lørdag den 5. maj 2012

Pasta pesto med kødboller og peberfrugt...

I denne uge har jeg bestilt 'Verdenskassen til 1 person' som er 5 måltider for 365 kr. Det giver en pris på 73 kr pr måltid. Lidt til den dyre side, ja - men det er økologisk og bliver leveret til døren her på 3. sal. Det giver mig lidt flere kræfter som kan bruges på andre ting.

I denne uge har jeg virkelig ikke ret mange kræfter at gøre godt med. Af den grund har jeg besluttet mig for at ligefrem bruge de medfølgende opskrifter og lave de retter der er råvarer med til - naturligvis med mine egne fiksfakserier tilføjet. Det er dejlig nemt ikke at skulle opfinde den dybe tallerken og lave en ny opskrift hver dag. Dag 1 lød menuen på Spaghetti med pesto, kødboller og grillede peberfrugter.

Der var frisk fuldkornsspaghetti med - den skulle deles i 2 portioner og resten gemmes til dag 3.

132 g hakket oksekød var hvad der var med til retten. Jeg må indrømme at jeg lige nåede at tænke: det kan jeg da ikke blive mæt af.

Men volumen steg da der kom resten af ingredienserne til kødbollerne i: revet parmesan (jeg rev også noget til at drysse over til sidst), rasp, 1 æg, salt, peber og et fed presset hvidløg. Det hele blev æltet til en fars som trak på køl i 20 minutter inden jeg tog latexhandsker på og trillede den til små kødboller.

Opskriften dikterede kødboller på størrelse med 5-kroner - men jeg foretrækker dem i den her mundrette 1-bids-størrelse. 26 stk blev det til.

Pastaen skulle vendes i pesto og toppes med grillede peberfrugter. Jeg magtede bare ikke rigtig skulle hive den tunge grillpande frem, så jeg ville bare sautere en snittet peber i lidt olie. Men så var det jeg kom i tanke om at jeg jo stadig havde lidt bagte, flåede peberfrugter i fryseren.

Så sådan en pose tøede jeg op i koldt vand og satte til afdrypning i en lille sigte.

Peberfrugterne blev skåret i strimler og varmet i mikroovnen inden de blev overhældt med en marinade af: olivenolie, hvid balsamico, 1 fed presset hvidløg, salt og peber.

Og så var retten lige til at 'samle'. Revet parmesan, kødboller, pasta, ½ glas pesto og de marinerede peberfrugter. Jeg satte vand over til pastaen og varmede en pande op til kødbollerne.

Kødbollerne blev stegt gyldne i en blanding af SMØR og olie. Det er vigtigt ikke at stege dem for længe - de skal være saftige, ikke tørre. De fik derefter lov til at dryppe af på køkkenrulle mens pastaen kogte 3 minutter.

Den kogte pasta blev vendt med pestoen og lidt af kogevandet - inden den kom i en stor tallerken og blev toppet med de marinerede peberfrugter og de gyldne kødboller.

Et drys parmesan fuldendte anretningen. Virkelig dejlig og relativ hurtig mad. God kombination af pesto og de syrlige peberfrugter. Der var kødboller nok til 2 portioner - og jeg overvejede at fryse halvdelen og gemme dem til en anden god gang. Sådan kom det nu ikke til at gå - for jeg havde ikke fået det vilde til frokost og åd dem derfor rub og stub. Hæ.

I dag står den på røget makrel med nye kartofler, dampede asparges og tzatziki - portionen skulle kunne række til 2 personer eller 2 dage. Jeg laver det her til frokost og spiser rester i aften og til frokost i morgen.

Resten af kassen byder på resten af pastaen og en pizza. En rigtig godt sammensat kasse efter min mening. Dog undrer jeg mig lidt over at der er hvidløg i ALLE måltiderne. Det er fint med mig, men jeg tror det bliver for meget af det gode for nogen. Men så kan det jo heldigvis bare undlades.

Jeg vender tilbage senere eller i morgen med en gudeskøn is. Nu er jeg nemlig endelig klar med min fortolkning af Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake Ice Cream - og jeg kan godt røbe at den er noget for sig.

God lørdag til alle der kommer her forbi

8 kommentarer:

 1. Mhmm.... Lækker måltid. De er altid godt det man modtager fra Aarstiderne. Havde bestilt 1 kg rabarber men fik 2 kg! Det er bare god service. Så er fryseren fyldt op nu.
  Forsat god bededags ferie.
  Vh Charlotte g

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja, det er gode sager. Jeg fik også 2 kg rabarber :-D

   Tak, håber også du havde en god ferie.

   Slet
 2. Som Jamie Oliver siger: Ethvert godt måltid starter med at man knuser fire fed hvidløg ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, det vil jeg grine af næste gang middagen står på risengrød :-D

   Slet
 3. Kære Malou
  Det ser dejligt ud, og gav mig inspiration til en middag i den nye uge.
  Jeg syntes dog at den kasse er lidt for dyr, selv om den er økologisk.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vibeke

   Tak, det var ikke spor tosset - dejligt at det kunne inspirere lidt.

   Ja, den er lige det dyreste - men det tager jeg gerne med når den bliver leveret her ved døren på 3. sal. Det har reddet mange dårlige perioder ;-)

   Knus

   Slet
 4. Pasta med kødboller er bare mums. Det er en rasende overset spise! Det smager simpelthen for najs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gu er det så - men jeg bliver ved med at glemme fra gang til gang at de findes :-D

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...