og olie på menuplanen. Jeg tester nemlig Måltidskassen til 2 personer fra Den Grønne Asparges i denne uge - men forsøger at slå mig lidt løs indenfor rammerne.

Kassen, eller rettere kasserne, blev leverede i eftermiddag - og jeg pakkede straks spændt op. Jeg havde med vilje ikke været inde og kigge på hjemmesiden fordi jeg gerne ville overraskes. Først inspicerede jeg indholdet af flamingokassen:

På et leje af is fandt jeg kød, fisk og mælkeprodukter til de 4 måltider.

Og tørvarer + grøntsager (mix af øko og konventionelt) var nedenunder i en pakkasse. Det hele blev gået efter og lagt på køl.


Ugens menu lyder ret så lækker. Jeg forsøger efter bedste evne at kombinere den med mine fastedage.

Menuplanen dikterede fisk mandag - og der var friske rødspættefileter med fra Clausens Fiskehandel på havnen.

Opskriften foreskrev at de skulle paneres og steges, men det havde jeg slet ikke lyst til i dag. De skulle rulles om noget aromatisk fyld. Flået fisk serveres med kødsiden ud af - så derfor lægges den med skindsiden op inden den rulles om fyldet.

Jeg knuselsker kapers, så dem hev jeg fat i - sammen med en citron og alt den persille der var med i kassen. Det var meningen at halvdele skulle bruges senere på ugen, men der finder jeg så på noget andet.

Skallen af halvdelen af citronen blev revet fint og persillen blev skyllet + plukket (gem stilkene på frost til du skal koge fond). En generøs mængde kapers blev drænet fri for lage.

Persille og kapers blev hakket, blandet med den revne citronskal og fik et godt skud friskkværnet sort peber og flagesalt.

Blandingen blev fordelt ud over de 4 fiskefileter - og de blev derefter rullet fra hovedenden mod halen.

Rødspætterullerne fik et squeeze citronsaft, lidt vand og et ekstra drys salt. Ovnen var varmet op på 200°C - og fadet blev dækket af stanniol og sat ind. Samtidig blev de medfølgende kartofler sat over. De små ruller skulle ud efter ca 15 minutter og de store efter ca 20 minutter.

I stedet for at vende kartoflerne i SMØR og hakket persille eller lave en opbagt sauce, lavede jeg en kold blendet persillesauce. Efter jeg er begyndt på 5:2 har jeg opdaget vigtigheden i at få sundt fedt nok på spisedagene og derfor blev det sådan. En masse persille kom i minihakkeren sammen med lidt kapers, en håndfuld peanuts, flagesalt, saften af ½ citron og ca ½ dl olivenolie. Og så blev det *wroom wroom* kørt til en grøn kold sauce.

Den blev lidt tyk. Det jeg skulle bruge i går blev taget fra og rørt med lidt ekstra olie og en smule vand. Resten blev gemt til i morgen.

Der var et lille økologiske blomkål med. Vidste du at det orange er det sundeste af alle blomkål? Det indeholder op til 25% A-vitamin (betacaroten) mere end sin hvide fætter. I stedet for at dampe det, lavede jeg en rå salat. Jeg nuppede et enkelt forårsløg, lidt selleri og en smule rød peber fra kassen til min lille salat.

A-vitamin er fedtopløseligt, så derfor fik salaten et godt skud olivenolie så jeg kunne optage det. Et skud hvid balsamico, salt og peber fulgte - og til sidst et drys tørret kornblomst.....bare sådan lige for at få farverne til at poppe. Jeg er en sucker for smuk mad!

Den næststørste og den næstmindste rødspætte blev anrettet sammen med salaten, et par citronbåde og lidt kartofler - maskeret med den kolde grønne persillesauce. 

Det er virkelig en nem og idiotsikker måde at lave fisk på. Fyldet kan varieres i det uendelige - eller blot udgøres af salt, peber og en dildkvist.

Jeg må sige at jeg er meget glædelig overrasket over kassens indhold. Det er lige sådan nogle retter jeg selv laver i forvejen - og de er lige til at gå til. Er man ikke så rutineret i køkkenet kan man jo vælge at følge opskrifterne og ikke lave krumspring som jeg gør. Det er dejligt at der både er fisk, kød og grøntsager med - jeg er nemlig ikke så god til at få spist fisk nok. Det er langt på havnen, så det er ret dejligt at det kommer til døren.

----------------------------------------------------------------

Husk at jeg i aften udlodder 2 weekendbilletter til Food Festival blandt dem der har 'liket' Klidmoster på Facebook - så kig forbi og vær med.

7 kommentarer:

 1. Jeg fik for nylig et godt fif til nem og hurtig tilberedning af fiskefileter
  Brug en tallerken som låg, når du koger kartofler, Læg fileterne på tallerkenen med lidt smør, citronskal, persilledrys, eller hvad du nu har lyst til af krydderdrys. Folie over, tallerkenen på gryden- et voila, fisk og kartofler er færdige samtidig. Jeg synes det er genialt, når man er single.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm, det er også en vild god og nem måde at lave fiskefileter på. Du kan også rulle dem og give dem 2 minutter i mikroovnen ;-)

   Slet
 2. Jeg var inde på deres webside, og syntes det hele lyder lækkert og var meget fristet af ost, nødder, kød osv......... Men opdagede deres hemmelighed (I hvertfald ikke det første man opdager) Det er kun for folk i og omkring Århus :-( Snydt igen. Jeg syntes godt de kunne skrive det på forsiden eller lign

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, måske er det bare mig - men når jeg kommer ind på en webshop er det første jeg gør da at undersøge om de leverer i mit område.

   De fleste webshops leverer jo kun ferskvarer lokalt. Mon ikke der er noget tilsvarende der hvor du bor?

   Slet
  2. Jeg tjekker også leveringsområde som det første. Deres frokostkasse til arbejdspladser ser genial ud, men ak, jeg bor i København og jeg tror ikke vi har et alternativ her...Jeg håber måske de læser med her og oprætter en afdeling i København også :)

   Slet
 3. Jeg var inde på deres webside, og syntes det hele lyder lækkert og var meget fristet af ost, nødder, kød osv......... Men opdagede deres hemmelighed (I hvertfald ikke det første man opdager) Det er kun for folk i og omkring Århus :-( Snydt igen. Jeg syntes godt de kunne skrive det på forsiden eller lign

  SvarSlet
  Svar
  1. Det første jeg selv gør når jeg støder på en ny webshop er at undersøge om de leverer i mit område - ellers er der jo ingen grund til at kigge på deres sortiment. På deres forside står der endda 'Leveringsinfo' så det er jo bare at klikke der ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...