torsdag den 23. juni 2011

Foo Fighters & madbloggere...

Så var den lange ventetid endelig ovre - Foo Fighters kom til Danmark og spillede på Refshaleøen. Det er en af de bedste live koncerter jeg nogensinde har været til. Lyden var perfekt, Foo i legesyg topform, vejret godt og selskabet ligeså. Turen til København blev til en hyggelig roadtrip med Kristian Kokkekniv og Lars Grydeske. Henriette som ellers skulle ha' været med, måtte desværre melde fra - men heldigvis lykkedes det os at lokke Morten Grydeske med i stedet for.

Billede lånt her.

Gaffa giver koncerten 6 stjerner og slutter anmeldelsen af med ordene "Grohl synger "It's times like these we learn to live again", og det er præcis det, vi gør i selskab med Foo Fighters. What a man, what a band! Tak for et brag af en koncert og en sand saltvandsindsprøjtning af livsglæde og kreativ kompetence".

Kristian, Lars og jeg skulle bo på Hotel Copenhagen i forbindelse med koncerten.

Det ligger på Islands Brygge - kun ca 3 km fra Refshaleøen.

Vi var så heldige af få Præsidentsuiten. Imponerende med plads ikke?

Inden vi gik fra hotellet varmede vi lidt op med et par hjemmelavede 'kryddersnapse'. Vodka tilsat Tellicherry Garbled Special Extra Bold, 1 med hel og 1 med knust, samt 1 med kinesisk szechuan peber. Det var en blandes succes. Pebervarianterne var stærke, men gode - szechuan, not so much. Man kunne muligvis skure toiletter i det, men det snurrede fælt i tunge og hals bagefter. Well, så lærte vi også noget den dag.

På vej til koncerten fik vi os en pizza og et par håndbajere. Morten stødte til og vi gik mod Christianhavns torv og de Shuttle-busser der skulle fragte os til koncerten. Køen var dog så massiv at vi hoppede i en taxa i stedet for.

17.000 mennesker var mødt frem for at høre Foo. Vi havde billetter til 'inner circle' så vi havde kik til dem udefor hegnet. Der var faktisk ret god plads og jeg følte mig ikke klemt på noget tidspunkt. Køerne til ølsalget var grotesk langsomme - men blev opvejet lidt af at der overhovedet ingen kø var ved toiletterne.

Efter de 2 ganske udemærkede opvarmningsbands: Biffy Clyro og The Gaslight Anthem gik Foo på og spillede i lidt over 2 timer. Dave Grohl tilkendegav at de ikke gad det der 'ekstranummer pjat' så de spillede bare til strømmen blev cuttet. Rigtig god stil. Det var en FANTASTISK koncert og jeg kunne mærke lykken boble i maven flere gange.

Da koncerten var ovre startede den værste del af dagen for mig: gåturen tilbage til byen. 17.000 mennesker gik i gåsegang ud af porten og vi flød med strømmen. Da vi ENDELIG nåede byen var vi sultne. Morten tog hjem og vi andre tog på Rio Bravo. Billedet er dårligt for min mobil havde så lidt strøm at den slog blitzen fra. Men på tallerkenen er der en BØF af oksemørbrad, sprøde sveller + både salat og sauterede grøntsager. En hæderlig bearnaise fulgte med. Vi var tilbage på hotellet ved 2-tiden og gik totalt kolde.

Inden vi kørte hjem i går fik vi en 'morgenmadstallerken' på en cafe og den var simpelthen i verdensklasse. Græsk yoghurt med ahornsirup og hjemmelavet 'knas'. Perfekt blødkogt æg og hjemmebagt brød, pølse, ost, marmelade og frugt.

Bilturen hjem var virkelig hård for mig - der var overhovedet ikke flere kræfter på kontoen. Jeg sad og døsede på bagsædet og glædede mig til at komme hjem og ligge ned - hele kroppen gjorde ondt. Desværre er det nok den sidste store rockkoncert jeg har været til - jeg kan sgu ikke holde til det. Men hold da kæft hvor var det en fed oplevelse - og jeg nægter at lade min sygdom begrænse mig. Så jeg betaler gerne prisen i de næste dage (eller rettere i morgen, for i dag har jeg lækre planer).


