torsdag den 25. juli 2013

Dato-laks og ærteskud...

Pyha, jeg smelter...og appetit er noget jeg virkelig skal lede længe efter - men der skal jo altså brændstof på tanken. Kold mad er vejen frem!  

I går blev det til en sandwich med laks, rester og grønne sager til frokost - og købt smørrebrød til aften.

Endnu engang havde jeg været forbi køledisken i Kvickly med datovarer mærket Køb i dag, spis i dag og gøre et lille fund: koldrøget laks til 20 kr (og det kunne endda holde sig helt til d. 30/7). Kombineret med 2 stykker ristet rugtoast og lidt grønt skulle det blive til en lækker sandwich.

Jeg havde også investeret i denne lille flødeost - den valgte jeg at smøre brødet med.

Det ristede brød fik et generøst lag - for det skulle ikke andet 'smørelse' i sandwichen.

Masser af sprøde salatblade lagde en god bund. Og så til laksen:

Uha uha, det var lige før den havde en manager ansat. Fancy fisk der...

Men flot, det var den. Jeg besluttede mig for at fråse og bruge det hele til denne ene sandwich.

De lange baner laks blev derfor draperet skødesløst på den ventende salatbund.

Og i bedste Stop Spild Af Mad stil fik jeg fyret resten af de grønne æg af til.

Der skulle også være noget knas, så bladselleri og rødløg blev rigget til og lagt på. Og så manglede der kun en ting: ærteskud.

Skuddene blev nippet af og stukket ind hvor der var plads. Smukt ikke?

Den anden skive brød blev ligeledes smurt med flødeosten - og derefter skåret over diagonalt inden den blev lagt tilrette på toppen. Voila: en sandwich af den slags man betaler formuer for på turistfælderne cafeerne ved åen.

Der var et par ærteskud tilovers - og dem kom jeg til at lege lidt med. Jeg ved godt at det teknisk set er madspild, men de pynter altså gevaldigt i opsat hår. Jeg er inviteret til bryllup sidst i august og overvejer nu kraftigt om jeg skal ha' ærteskud i håret i stedet for de kunstige blomster jeg ellers har kastet min kærlighed på. Jeg kan jo altid hive dem ud og spise dem til forretten....

4 kommentarer:

 1. Ha, hvor ser du skør ud. Jeg er helt vild med din humor. :-) Tak for en underholdende blog og de gode opskrifter og ideer. God sommer til dig

  SvarSlet
 2. Stemmer *klart* for ærteblomster i håret når du skal til bryllup! Du kunne jo passende opfinde en ny term, der passer til: FFG (fashion forward garnish) :D

  /Kristina.

  SvarSlet
 3. Jeg stemmer helt klart for ærteblomster frem for de kunstige til brylluppet :) Go for it. Om nogen, så er jeg sikker på, at lige præcis DU kan gennemføre det.
  /Mette

  SvarSlet
 4. Yum, det er rigtig sommermad, laks og bladselleri er så lækkert sammen - fed fisk og frisk, sprød topping - yum.

  - Anne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...