fredag den 6. maj 2011

Anmeldelse: Cocks & Cows...

I går aftes 'snakkede' Kristian Kokkekniv, Lars Grydeske og jeg på Twitter om hvor vi skal spise efter Foo Fighters koncerten. Vi fik et par rigtig gode tips fra andre, bla Cocks & Cows. Argh, det gik så lige op for mig at min fibrohjerne havde glemt at jeg spiste der for nyligt OG var ved at skrive på det her indlæg. Flot. Men bedre sent end aldrig, ikke?

Jagten på 'den bedste burger' førte på sidste københavnertur Søsterboblen forbi Cocks & Cows på Gammel Strand til en gang frokost. Vi var blevet anbefalet enten C&C eller Burger & Bun, hvor jeg jo dog allerede havde været - så nu skulle vi så prøve hvad C&C kunne diske op med. Det skal lige siges at vi havde hørt meget blandede anmeldelser af stedet, så vi havde justeret forventningerne derefter. Den kritik vi havde læst gik dog mest på stedets 'bord-politik' (90 min pr reservation) og de ikke matchende ventetider på maden. Vi kom åbenbart forbi på en heldig dag - for den ene fyr der både stod bag baren, tog imod bestillinger, serverede og lavede milkshakes - var rap, snap, venlig og havde et overskudsagtigt glimt i øjet.

Det store indendørs lokale var proppede til bristepunktet, så vi kunne enten sidde udenfor eller 'ved vinduet' lige foran baren - vi valgte det sidste. Vi afgav vores bestillinger og indstillede os så på den lange ventetid. Der gik dog ikke så frygtelig længe før vores frokost kom på bordet - ca 15 minutter vil jeg skyde på at der gik.


Søs havde bestilt en "Cheese'NSmoke" (88 kr) som bød på cheddar og 2 gange røg, i form af bacon og salt. Sødt lille gimmick med C&C's logo brændemærket i overbollen.

Vi havde bestilt en gang "Chili Fries" (28 kr) med "Chili mayo" (12 kr) til deling - og det kunne vi nu godt ha' undværet. Ikke fordi det var dårligt - tvært i mod - men fordi burgerne var kæmpestore. Jeg fik lov til at smage en bid af Søssers burger: sprød salat (mizuna, rucola og andre spæde grønne blade), saftig mediumstegt bøf, god ost og laber bacon (#AEBMB). Om det er den bedste burger jeg har fået? Tja bum, den er i min top 5. Søs placerede den noget højere, nemlig som nr 2 over de bedste hun havde fået. (Hendes nr 1 er den nu legendariske 'Fonzieburger' fra Helsingør som vores far altid bød på da vi var mindre).

Awww, se - både French's og Heinz. My kind of place! Selv om jeg på forhånd havde udset mig C&C's slagskib "The Governator" (dobbelt op på alt det gode) ændrede jeg dog mening og nuppede i stedet en "Bohemian Pork Rib" (98 kr).

"Bohemian Pork Rib" er ribbensandwichernes hellige gral! Fuldkornsbolle, sprød salat og 2 gigantiske skiver mager grillet ribbenssteg.

Jeg besluttede mig straks for at skrotte overbollen og koncentrere mig om resten. Oven på det møre og meget saftige bjerg af gris, lå hjemmesyltet rustik rødkål, Carl Johan remoulade og sprøde flæskesvær. Pivfrækt og meget lækkert. Mit eneste kritikpunkt er de tomat- og agurkeskiver der lå nederst - de virkede malplacerede til den syltede rødkål.

Hallo, jeg måtte ligefrem levne! Det var en fysisk umulighed at få plads til de sidste bidder gris i maven. Vi måtte dog bagefter vente ca 15 minutter på at kunne betale - for folk stod i lag for at komme til at bestille og afregne. Men alt i alt var det en meget positiv oplevelse at spise på C&C. Kommer også hjertens gerne igen en anden gang.

Cocks & Cows
Gammel Strand 44
1202 Kbh. V
Bordbestilling: 69696000

Hvor skal vi så spise burgere næste gang jeg kommer til staden? Hvor får man efter din mening den bedste burger i byen?

11 kommentarer:

 1. Hvad er din Top 5 så, hvis denne ligger på nr 5? Jeg harprøvet C&C et par gange. Oplevelsen første gang var fantastisk, oplevelsen anden gang får mig til at overveje om jeg gider komme der igen :)

  SvarSlet
 2. Jeg kan anbefale Halifax. De har vist efterhånden 3-4 steder i byen. Den i Pisserenden har jeg kun fået leveret fra, men også høj standard. Jeg har spist et par gange på Frederiksborggade, og her er fantastisk - proppet med mennesker, højt tempo og kække tjenere. Og nogle vildt lækre burgers!

  SvarSlet
 3. Du får lige et billede fra min debut: http://www.flickr.com/photos/marieu/3471519244/ :-)

  SvarSlet
 4. Rigtig god koncert i aften til jer alle tre :-)

  Jeg synes, det var helt særligt at møde dig få timer efter du havde spist på C&C - dit vidneudsagn dengang gav udtryk for præcis samme begejstring, og jeg er sikker på, at jeg skal prøve C&C næste gang, jeg er i Kbh :-)

  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 5. tak for en appetitvækkende anmeldelse - jeg er jo heldig at bo i nærheden, så din beskrivelse kunne nemt friste:-)Den kan stedet være meget glade for.
  Ha' en smuk weekend - det blir sol sol sol
  KH Marianne

  SvarSlet
 6. Råber i kor med Marie: Halifax. Nøøøj det holder!!

  SvarSlet
 7. Jeg tror, at C&C serverer den bedste burger i byen (husk onionrings næste gang), men ellers er Haché tæt ved Nørreport også ret godt. Deres pomfritter er noget nær perfekte :)

  Stine

  SvarSlet
 8. The Dee diner i valby, den er et besøg værd! Gode burgere og milkshakes og indretning i bedste 50´er-stil;)

  SvarSlet
 9. Den ser total nice ud! Der må jeg spise på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
 10. Helt klart Halifax. Har endnu ikke prøvet Haché eller Burger & the Bun, men har prøvet Cocks and Cows.
  Halifax har de mest saftige og spændende burgere, mens Cocks and Cows rigtig hurtigt bliver kedelige og alt for tør i det.

  SvarSlet
 11. herligt skønt tak for indlægget - også denne gang :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...