Jeg gik kold på sofaen og vågnede først da min mave knurrede. Og det eneste der var i køleskabet var en pakke tofupølser - så det blev til en vegansk hotdog med hjemmelavet sauerkraut og sennep. Meget passende når nu Luna Månebarn blev kåret som den bedste danske madbog i går.

I dag skal jeg spise brunch med en veninde og i aften er jeg inviteret på 'Sankt Hans i gastronomiens tegn'. Det glæder jeg mig om at berette om i morgen.

God Sankt Hans til alle.

10 kommentarer:

 1. Arhmen moster K - det var fantastisk og vi skal snart gøre det igen.

  Vil iøvrigt lige tilføje at det var en fantastisk pizza vi fik på Pizza Hikos på Islands brygge og lækker, lækker morgenmad/frokost på cafeen.

  Foo fighters kører stadig i hjernen og i højtalerne, mens billederne af Lars der sover i bilen på vej hjem er printet på nethinden :-)

  Tak for en dejlig tur!

  SvarSlet
 2. uhm hjemmelavet saurkraut? har du en opskrift? jeg er muligvis en kegle til at lede..
  og jeg bor på Amager ved holmbladsgade og kunne høre koncerten hjemme på altanen :)

  SvarSlet
 3. Lækkert - både med god mad og musik :-) Den bedre halvdel har også snakket fint om Rio Bravo, men har selv været skeptisk. Nu kan jeg se, at det ikke er helt så slemt som frygtet - ellers ville Danmarks (u)officielle bedste madblogger vel ikke spise der? ;-)

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor var det spændende at læse, Malou - skønt at I havde så god en oplevelse!
  Nu vil søge på Foo Fighters og høre et par af deres numre.
  Varme klem og ha' en dejlig Sankt Hans i gastronomiens tegn!

  SvarSlet
 5. Hej Kristian

  Det var bestemt fantastisk. Tak fordi I ville med :-)

  Ja, lad os gøre det igen når der kommer noget interessant vi vil høre.

  Ha ha, knipsede du et billede af ham? Så har jeg nogle andre sjove vi kan bytte med :-D

  Selv tak, det var vist lige hvad vi alle havde brug for.

  Kram

  SvarSlet
 6. Hej Tante Gul

  Måske er det et strech at kalde det saurkraut - det er hverken fermenteret eller syrnet. Det er såmænd bare lidt vredet spidskål overhældt med en marinade som til agurkesalat. Æbleeddike, rørsukker, salt og lidt anisfrø.

  Ha ha, ja - kan godt forestille mig at det meste af Amager havde glæde af koncerten :-)

  SvarSlet
 7. Hej Hottie von Dottie

  Uh, det var bare lige det jeg havde brug for - selv om jeg et helt flad nu.

  Altså, Rio Bravo er nok ikke et sted jeg ville komme tit - men kl 2 om natten var det 'godt til prisen'. Så forvent ikke den store gastronomi - men mindre kan jo også gøre det ;-)

  Awww, tak - hvor er du sød :-)

  SvarSlet
 8. Hej Madame

  Åh, det var sådan en dejlig oplevelse. Foo Fighters er amerikansk rock når det er bedst :-)

  Tak, jeg tor det bliver dejligt med sådan en restaurant-crawl - også dejlig Sankt Hans til dig.
  Varme klem

  SvarSlet
 9. Hej Malou,

  Godt at høre, at du havde en god - men hård - oplevelse. :-)

  Jeg bliver lige nysgerrig: hvor fik I den der verdensklassemorgenmad...?

  Lise

  SvarSlet
 10. Hej Lise

  Åh, det var så godt - pyt med at det så er hårdt nu :-)

  Den fik vi på Tobis Cafe, Leifsgade 3 - kun et stenkast fra Hotel Copenhagen. Dyrt, men virkelig godt.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...