mandag den 14. maj 2012

Fremragende fødselsdag...

Fødselsdagen kom og gik - og efterlod mig som en træt, men glad og mæt, 39 årig.

Dagen startede med en lækker brunch på Mefisto: Røget laks med dild og mayonnaise, 2 slags salami: peber og fennikel, spejlæg og en lille pølse fra Aalbæk, lun leverpostej med bacon, yoghurt med hjemmelavet müsli, chokoladecreme med knas, 2 oste: taleggio og emmentaler med oliven, sprød småkage med nødder og ½ passionsfrugt. Perfekt til at jage den sidste rest af tømmermænd på porten med.

Vel hjemme igen fik jeg 3 timer på sofaen. Aftenens udskejelser havde virkelig kostet kræfter. Men det er enten smertestillende eller alkohol - så jeg havde valgt pillerne fra til fordel for en vinmenu. Det hævner sig i kroppen på mere end en måde. Så skal man nemlig starte forfra med smertedækningen. Ikke hensigtsmæssigt - men det skal altså også være lidt sjovt en gang imellem. Bare det ikke er noget man gør for tit.

Aftensmaden sørgede Sino for. Ikke den på Viby Torv dog, for de har ikke fået udbringning endnu. Nøj, hvor var det godt.

Den her rulle Red Dragon er min absolutte favorit. Crispy ebi (sprød tigerreje) med avocado, toppet med tun, chilimayo og chiliflager. Det var da bare det bedste jeg kunne få på min fødselsdag.

Sidst på aftenen syntes jeg nu alligevel der manglede en ting for at det havde været en perfekt fødselsdag: kage! Heldigvis kan man bage en lille kage på 3 minutter i mikrobølgeovnen. Jeg har lavet et udvalg af kop-kager før - men det her blev en ny variant med vanilje og hvid chokolade.

1 æg
3 spsk mælk
25 g SMØR
35 g hvid chokolade
4 spsk sukker
3 spsk mel
½ tsk bagepulver
marven fra ½ vaniljestang


Smelt SMØR i en kop eller et krus der kan rumme ca 3 dl. Tilsæt mælk, æg og vanilje - og pisk det let sammen. Bland de tørre ting og pisk dem i. Hak chokoladen og rør i til sidst. Zap koppen i 3 minutter på fuld effekt. Vend straks den færdige kage ud på en tallerken og lad den køle af i et par minutter.

Kagen blev delt i 3 stykker - her er det toppen. Uhm, og så lige med et par kugler Peach Melba is til. Bacon, sushi og kage - hvad mere kan en pige ønske sig på sin fødselsdag?

I dag er det præcis 1 år siden Max flyttede. Det var meget svært at bo alene i starten, for jeg har ikke boet ret meget alene før i mit liv. Da han flyttede var vi jo heller ikke sikre på om vi ville fortsætte vores parforhold eller ej. Jeg er SÅ glad for at vi kan finde ud af at være kærester når vi nu ikke kunne finde ud af at bo sammen. Som tiden er gået har jeg fået det bedre og bedre med at bo alene. Det kan selvfølgelig godt blive lidt ensomt ind imellem (specielt om aftenen), men kattene hjælper meget på det. Det er en stor lettelse at jeg kan indrette mit døgn kun efter mig. Jeg kan sove, lave mad og spise når det passer mig - og når kroppen vil samarbejde.

Lejligheden er dog groet meget til - og det er jeg ked af. Det gør at jeg ikke har lyst til at få besøg. Men det hjælper Signe mig med at gøre noget ved på næste mandag. Så kommer hun og hjælper mig med at smide ud med hård hånd. Det har jeg det meget blandet med - for dels glæder jeg mig til at få gjort noget ved det og dels er jeg skrækslagen over forandringen. Jeg knytter mig meget til ting - så det er grænseoverskridende at smide ud. Men jeg forsøger at fokuserer på målet, selv om jeg ved at processen bliver svær. Puha, godt jeg har en uge endnu til at forberede mig mentalt - og jeg må nok ha' investeret i en pakke kleenex. Men bring it on!

