onsdag den 28. august 2013

5 x friske fennikelfrø...

Skulle du ha' været forbi her før er du vist ikke i tvivl om at fennikel står ret højt oppe på listen hos mig. Den saftige knold kan jeg gnave som et æble - det er dog slet ikke den det skal handle om i dag, jeg har nemlig fået fat i noget ganske særligt:

Friske frøskærme fra den søde bladfennikel. Jeg var på økologisk gårdbesøg (sammen med Signe og Malene) på Lille Raneladegård i går og troede først det var dildskærme jeg spottede. Jeg spurgte om jeg måtte tage lidt med hjem, da jeg skal sylte asier i morgen - og fik at vide at jeg måtte få så mange jeg havde lyst til, men at det altså var fennikel. Uha, og så var min lykke jo bare gjort...

I dag fik jeg så først plukket skærmene af og siden alle de små frø.

Det gav mig ret mange frø at lege med. Det var bare fedt, for så kunne jeg prøve at lave alt muligt forskelligt.

Først tog jeg 1 spsk frø til at tørre. De skal nu stå tørt og ventileret i ca 2 uger.

Resten blev fordelt i 4 portioner: til salt, til sirup, til snaps og til fryseren.

3 spsk røg derfor direkte på frost i en bøtte. De skal bruges som friske i alle mulige og umulige retter.

2 spsk frø skulle blive til fennikelsalt. Så jeg fandt ca 1½ dl af det gode flagesalt frem.

Begge dele blev smidt i minihakkeren og kørt *wroom wroom* til mellemfin konsistens.

Det gav et kraftigt duftende aromatisk salt. Jeg valgte ikke at tørre det i ovnen.

Så nu er det lagt til tørre på et tykt stykke køkkenpapir på en tallerken. Jeg tror det er tørt nok til at pakke væk en gang i morgen.

Jeg skulle selvfølgelig også forsøge mig med at lave en fennikelsnaps. Efter nøje overvejelse blev det dog til vodka i stedet for snaps jeg hældte på 2 spsk frø - havde nemlig kun gylden snaps og ville helst ha' en klar færdig sprit.

Der må være luft i de små frø, for de dansede lystigt rundt i deres nye habitat. Glasset er nu sat på køl hvor jeg regner med at det skal stå i nogle uger før jeg kigger til det.

Det sidste jeg lavede var en sirup. 2 spsk frø, 2½ dl vand og 2½ dl rørsukker kom i en gryde og fik lov til at koge ind til en mørk og lækker sag.

Jeg valgte ikke at si frøene fra, men lade dem trække med. Uha, en kage jeg skal væde dem den labre sag. Men indtil videre må den hygge sig på køl, for jeg har lige nogle andre projekter først.

Sikke en herlig ting af få med hjem. Og jeg kunne også ha' fået noget andet med hjem:


Aww, se lige ham her. Ham faldt jeg pladask for - og vice versa. Dem af jer der kender mig ved at jeg har mere end almindeligt godt kattetække. Og han kunne blive min hvis jeg ville. Men 3 er nok - og jeg vil ikke byde en udekat et liv i en lejlighed. *Suk*

Det bliver en helt tosset tid jeg går i møde. Der er mange spændende arrangementer, Food Festival, Festuge, flere fancy restaurantbesøg, venindehygge + en tur til København og Sverige - bare inden for de næste 3 uger. Jeg skal sørge for at få hvilet godt ud i pauserne.

Og nu vil jeg cykle ind til byen. Anne og jeg er inviteret til cocktailparty hos en restauratør som ønsker feedback på menu - og drinkskortet. DET kan jeg vist liiiiiiige holde til......

God onsdag aften til dig der kommer her forbi

  

6 kommentarer:

 1. En vidunderlig smuk chokoladekage som er med i en konkurrence på BO BEDRE:
  Håber du får mange stemmer.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tusind tak - det er vel nok sødt sagt af dig <3

   Slet
 2. Nej, hvor lyder det spændende. Fennikel- og kagekombinationen glæder jeg mig allermest til at høre om. Det tror jeg kan blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Uh, den kage er jeg også selv ret spændt på. Håber på mulighed for at bage den i næste uge.

   Slet
 3. Hej igen Malou, har været inde for at afgive min stemme, desværre vil den ikke registrere min stemme:-(
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Pyt, skidt med det - men tak alligevel :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...