lørdag den 18. juni 2011

Melon-skål med jordbær...

Ingen opskrift i dag - bare lidt inspiration til leg med melon. Oh dear, og det rimer endda - allerede det bør være en advarsel. Det her indlæg ender galt!

I mit køleskab lå der en lidt træt honningmelon og ventede på at der skulle ske et eller andet. Den fandt jeg på at lave den her skål ud af, som jeg så kunne servere jordbær i.


Det hele startede i går midt i en god telefonsamtale med en veninde, maven rumlede pludselig - så jeg gik i køkkenet og ledte efter lidt at spise.

Dagen før havde jeg købt en bakke jordbær. Det var meningen at nogle af dem skulle fryses (til en hyldeblomst-sangria) så jeg kom halvdelen i fryseren og besluttede mig for at spise en den anden halvdel au naturel. Argh, men så var der jo lige den melon der. Den skulle bruges, for i dag kommer der 2 kg kirsebær fra Aarstiderne.

Jeg klemte telefonrøret fast mellem skulder og øre - og så gik jeg i gang med kniven. Det blev en lidt sjov parodi på tv-køkkenet - telefonkøkkenet. Først skar jeg melonen over og skar enden af så den havde en lige flade at stå på.

Derefter skar jeg skallen af i lange strimler.

Kernerne fjernede jeg ud med et parisienne-jern (kugle-jern). Det er eminent til at udhulde med - udover at man kan lave fine runde kugler med det.

Melonen blev derefter udhulet til den havde en nogenlunde lige tyk kant hele vejen rundt.

Med en kernehusudstikker lavede jeg forsigtigt huller hele vejen rundt i kanten ca 1½ cm nede.

Med en urtekniv snittede jeg derefter buer over hvert hul.

Den færdige skål. Den var nu klar til at fylde med melonkugler (lavet af den anden halve melon) og jordbær.

Jeg levede melonkugler i 2 størrelser - de store til at fylde op i bunden af melonskålen. Man kan jo fylde den med frugtsalat eller en anden dessert.

Bare ikke noget der falder ud af hullerne. Vi ringede af (tak for snakken Helle, som altid en fornøjelse) og jeg gik ombord i min eftermiddagsfrugt. Æv, melonen smagte altså ikke spor godt. Den havde en underlig mulet bismag. Men pyt, jeg spiste bare jordbærene og supplerede med et par kiks.

Men så stod jeg jo der med en skål af melon. Jeg kunne ikke rigtig nænne at smide den ud - men hvad pokker skulle jeg så bruge den til?


Efter lidt overvejelse greb jeg kernehusudstikkeren igen og lavede yderlige 2 rækker huller.

Jeg skar også et hul i bunden, lige stort nok til at jeg kunne klemme et fyrfadslys ned.

Og voilà: en melon-fyrfadsstage. Den har nu stået i et hjørne og hygget hele aftenenen ved at kaste fine skygger på væggen. Well, når den nu ikke kunne spises er det da en ok løsning. Med det stopper ikke her. Som den Kagedåse jeg er, havde den stakkels melon lige et sidste stop før skraldespanden. Sorry, det er lidt en indforstået joke - men det kan lade sig gøre at gætte hvad det går ud på hvis man skroller ned. Argh, tør jeg nu også vise det billede?Hmm, 1 ud af 3 er da bedre end ingenting.

11 kommentarer:

 1. God lørdag, princesse Malou :-))

  SvarSlet
 2. Det der er STOP SPILD AF MAD når det er allersomsmukkest!

  SvarSlet
 3. Du ska' sku' da også altid blære dig med alt det du kan, og din fremragende fantasi og din sans for romantik og selvforskønnede billeder:-)

  Ha ha - den er supersød, men hvor er isen og sprutten? Som lygte er den uovertruffen.

  Håber ikke du har andre trætte grøntsager vi skal høre om i dag

  Ha alligevel en smuk weekend

  SvarSlet
 4. Du er den allersomskjønneste, mest pløkkede og totaltgakkede veninde, jeg har! Med eller uden mulet bismag ;)

  SvarSlet
 5. Hold kæft, hvor jeg grinede - selvfølgelig!!! Hvis et par dumme meloner (pun intended? I don't know...) skulle komme min vej, så får de lige en tur med et "jern"........ Og før min humor bliver alt for plat, så vil jeg skynde mig at sige, at det da altid var noget, at du fik glæde af jordbærrene! *G*

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Hahahaha!
  Og nu har du et nyt profilbillede til FB!!!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 7. Ha ha ha. Sikke en fantasi. Mon der kommer en opskrift på hyldeblomst sangria? Det lyder lige som noget jeg burde servere for studenterne på vognturen.

  SvarSlet
 8. Ha, ha, det da kreativt!
  Jeg fatter ikke hvordan du kan perforere melonen på den måde UDEN at den går i stykker undervejs. Det var garntrisset sket for mig....

  SvarSlet
 9. Hvor er du kreativ! Flot lavet. ;-)

  SvarSlet
 10. Du er herlig :-)))) Glæder mig sådan til at se dig på tiiirrrssdaggg:)

  Knus Henriette

  SvarSlet
 11. Og så sad man der og skreg af grin foran computeren mens kæresten gloede på mig og rystede på hovedet.
  Elsker din melonlygte, sådan en vil jeg også ha' men man skulle da kaldes et madsvin, hvis man rendte ud og købte en fin melon, for at lade den blive gammel med vilje bare for at kopiere din lygte.

  Må høre grøntmanden på arbejde hvordan han kasserer meloner næste gang:-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...