søndag den 11. august 2013

Piñata Colada is med ristet kokos...

Selv om jeg er begyndt på 5:2 er der stadig plads til is. Den her opskrift har jeg lokket ud af min voksenveninde Tine og pillet lidt ved. Det er en rom-fri udgave af den kendte cocktail Piña Colada og det er derfor den lige har fået et ta tilføjet til navnet. 


I bedste 80'er stil valgte jeg at servere den på en ananasring og drysse med ristet kokos. Der var ikke et øje tørt!

Det er endnu en is på kondenseret mælk - og så nem at det næsten burde være forbudt. Alt hvad der skal til er indholdet af disse 3 dåser + en stang vanilje.


Køb endelig ananas i egen saft (og drik den), ellers bliver det for sødt. Hvis man hellere vil bruge frisk ananas, skæres frugtkødet i tern og koges mørt i lidt vand, inden de pureres og køres igennem en sigte.

Her tog jeg 2 ringe fra, skar resten i stykker og blendende det *wroom wroom* sammen med marven fra en vaniljestang.

På den måde blev vaniljekornene helt jævnt fordelt. Jeg havde simpelthen ikke armkræfter til at passere mosen igennem en sigte - så den blev bare brugt sådan her.

Og så var det lige til at blande ismassen af:

250 g ananasmos
3 dl kokosmælk
1 ds kondenseret mælk

Ismassen fik lov at køle helt ned, før 600 g af den blev kørt i 35 minutter på min ismaskine. Resten blev frosset som ispinde.

Det passede lige med 3 paraplyer.

Isen kom i en condibøtte og røg på frost - og jeg cyklede ind til byen. Jeg skulle mødes med Anne og vi skulle på loppemarked i Mølleparken efterfulgt af en bid mad på Memphis Roadhouse.

Hver gang jeg faldt for noget sagde Anne venligt, men bestemt "hvor skal den stå" - og så måtte jeg tænke mig meget grundigt om. For jeg skal ikke købe mere skrammel nu hvor jeg har fået ryddet så pænt op. Den her fine lille glasdims slap dog igennem nåleøjet - for jeg vidste at den ville være perfekt til denne her is!


Jeg besluttede mig for at pynte isen med lidt ristet kokos. Og sådan en pose havde jeg på lager.

Det er nemt at riste kokos på en lille tør slip-let pande. Fordel en passende mængde i panden og sæt den på mellemhøj varme. Rør i kokosmelet hele tiden - og pas på, for pludselig går det stærkt.

Når kokosmelet er jævnt gyldenbrunt afkøles det på en tallerken.

En ananasring blev duppet fri for overskydende væde og lagt i bunden. En kugle af den labre Piñata Colada is blev lagt tilrette og det blev drysset med den ristede kokos. Oh la la...

Tine kommer forbi i morgen efter arbejde og prøvesmager isen. Jeg håber den er god nok til at få hendes blå stempel.

Og for at det ikke skal være løgn har jeg endnu en is i støbeskeen - med udgangspunkt i en bøtte skyr. Er spændt på hvordan det projekt udvikler sig. 

Men nu: godnat!

   

7 kommentarer:

 1. Hvor lækkert - og dog enkelt.
  Den smukke grønne fidus du har liggende sammen med dine dåser -- ja nu spørger jeg nok dumt:-) er det en dåseåbner?
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Oh yes, det er min meget fibrovenlige dåseåbner. Du kan se hvordan den virker lige her - jeg skal dog bruge begge hænder. Den kan købes her ;-)

   Slet
 2. Virkelig nogle lækre opskrifter du laver! Glad for at se en der også går op i økologi!! :D

  Nanna Freving // www.nannafreving.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at du syntes :-)

   Oh yes, økologi er vejen frem!

   Slet
 3. Selvom jeg er veganer, er din blog en af mine yndlings:-)Jeg er faktisk forbi nogenlunde hver dag - og så er du bare SJOV, KREATIV og FANTASTISK med mad:-)
  Hav en dejlig uge....

  Michelle

  SvarSlet
 4. Jeg har prøvet at lave din ananasis med kokosmælk. Har fulgt opskriften. Kan det godt passe, at den ikke bliver blød som hvis der var brugt fløde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bliver 'sejere' i konsistensen end hvis man har brugt fløde - og den skal stå lidt ude inden man kugler den op.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...