God mandag til alle der kommer her forbi.


20 kommentarer:

 1. Maibritt M. Hembo14. maj 2012 kl. 12.49

  Det ligner altså ikke noget at lægge opskrifter på kager, der kun tager 3 min... ; )

  Men dejligt at du havde en god dag : )

  SvarSlet
  Svar
  1. UNDSKYLD :-D

   Ja, det kan du tro - den bedste dag :-)

   Slet
 2. Hurra for dig Malou! Sikke en festlig fødselsdag med dejlig mad hele dagen lang... jeg har helt glemt Mefisto's brunch!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Det var virkelig en skøn fødselsdag. Den brunch er bare helt fantastisk.

   Slet
 3. Du kan klare det - og jeg lover at være blid ved dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver at gøre mig lidt hård og klar til det. Jeg ved det søde. Men jeg kommer nok til at tude alligevel. Men så er det det jo godt du er her til at trøste ;-)

   Slet
 4. Jeg tror, det er sundt ind imellem at få ryddet op med hård hånd... ikke at jeg er god til det selv, men jeg har det altid godt bagefter...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan være rigtig sundt at får ryddet ud. Siden Max flyttede har jeg holdt krampagtigt fast i alt. Det skal nok blive godt :-)

   Slet
 5. Forsinket til lykke! Dejligt at høre du havde en skøn dag!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tsuind tak - det var bestemt en helt igennem skøn dag :-)

   Slet
 6. Hurra og stort tillykke- det ser ud til at du brugte dagen helt perfekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, det skal jeg love for. Det var bare den skønneste fødselsdag :-)

   Slet
 7. Stort tillykke med dagen igår! :)

  Og damn, den der Red Dragon ser alt for godt ud. Jeg ELSKER dem med sprøde rejer, men Red Dragon ser ud til at være endnu bedre. Uhm, får lyst til sushi!

  - Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Det er den BEDSTE rulle der findes - men vist også den dyreste. Man kan også få en hvor det 'bare' er en rulle med sprød reje som er rullet i tobiko - og den er også vildt god.

   Slet
 8. Argh Sushien ser jo stadig lækker ud! Jeg kan godt fornemme at mit næste sushi-forsøg ikke ligger langt ude i fremtiden :D Jeg synes det lyder dejligt at Signe kommer og hjælper dig, det har jeg også haft behov for :) Her var det dog ikke en Signe, men en Marc og Christian. Gode venner er guld værd! Kram til dig Malou.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er noget af det smukkeste mad der findes. Jeg syntes du er SÅ modig. Det tog altså også mig en del forsøg før jeg overgav mig ;-)

   ÅH, ja - Signe er en knag. Hun er både effektiv og kærlig - så det er en stor hjælp. Ja, gode venner er GULD værd.

   Kram

   Slet
 9. Nogen har det svært med oprydning - jeg har det svært med at gemme! Det ryger simpelthen ud med hård hånd, hvis ikke jeg kan finde et formål lige nu og her. Det er derfor jeg prøver at blive bedre til Stop Spild af Mad. For det gælder desværre også lidt min mad... Ret skidt. Men det betyder også, at det er få ting jeg har et sentimentalt forhold til. Måske lige min studenterhue og den slags ting - de ryger aldrig ud. Men ellers har jeg det sgu ikke svært med at kyle møget ud.

  Det kan være du bliver bedre til det, når først, der ER ryddet lidt op ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. OMG! Det kunne jeg godt lære lidt af - jeg gemmer ALT, selv kasser og emballage.

   Måske er det derfor jeg er så flittig med at mindske mit madspild?

   Ak ja, det kan være - er spændt på at at se hvordan det kommer til at blive :-)

   Slet
 10. Dejligt at du havde en skøn dag!

  Pøjpøj med udsmidningen - husk at sætte god musik på, mens I er i gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, den var SÅ skøn :-)

   Tak. Jeg er godt nok spændt på hvordan det kommer til at løbe af sig. Tror jeg bliver nødt til at droppe den høje musik - det skal helst være så ustresset så muligt. Men jeg kan tude i takt :-D

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...