mandag den 10. januar 2011

Rocky road med morbær...

Nu hvor julen nærmer sig må jeg heller få blogget om det eneste juleguf jeg lavede til sidste jul. Hallo, det gælder om at være tidligt ude. Visse elementer af familien har skam allerede forsøgt at få julen 2011 planlagt, så det er bestemt ikke et minut for tidligt at komme i sving. Jeg har da heller ikke gjort det mindste tiltag til at pille julepynten ned - den hygger! (mellem os sagt, kan det være ret svært at se hvad der er hvad i den her kulørte bule - sidste år var julepynten først helt væk midt i maj). Og sæt nu der pludselig kom en surprise-jul, så var jeg klar på rekordtid. Der er skam også en rest peberkagedej i køleskabet, så jeg kan diske op med nybagte småkager. Jow jow, der skal skam ikke mangle noget.

Nu er det jo heller ikke fordi min pynt er specielt julet i traditionel forstand. Mine designer 'kravlenisser' af StineStregen og ondskabens hest skal helt klart hænge hele året.

Nå, men det var rocky road (ujævn vej?) jeg kom fra. Jeg spottede dem forrige år her hos Nadia Foodfanatic, men fik dem aldrig lavet. Så flashede Piskeriset sin version her til jul - og så slog jeg til. Nu skulle jeg dælme også lave en omgang. Sarte sjæle skal nok ikke læse den næste linje: men jeg havde en stang Valrhona Manjari som var gået over sidste salgsdato. Hvordan det kunne ske er mig en gåde. Den var lidt grå i kanterne, men så kunne den jo med fordel smeltes om og bruges til at asfaltere 'vejen' med. Opskriften kaldte på Digestive, men jeg fandt nogle kanelkiks i stedet for.

Både Nadia og Piskehapsen brugte cocktailbær - som jeg simpelthen ikke kan fordrage. Yikes, de er onde. Men jeg fandt et glas amarenakirsebær bagerst i køleskabet som kunne bruges i stedet for. Der skulle også tørret frugt i - og så fik jeg jo en oplagt mulighed for at prøve de morbær jeg købte da jeg spiste brunch på Råbar.

Her kommer min version af rocky road:

250 g Manjari eller anden mørk chokolade
2 spsk cane syrup
100 g smør

Smeltes sammen i en gryde ved svag varme og tilsættes:

200 g kanelkiks (brækket i mindre stykker)
100 g mini-marshmallows
50 g amarenakirsebær (hakkede)
35 g gyldne rosiner
25 g morbær
20 g soltørrede tranebær

Det hele vendes godt rundt så alt fyldet er dækket af chokoladeblandingen.

Den færdige blanding hældes i et firkantet fad, foret med bagepapir.

Efter et par timer i køleskabet er den klar til at skære ud i firkanter.

Læg de udskårne firkanter i en bøtte og læg bagepapir mellem lagene. Opbevar 'vejen' i køleskabet indtil servering. De kan med fordel drysses med flormelis.

Uhm, det er altså godt. Jeg sidder og gnasker i et par stykker nu til en kop te. Næste gang vil jeg dog smuldre kiksene lidt mere og komme pistacienødder i.

Hånden på hjertet: hænger din julepynt også stadig oppe?

24 kommentarer:

 1. Umm det ser lækkert ud - smager morbærrene igennem (eller er det lidt synd at putte dem i).
  Min julepynt er ganske atypisk for mig pillet ned. Dvs den røde hjertelyskæde hænger stadig udenfor. Og det er muligt at der kan findes enkelte dele som er undsluppet orkanens øje, men ellers er det væk. Juletræet ligger i haven nedenunder altanen, hvor det blev smidt da det røg ud.
  Knus til dig

  SvarSlet
 2. Hånden på hjertet - nej. Men det hele står i en pose i stuen. Jow jow. Jeg er vild med Stine und Pferd. Og enjoy dit onde chokomonster ;)

  SvarSlet
 3. Jo jo. Jeg er hurtig til at gøre rent bord efter julen. Den 27. december ligger alt i kasser igen.
  Her laver jeg også Rocky Road. Opskriften er som jeg fik dem den jul jeg var Au-Pair i Florida og dem er med salte peanuts, skumfiduser, kokos og syltede kirsebær.
  Sjovt der er SÅ mange varianter under samme navn!
  Kram

