mandag den 9. maj 2011

Udonnudler med forårsgrønt og rejer...

I Vegetarkassen i sidste uge var der udon med, lavet på hvede og brune ris. Nudlerne kan købes i de fleste helsekostbutikker eller her. Udon nudler serveres traditionelt i suppe, men jeg kastede mig ud i en stir-fry: Yaki udon. Her steges nudlerne i en wok sammen med grøntsager og kød/fisk. Jeg havde ikke rigtig fået købt ind, så det blev til rejer fra fryseren.

Jeg hev lidt forskelligt frem fra køkken- og køleskabet. Spæde løg med top, gulerod, rød peber, bladselleri, gourmetbønner, chili, frisk hvidløg med top, koriander (ja, se lige hva?), lime, soya og sesamfrø. Det sorte i skålen til højre er tørrede svampe der ligger til udblødning.

Almindelig Judasøre er en ret god kinesisk spisesvamp. Den smager af bouillon når den er udblødt - og konsistensen er lidt hen af....well, brusk. De her er fra min julekalender, men de kan fås i asiatiske supermarkeder for en slik.

Det skulle gå snapt med at få maden på bordet og rejerne skulle derfor tø op i en ruf. De blev lagt i koldt vand og var klar på 10 minutter.

Grøntsagerne blev snittet i wok-venlig størrelse. Med min nye japanske Gyoto fra Santoku kunne jeg snitte gourmetbønnerne på langs i tynde strimler. Den kniv gør godt nok en stor forskel når jeg skal snitte grøntsager. Denne gang kunne jeg endda snitte dem alle sammen uden at holde pauser - og det er ikke sket i lang tid.

De udblødte svampe blev også snittet i strimler. Udonnudlerne blev kogt i letsaltet vand og sat til afdrypning i en sigte. Til selve retten steges først hvidløg og chili i lidt olie. Alle grøntsagerne får ganske kort tid i wokken (eller sauterpanden, for jeg har ingen wok) - der skal stadig være knas i det hele.

De optøede rejer dryppes af og kommes i grøntsagerne i sidste øjeblik. De skal ikke andet end lige varmes igennem, ellers bliver de som viskelæder.

De kogte nudler vendes i og der smages til med soya og limesaft. Man kan også vende hakket koriander i - men da det kun er mig der har lært af spise den slags, nøjes jeg med at komme lidt på min portion.

Hver portion drysses med lidt sesamfrø (fra Vegetarkassen). Det var meningen at de skulle ha' været ristede - men det glemte jeg simpelthen. Jeg havde nemlig travlt med at lege:

Efter min sidste leg med mad, fik jeg den ide at der måtte kunne laves små mænd af andet end rødbede. Så jeg hev den største gulerod frem fra kassen og prøvede med den. De små mænd fik lige 30 sekunder i kogende vand for at give et behageligt bid til nudelretten.

Awwww, er de ikke fine? *indsæt selv joke om Sidney Lee og orange af selvbruner her*. Jeg vil æde min gamle hat på at selv de mest grøntsagsforskrækkede børn har mod på at spise sådan en mand. Hmm, mon gammel hat er bedst tilberedt i Römertopf eller farseret?

Der er lige blevet annonceret et nyt madbloggertræf d. 20/8 på Fyn. Jeg vidste nu godt at det var på vej, for da jeg mødte Anne hos Quooker fortalte hun om hendes ide og om Bjørnegården hvor træffet skal holdes. Jeg vil rigtig gerne med, men mangler en at dele et dobbeltværelse med. Er det måske dig?

5 kommentarer:

 1. Hej Malou.
  Tak for reklamen for bloggertræffet. Jeg er sikker på,at vi kan finde en roommate til dig :-)

  Kh.
  Anne

  SvarSlet
 2. Sikke en skøn ret, Malou, og de små mænd er et herligt påfund! Jeg tror også, at ethvert grøntsagsforskrækket barn må have mod på at spise dem! Og da jeg selv er rejeforskrækket, kan jeg jo nemt erstatte rejerne med noget andet.
  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 3. Aarj mand, jeg elsker at lege med maden, når det er så hyggeligt som små mænd ;-) Jeg tror jeg skal se mig om efter nogle sjove kagemands-figurer et eller andet sted *fnis* Og så elsker jeg orientalsk wok, men får det kun, når kæresten er ude - og det er han sjældent (må man godt sige desværre - i en ren madoptik selvfølgelig..! :P)

  SvarSlet
 4. jeg ville til enhvertid spise din mad :) gulerodsmænd eller ej! det ser fantastisk ud

  SvarSlet
 5. Lækker og hurtig mad - og så er jeg ikke så overraskende ret pjattet med 'legemaden' ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...