søndag den 5. juni 2011

Slap Af...

Åh, jeg har glædet mig til at skrive det her. For jeg har for en gang skyld meget pæne ting at sige om en cafe - Slap Af i Studsgade imponerede og charmerede mig nemlig i den grad.

Her i Århus, specielt ned ved åen, virker det som om cafeerne køre på autopilot. Hvor er jeg gået skuffet fra mangen en overpriced, kedelig og uinspireret anretning dernede. Fredag inviterede Max mig på en bid mad inde i byen - og jeg skulle vælge stedet. Jeg aner ikke hvor det kom fra, men ordene 'slap af' dukkede straks op på lystavlen. Har muligvis læst eller hørt noget, men kan ikke sige hvor. Google måtte i brug for at lokalisere stedet - som viste sig at være det gamle Kindrødt. Uha, der har jeg slynget mange cappuccinoer ned i mine glade kaffedrikkerdage.

Vi ankom ved frokost tid og fik lov at bestille med det samme. Der var en meget afslappet atmosfære og dæmpet musik flød fra højtalerne ude at genere det mindste. Det var tydeligvis et sted ham kom for at slappe af. Der kom hurtigt drikkevarer på bordet: Thorrisgaard hyldeblomst, friskpresset juice, vand og kaffe. En brødkurv med nybagt, lunt brød fulgte kort efter.


Max bestilte "Slap Af Brunch" til 99 kr. "Ymer m/sprødt rugbrød, varm leverpostej m/bacon, scrambled eggs, frisk frugt, hjemmelavet marmelade, sprød salat m/vinaigre, smoothieshot, brød, pålæg og minimuffin". Det der lød godt på kortet viste sig at være fremragende på tallerkenen. Der var også en ekstra lille pølse og 2 stykker ost med. Og som ekstra lille lækker detalje var der en skive hjemmesyltet agurk med til leverpostejen.

Selv kastede jeg mig ud i "Frokosttallerkenen - et udvalg af lækkerier fra køkkenet" til 95 kr. Og lækkerier - det var det bestemt. Det ser måske simpelt ud, men det var netop det der gjorde så godt. Ingen unødig pynt og fancy pjat - kun velsmagende elementer der talte for sig selv.

Øverst fra venstre: hjemmerørt laksetatar af røget laks, rødløg og kapers, flankeret af sur/søde syltede rødløgsskaller. Røget tun med citroncreme og tyttebær. Varm leverpostej med bacon og den førnævnte syltede agurk. Brownie-konfektkage med chokoladeganache og frysetørret jordbær. Forrest: sprød salat me
d vinaigre, serranoskinke med basilikumcreme og løgringe. Moden brie med karse og hjemmelavet jordbærmarmelade med vanilje.

Jeg har ikke et eneste kritikpunkt (ja, jeg ved det - underret verdenspressen!). Det var en sand fornøjelse at spise sig igennem den tallerken. Vi fik mere brød hen af vejen - og sikke noget brød. Hvede brødet var helt fint, men det lune rugbrød med den knasende sprøde skorpe stjal opmærksomheden.

Og jeg overvandt min osteskræk og smagte på brien. Faktisk endte jeg med at gøre mere end at smage. Den cremede ost passede nemlig fuldstændig enestående sammen med det sprøde brød og den salte skinke.

Den her sag var et kapitel for sig. Mørk, letbitter, tæt og syndig. Det perfekte punktum for en rigtig lækker frokost.

Se Sif - jeg spiste næsten alt osten!

Max måtte slippe blot 287 kr for den bedste cafe-oplevelse i nyere tid. Jeg kan kun varmt anbefale et besøg hos Slap Af. Det er en cafe med hjertet på rette sted og med gæstens spiseoplevelse for øje. Det kan vi li'.

Har du spist på Slap Af?

10 kommentarer:

 1. Hej
  Orh, det lyder og ser godt ud! Jeg bor i Århus, så der skal jeg helt sikkert hen snart!
  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Hej Malou.
  Jeg har været på kindrødt, men ikke på slap af. Men efter din bragende anbefaling vil jeg helt sikkert derind, næste gang jeg trasker rundt på gågaden :-) Skønt med alle de århusianske cafeér og restauranter, du skriver om! Så slipper manden og jeg for alt for mange kiksere, nå vi, en sjælden gang imellem, får børnene passet og tager ud og spiser :-)

  Mvh Anna

  SvarSlet
 3. Og alt deres andet mad er lige så fantastisk! Og de ansatte er så søde!
  Heldigvis er det samtidig så billigt, at man sagtens kan komme der 1-2 gange om ug.. måneden!

  SvarSlet
 4. Åh mums - den frokosttallerken lyder bare for lækker og brownien god for den søde tand. Så det sted skal da prøves næste gang jeg har lyst til cafemad. Bor nemlig også i Århus ... :) Så tak for anbefalingen ...!

  SvarSlet
 5. Godt at have i hukommelsen, når jeg kommer tilbage til DK og sommerhuset i Østjylland.

  Har nemlig spist et par gange på nogen af cafeerne ved åen, uden at blive ret begejstret - så "slap af" er klart et sted jeg vil prøve af.

  SvarSlet
 6. Ej hvor ser det bare lækkert ud!!!
  Gid jeg boede lidt tættere på Århus. Øv øv ;)

  SvarSlet
 7. Søde ansatte er en sjældenhed på cafeerne!

  SvarSlet
 8. Har faktisk ikke selv været der men jeg kender ejeren, eller i hvert fald en af dem, en ung fyr i starten af 20'erne fra en lille by i vestjylland ;o) Og han er der konstant og lægger tilbud ud på facebook på 3 retters menuer i weekenderne til billige penge og nogle gange har de livemusik også :o)

  SvarSlet
 9. Hallo, nu er du altså snart ostefresser! :) Lige om lidt kan du også lide skorpen.
  Jeg har mange fordomme mod Slap Af, men den der frokosttallerken lyder lækker, når det er hjemmelavet (og anbefalet af dig).

  SvarSlet
 10. Årh, nu skulle kæresten og jeg ned og prøve sidste dag - men der havde de lukket. Vi må havde det til gode, når de åbner igen! Det er vildt fedt med de anmeldelser af brunch-stedet i Aarhus! :D Når man er på s.u. er det ikke til de store armbevægelser på restauranter, men lækker brunch kan pengepungen godt holde til. :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...