tirsdag den 18. januar 2011

En kop kage...

Kender du det at du har lyst til et stykke nybagt kage? - men der er ikke tid til at bage eller du orker ikke at svine i køkkenet. What to do? Løsningen er super simpel, hvis du altså ejer en mikrobølgeovn. For gør du det kan du ha' nybagt kage på ca 4 minutter. 1 minut til at lave dejen og 3 minutter til at bage kagen. Lyder det ikke næsten for godt til at være sandt?

Der findes et utal af opskrifter på 'en kop kage' på nettet, men de fleste er på en chokolade/kakao variant. Kokkekniven har en med kakao her og Signes Mad en rigtig lækkerbisken der også indeholder hakket chokolade her.

En aften ude hos Sif fik vi *surprise* lyst til kage efter maden. Jow jow, vi havde skam fået dessert - men et lille stykke kage kunne da være rart til en kop te. Det blev mit første møde med den berygtede kage fra mikroovnen. Sif lavede en kombi mellem de 2 overnævnte opskrifter og vi blev enige om at den bedste grunddej bestod af: æg, sukker, mel og SMØR. Det blev til en chokoladekage som vi fik med lidt cremefraiche til. Bestemt ikke dårligt. Jeg fik straks en masse ideer til andre varianter og i de følgende dage eksperimenterede jeg mig frem til de her 3.

Muscovado og lakrids:

De tørre ingredienser var: 4 spsk muscovadosukker, 3 spsk mel, 1 spsk lakridspulver og ½ tsk bagepulver.

Først smeltede jeg 20 g SMØR i et stort krus (på 3 dl), tilsatte 3 spsk letmælk og 1 æg. Blandingen blev pisket let sammen.

De tørre ingredienser blev pisket i og koppen sat i mikroovnen 3 minutter på fuld skrue.

Den færdige kage vendes straks ud og damper af i 2 minutter før den spises.

Strukturen er svampet og lækker når den er nybagt - men det bliver meget hurtig tør. Kombinationen af det mørke sukker og lakrids var virkelig lækker - en glasur med lidt lakridssirup ville virkelig sætte prikken over i'et.

Æble og kanel:

Til den næste variant brugte jeg også muscovado, men skiftede lakridsen ud med kanel. Samme mængde mel og bagepulver som før. I stedet for SMØR brugte jeg 2 spsk rapsolie.

20 g æble i små tern blev tilsat den færdige dej.

Det virkede helt fint, men man kan sagtens komme meget mere æble i.

Virkelig også en lækker kombination - men man går jo sjældent galt i byen med æble og kanel. Jeg spiste den her med at stort glas mælk til og det var som at være barn igen.

'Fake' mazarin:

Jeg er ikke den store tilhænger af mandel-essens, men ville gerne lave noget hen af mazarinkage også. Løsningen blev at bruge makroner. Til en 'kage i kop' er 5 stk passende.

Denne gang brugte jeg 4 spsk gyldent rørsukker, 3 spsk mel, 1 tsk vanillesukker og ½ tsk bagepulver. Også her valgte jeg rapsolie - men jeg vil helt klart bruge smør næste gang.

Det blev en helt fin og lys kage.

Jeg smurte lidt økologisk 'nutella' på toppen og drak te til. Bestemt ikke dårligt. Der er flere varianter i støbeskeen - jeg skal bare lige ha' anskaffet nogle æg inden jeg kan komme videre.

I dag har jeg slappet godt af og bare lavet lidt restemad i Römertopfen. Mere om det i morgen....

20 kommentarer:

 1. Uh du er slem Malou!
  Her går jeg og overbeviser mig selv om at, er der ikke kage, så er der ikke kage! og så disker du op med "cake for one"/"kage i kop"!!

  Det må prøves, når jeg er lækkersulten næste gang!
  Knus og dejlig aften!

  SvarSlet
 2. Hvor er de fine og ser indbydende ud. Jeg bruger min mikro alt alt for lidt til at eksperimentere i. Fedt indlæg.

  SvarSlet
 3. Gud DET var fandme smart Malou!!! ( Må man godt bande på din blog når man er virkelig imponeret??) Er da simpelthen nødt til at prøve det med den sukkererstatning jeg bruger. Gad vide om det duer i mikroovn.
  Det skal simpethen komme an på en prøve skal det :O)

  SvarSlet
 4. Det lyder spændende og skal helt sikkert afprøves - især den med lakrids.

  Tak for ideerne.

  SvarSlet
 5. Det var lige, hvad jeg manglede! Bor i Nordthailand på 3. måned i en lejlighed med et lillebitte køkken uden ovn - og jeg savner at bage!! Hurra for dig og mikroovnen... :-)
  Hmmm, man kunne garantere trylle lidt thaismage ind i dejen med mango og kaffir.
  Tak for inspiration!

  Læs evt. min blog på lykkeligelaster.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Gode og spændende varianter - meget inspirerende :-)

  SvarSlet
 7. Hold da op, hvor er det smart! Det skal prøves en aften, hvor jeg er lækkersulten, men ikke lige giiider at bage kage, fordi det er ved at være sent.

  Mvh Anna

  SvarSlet
 8. Det er spændende og meget farligt...:-)

  SvarSlet
 9. Heh heh heh, de æbler ligner altså en r*v :-)

  SvarSlet
 10. Lækre mikrokager.. de minder mig meget om de engelske plumkager, eller nærmere en steamed pudding.. De smager jo også bare sååå godt..

  Lækre sager :)

  SvarSlet
 11. Hihihi... Er sjov ide, kan egentlig godt huske jeg har læst om noget ligende for et par år siden.. og tror egentlig også at min mor har en kage hun bager i microén...

  Mener at det bliver en lidt sjov svampet kage...

  Jeg må ned i kld og lege.. der står min ovn nemlig hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 12. Det ser rigtig lækkert og dejlig simpelt ud, det må jeg prøve...

  SvarSlet
 13. Det er sgu ikke godt sådan at opdage, at man kan lave kage på ingen tid- Men nøj, hvor er det bare smart:)

  Jeg har allerede overtalt kæresten til at være forsøgskanin i aften:)

  SvarSlet
 14. Såååå lækkert at se... det må prøves :-)

  SvarSlet
 15. Hej Kari, Tine, Sushistegen, K, Marianne, Johanne, Piskehaps, Anna, Vibeke, Maxibon, Madam Kjeldsen, Marianne, Abra, Maraija, Anonym og Anne au Chocolat.

  Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Det er ne nem og hurtig måde at få en bid kage på når man liiige har lyst :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...