søndag den 18. august 2013

Pickle Pot a'la Memphis Roadhouse...

For lidt over 1 år siden slog Memphis Roadhouse dørene op og tog mig med storm med deres amerikanske BBQ.......og den legendariske Pickle Pot. Jeg får det hver gang jeg er derinde - og det har været 29 gange indtil nu.

Jeg er en totalt sucker for syltede ting. Mit mundvand begyder at løbe bare jeg tænker på det. Så jeg blev altså nødt til at lave min egen version. Og hvis jeg selv skal sige det er den blevet pretty damn fine!

Råmaterialerne blev hentet i onsdags hos den økologiske grøntbod på Ingerslev Torv til torvemarked. Brug de grøntsager du kan lide. Jeg valgte: hokkaidogræskar, squash, løg, fennikel, grønne bønner, gulerødder og blomkål.

Og savoykål. Det kan man overhovedet ikke lave Pickle Pot uden.

Grøntsagerne blev ordnet: bønnerne blev nippet, blomkålen pillet i små buketter, squashen udkernet og snittet, fenniklen skåret i skiver, løget i tynde både, græskaret skrællet og skåret ud - og gulerødderne skåret i lange juliennestrimler.

Savoykålen blev hakket ud i store chunks.

Som den spicegirl jeg er, kunne jeg ikke dy mig for at skrue godt op for krydderierne: gule og sorte sennepsfrø, hele korianderfrø, sorte peberkorn og et par nelliker + 2 laurbærblade.

Og selve lagen havde jeg helt tilfældigvis stående på køl - for det var nemlig et Stop Spild Af Mad projekt. Det er ikke så længe siden jeg syltede årets drueagurker og var kommet til at lave ALT for meget lage. Lagen er lavet 3:1 = 1,5 liter eddike + 500 g rørsukker. Lagen blev kogt op med krydderierne og en gryde vand blev sat over og saltet grundigt.......meget grundigt.

Grøntsagerne fik et hurtigt opkog i det saltede vand - og blev fisket op og lagt i iskoldt vand. Og derefter blev de dryppet grundigt af.

Grøntsagerne er nu klar til at komme på glas.

Glassene vaskes grundigt i sæbevand, skoldes med kogende vand og skylles i vodka eller anden neutral spiritus. Jeg bruger aldrig Atamon - det er noget giftigt og usundt stads. Og er man omhyggelig med hygiejnen er det helt overflødigt. Grøntsagerne proppes ned i glassene - og så skal der hældes lage på.

Der fyldes varm lage helt til kanten, som derefter tørres af inden glassene forsegles.

Glassene køler lidt af på køkkenbordet og stilles derefter på køl. Lad grøntsagerne trække 3-4 døgn før du tager af dem.

I dag til frokost kunne jeg simpelthen ikke vente længere. Det var ikke fordi det passede specielt godt til det jeg skulle have - men jeg måtte bare smage på de syltede sager. For at forlænge holdbarheden fiskede jeg lidt op med en madpincet og lagde til afdrypning i en sigte.

Jeg fjernede de hele peberkorn, nelliker og korianderfrø - de er ikke rare at bide i. OMG! Hvor smager det bare pragtfuldt. Selv om eddiken har bleget farven skal man slet ikke lade sig snyde af udseendet. De sprødmøre sur/søde grøntsager løftede mine opvarmede rester af fyldt squash til helt nye højder. De kan serveres som de er til varm mad, hakkes fint og bruges til remoulade - eller f.eks erstatte agurkesalaten på en hotdog.

---------------------------------------------------------------------

I dag har jeg nusset lidt i køkkenet og bagt en kage. For i morgen skal jeg være med til at fejre en vigtig mærkedag i den lokale Kvickly. Butikskæden har nemlig taget det modige valg at pille buræggene ud af deres sortiment (Hurra!) - og det udløser en krammer og en kage fra mig. Kokkekniven og Madnørden gør det samme i deres lokale butikker. 

Og så må jeg vist også hellere udvikle en kæk ny æggeret til i morgen aften...

 

4 kommentarer:

 1. ufff, lækre sager! Har selv planer om at prøve at få syltet nogle rødløg i nærmeste fremtid, selvom det nu ikke er helt så ambitiøst som dine (og memphis´) krukker ;-)

  jeg har i øvrigt tilmeldt mig som frivillig på årets food festival og bla. valgt området "madeksperimantariet," hvor jeg kan se, at du står sammen med stop spild af mad. Det skal nok blive spændende! :-)

  - mvh ísbjörg

  SvarSlet
 2. Det der skal prøves! Det lyder virkelig lækkert :)

  SvarSlet
 3. Jeg er også helt pjattet med syltede ting. Spiser asier og drueagurker som slik:-) Jeg har desværre ikke opbevaringplads, så jeg sylter ikke så meget selv. Jeg har dog altid "hjemmesyltede" rødbeder i køleskabet. Jeg bruger simpelthen lagen fra købeasier/agurker, når glasset er tømt. Lagen får lige et opkog, og bliver hældt over kogte skivede rødbeder. Tilsætter lidt forskellige ekstra krydderier.

  Min mor brugte lagen fra syltede asier og agurker, til sine stegte sild i lage. De var et stort hit i familien:-)

  Mvh. Ulla Andersen

  SvarSlet
 4. Ohh.....hvilken fryd, nyder vi ikke bare denne høsttid? Jeg bliver altså nødt til at forsøge mig med sådan en Picle Pot. Tak for inspiration :-)

  Knus Janni

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...