  SvarSlet
 4. Nøøøøøj det ser nams ud!
  Må se at have fat i en Valrhona-stang (hvor finder man dem i øvrigt over sidste salgsdato? Er SIKKER på det er ligesom med kød, hvor modningen kun gør den bedre...) :P

  SvarSlet
 5. Opskriften er da ikke så julet at man ikke kan bruge den om foråret/efteråret.
  Den må være god til rester af lidt af hvert.

  Hånden på hjertet, mit kom ned i torsdags, på nær 2 kravlenisser, som Yngste befalede skulle blive hængende og så en lille stjernelyskæde, som jeg lige havde glemt i farten.
  Men til maj tror jeg aldrig det ville få lov at hænge ;0)
  God aften!

  SvarSlet
 6. Det er ligegodt ærgerligt at jeg ikke fik dem smagt til dåse-julefrokosten :-(
  Jeg har altså også prøvet at Valrhona blev for gammelt, simpelthen fordi jeg var for nærig til at bruge det - skørt!
  Og nej, jeg er total nazi med af-juling af hjemmet inden nytår; men det vidste du vel godt ;-)

  SvarSlet
 7. Årh mums, det ser godt ud!
  Jylepynt? Det opererer jeg slet ikke i, og som Oluf Sand siger: Det kan jo gøre lige meget for det skal alligevel snart ned igen ;)

  SvarSlet
 8. Argh - de ser jo superskønne ud! Jeg har aldrig prøvet at kokkerere med morbær, men de ser djævelsk sjove ud - det må jeg prøve på et tidspunkt! (og hvem kunne ikke spise et lille stykke konfekt nu... *fløjter*...)

  Her er ingen julepynt - men til gengæld har jeg smidt juletræet midt i haven, for gemalen syntes ikke lige, at vi skulle køre det på forbrændingen inden nytår, da det dryssede en del nåle, så nu er løsningen, at det får lov til at tabe de fleste i haven, og så ryger det helt ud om et par måneder. Vi skal jo alligevel ikke bruge haven i et godt stykke tid endnu, og så har kattene noget mere at lege skjul bag ;-)

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Lidt skam på dig med den skønne chokolade ;) Men godt, at du fandt en måde at udnytte det på alligevel.
  Ser virkeligt lækkert ud.
  De små Marshmallows, hvor har du fundet dem?
  Knus Hanne

  SvarSlet
 10. Hvor ser det lækkert ud!

  Og ingen julepynt her, for jeg gad ikke pynte op ;-)

  SvarSlet
 11. Uhmmm, de ser lækre ud.
  Vores julepynt er vist pillet ned, men der er altid et eller andet man glemmer. I år er det mest med vilje. Det er nemlig stjernelamperne, for de hænger et sted hvor jeg i forvejen manglede lys

  SvarSlet
 12. Jep, for jeg var så skidesmart ikke at hænge noget op :-D
  Julepynt i år bestod af kalenderlys og adventskrans.
  Jeg har en lyskæde med runde naturfletkugler omkring et stort spejl. Den hænger altid meget længere - den lyser godt op.

  SvarSlet
 13. Kære Malou
  Dejligt at du kunne lide dem. Det med at man kan variere indholdet i en uendelighed er noget af det, jeg elsker ved denne opskrift. Jeg skal bestemt også liste nogle nødder i på et tidspunkt, og cocktailbær er heller ikke en favorit hos mig, så jeg tror, at de ryger ud næste gang.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 14. Kære Malou.
  Hånden på hjertet: Jeg fik desværre stort set ikke pyntet op til jul i år, da jeg boede hos mine svigerforældre og derfor ikke havde min store kasse med julepynt! ...så det tog ca. i omegnen af 2 minutter at stille et par lysestager, samt en sværgnisse (jo, det findes skam) og en glasbabuska væk :-)
  Den der rocky road.... puha uha, den ser så ordn'li syg ud! Ku VIRKELIG godt fråde sådan en laber lille haps LIGE NU!!!
  Knus fra Eva

  SvarSlet
 15. det lyder da meget godt. Og en lille smule mystisk :-)

  SvarSlet
 16. Men hov nix, glemte at skrive at julepynten blev hevet ned den 27/12 - men den kom altså op den 28/11...

