søndag den 21. juli 2013

Snickers-is a'la Klidmoster...

Den her is er et helt måltid. Meget passende her i varmen hvor man ikke magter at spise ret meget andet end kolde ting. Og så er den både slik og is i et:

Is på peanutbutter, saltede peanuts og chokolade = Snickers-is.

Det hele startede i torsdags hvor Max delte det her link på Facebook. Piskeriset havde lavet en totalt laber version - og så begyndte plageriet. I går inviterede jeg ham så forbi til en bid grillmad.......og overraskede med min version på kondenseret mælk.

Opskriften blev som sædvanlig lavet med blot 4 ingredienser. Nemt ikke? Det er blot peanutbutter, kondenseret mælk, fløde og vand.

Ikke noget med at spare på det klistrede stads - jeg gik all in!

1 ds kondenseret mælk
250 g chunky peanutbutter
2,5 dl fløde
2 dl kogende vand

Piskeriset beskrev hendes problemer med isens konsistens og at peanutbutter-is nemt kunne blive hård og grynet. De bekymringer behøvede jeg slet ikke ha' - for den kondenserede mælk gør både sej, blød og cremet. Først rørte jeg peanutbutter og kondenseret mælk til en homogen masse.

Hmm, mon ismaskinen kunne tage alle de grove stykker peanuts? Jeg besluttede mig for at si dem fra......og tilsætte dem igen senere. Så vandet blev kogt op og pisket i - og massen blev kørt igennem en fin si.

Fløden blev blandet i den siede masse og så var den færdige iscreme klar til at blive stillet på køl. Jeg tog 700 ml fra til ismaskinen - og hældte resten i et par små ispindeforme.

De frasiede peanutstykker fik ligeledes lov til at vente på køl.

Den afkølede iscreme fik lov til at køre ca 25 minutter i ismaskinen. Har du ikke en sådan, kan isen fryses i en flad bøtte og piskes igennem hver halve time under indfrysningen.

Den kørte is kom i en bøtte og blev blandet sammen med de ventende peanutstykker. Bruger man cremet peanutbutter kan man her tilsætte en håndfuld hakkede peanuts.

Og så var isen klar. Den fik lov til at hygge sig i fryseren til Max arriverede.

Jeg magtede ikke varm smeltet chokolade, så det blev i stedet til hakket mørk økologisk AMMA chokolade. Der skulle også saltede peanuts til.

Begge dele blev hakket groft - det ville både bidrage med knas, bittert og salt til den meget søde og bløde is.

Isen kan kugles op direkte fra fryseren. Den drysses med de hakkede herligheder og *woop woop* så er der sørme Snickers-is. (Dagen efter erfarede vi at 1 kugle af den her kombineret med 1 kugle vaniljeis var vinderkombinationen!)

Uha, det er godt. Sødt, men meget godt. Og for en gang skyld serverede jeg desserten før aftensmaden. Det var SÅ varmt - og så kunne jeg vente med at starte grillen til solen var gået ned og altanen til at være på.

Og ispindene? De blev et hit! Konsistensen var utrolig cremet.

Der blev til sådan en her + en større.

Den spiste jeg også med lidt chokolade og peanuts til. Det er lige før jeg skal prøve at lave en portion og fryse uden omrøring i en bøtte - for jeg var meget imponeret over at den kunne være SÅ silkeblød.

Orv, og man kunne lave ispinde som blev dyppet i smeltet chokolade og drysset med finthakkede peanuts. DET ville være fancy. Det må jeg hellere prøve med den sidste der ligger i fryseren.

Og nu hvor ismaskinen er fundet frem skal jeg da lige lave lidt mere is. Jeg har en pivfræk sorbet på tegnebrættet som jeg starter på i dag. Kodeordet er fennikel... 


19 kommentarer:

 1. Sjovt, jeg kunne heller ikke stå for Piskerisets peanutbutteris, så jeg måtte også kaste mig ud i at lave min egen version i går. God idé med ispinde også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er altså noget over is lavet på peanutbutter :-P

   Blev din version også god?

   Tak, det blev nogle super ispinde - tror jeg laver en omgang mere i morgen.

   Slet
  2. Ja, den blev super, og jeg måtte også lave en portion mere et par dage efter. Jeg ved simpelthen ikke, hvor den forsvandt hen ;)

   Slet
 2. Også jeg har overvejet at lave en omgang.. eneste der vist mangler er fløden.
  Når/Hvis jeg får den lavet, skal jeg prøve at huske at melde tilbage hvad min maskine siger til klumperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Awesome - håber den smager dig. Er spændt på tilbagemeldingen :-)

   Slet
 3. Det er altså super underligt, for når jeg laver dine forskellige is med kondenseret mælk, bliver den hård som sten i fryseren og kan absolut IKKE kugles op direkte fra fryseren. WTH?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da underligt. Måske fryser vores frysere ikke på samme temperatur?

   Slet
  2. Det var faktisk en god mulighed som jeg slet ikke havde tænkt på - min fryser står på -20 grader og hvis din er på -18, så er det nok forklaringen. :-)

   - tak for en fed blog med umuligt meget inspiration.

   Slet
 4. uhm, nu bliver jeg altså nødt til at prøve at lave den lækre is, efter også at have set piskeriset version.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, se at komme i gang ;-)

   Jeg var lige forbi din blog - lækre sager du laver <3

   Slet
 5. Ej men altså..... AMMENAM! Og giv mig pleeeeeaaaase en snickersis asap!

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tak. Så gerne, skal det være med chokoladesauce ;-)

   Slet
 6. Det var godt, han fik sin is :-D
  Hvorfor brugte du egentlig vand i stedet for mælk?

  Jeg er ret nærig med sukkeret i isfremstillingen, for ellers bliver det for sødt til mine smagsløg. Det kræver så til gengæld lidt ekstra omhu, så ingredienserne bliver pisket sammen i den rigtige rækkefølge - og det var den fejl, jeg fik lavet, da jeg eksperimenterede i starten :-D

  Jeg kan i øvrigt anbefale at tilføje en smule salt til sidst, med mindre man bruger meget salte peanuts. Saltet giver lige lidt ekstra på smagsfronten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for inspirationen Piske. Min mave siger "Orv manner", mit kolesteroltal siger "Av for den" :-D

   Slet
 7. Jeg er ny læser og allerede mega fan. Hold nu op en masse opskrifter jeg skal have prøvet af i nærmeste fremtid ;)

  SvarSlet
 8. Megalækker is - tusind tak for opskriften! Jeg lavede en halv portion den anden dag (uden ismaskine) og puttede også lidt hakket chokolade i - det blev SÅ godt. Overvejer også at prøve at putte lidt karamelsovs på, for at gøre det endnu mere snickers-agtigt :-)

  SvarSlet
 9. Hvor mange er der ca. til i denne opskrift ? Ser lækkert ud og skal have gæster i weekenden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer jo fuldstændig an på hvor mange kugler hver person skal ha'. Jeg vil nok sige at der er til 5-6 personer hvis de ikke skal ha' andet.

   Tak, er glad for at du kan lide opskriften :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...