  SvarSlet
 17. Rocky road ser skønt ud er også vild med ordet. Super inspiration og ide jeg vil huske
  KH

  SvarSlet
 18. Hi Moster,
  Hvor ser det søde bare lækkert ud. Det må også kunne nydes i januar!
  Kh
  Kirsten
  http://kodfrifredag.dk

  SvarSlet
 19. @Signe - Tak :-) Well, de smager ikke ret meget igennem - men konsistensen af dem er god. Aha, så du er helt afjulet nu - jeg har stadig alt mit hængende :-D Knus

  @Ibs - Wee, Stine und pferd får lov til at hænge hele året :-D Tak *bøvs*

  @K - Du godeste, det var snapt :-) Uhm, det lyder lækkert - jeg må prøve med peanuts næste år. Kige på nettet - der findes MANGE varianter :-D

  @Hottie von Dottie - Tak, det er virkelig guf :-) Hmm, min lå i en kasse fra sidste jul og jeg er sikker på at den var modnet til perfektion :-D

  SvarSlet
 20. @Kari - Man kan måske ligefrem kalde det for konfektens biksemad? :-D Uh, jeg nyder mit pynt i fulde drag. Overvejer dog så småt at pakke lidt af det ned - men kun lidt!

  @Signe - Så er det godt nok heldigt at jeg stadig har nogen i køleskabet, kom frisk ;-) Ja, det var også nærighed her - fuldkommen skørt. Well, ja :-D

  @Hanne - Tak, det er virkelig guf. Sådan havde jeg set også i mange år - bare omvendt. Jeg lod mit hænge hele året :-D

  @Piskehaps - Åh, det er helt sikkert lige noget for dig! Man kan da vist altid spise et lillebitte stykke konfekt ikke? God ide at give misserne træet :-D

  SvarSlet
 21. @Kære Hanne - Sorry :-) Tak, har allerede en ny version i ærmet til næste år. De små marshmallows fandt jeg her: http://www.dialife.dk/ under det amerikanske slik. Knus

  @Marianne - Tak, det er virkelig guf. Ha ha, hvor er du snu :-D

  @Hverdagsmaden - Tak, det var de godt nok også :-D Smart at gøre en dyd af nødvendigheden og lade dem hænge :-)

  @Godte - Åh, så snu du er :-) Det er jo det, lyset mangler når pynten pilles ned - helårspynt, tak :-D

  SvarSlet
 22. @Kære Nadia - Jeg er dig meget taknemmelig, det er dejligt guf :-) Tror der skal peanuts og ristet kokos i næste gang - for der bliver bestemt en næste gang ;-) Kh

  @Kære Eva - Du må tage revanche næste år ;-) Tak, de var/er virkelig godt. Er jeg ond hvis jeg skriver at jeg sider med eftersmagen i munden af en LIGE NU? :-D Knus

  @Zette - Det er skam begge dele :-D Den der seje skumfidusfornemmelse er anderledes, men SÅ lækker. Ok, 1 mdr er fint nok. Så har der også aftjent årets værnepligt ;-)

  @Marie - Ja, det er et fedt navn. Nice, jeg er spændt på at se hvad du kan få ud af inspirationen :-) Kh

  @Kirsten - Tusind tak skal du ha' :-) Jeg nyder lige de sidste nu. Overvejer faktisk at lave en ny omgang - de er gode til te i stedet for en småkage.

  SvarSlet
 23. Jeg er ret vild med morbær. Fedt at se dem brugt i en opskrift. Jeg plejer bare at snacke dem ;-)

  Er spændt på hvad du ellers finder på at bruge dem til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er altså også rigtig gode bare at snacke :-)

   Som du kan se er det her indlæg over 2 år gammelt - og de er for længst spist. Men det kunne da være jeg skulle købe en ny pose og lege med ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...