tirsdag den 4. januar 2011

Fuldkorns-forårsruller med spicy fyld...

En af de ting jeg elsker ved mine kasser fra Aarstiderne er de sjove og anderledes ting der lander på mit dørtrin. Det er både frugter, grøntsager, kolonialvarer og andre økologiske lækkerier som jeg overhovedet ikke selv ville ha' en kinamands chance for at skaffe selv. I denne uge fik jeg en måltidskasse leveret med råvare til at lave forårsruller af. Og store blev mine øjne da jeg pakkede kassen ud og fandt en pakke med forårsrulledej - af fuldkorn. Det havde jeg lige godt aldrig set før. Men hey, alt hvad der kan gøres for at gøre fast-food sundere - det går jeg ind for.

Der var til 10 forårsruller i pakken. Jeg aner ikke hvor man kan købe dem, men de er bliver lavet af L'Eva dels rollitos i Barcelona.

Der følger altid et ark med opskrifter med i måltidskasserne. Det er ikke altid jeg gider at lave det de foreslår, men denne gang lod jeg mig lokke af Louisa Lorangs forårsruller. Du kan se den originale opskrift med mål og vægt her. Her er min fortolkning (uden soyaristede kikærter):

Fyldet består af 4 slags grøntsager: ½ spidskål (snittes fint), 1 rød peber (skæres i tynde strimler), 200g gulerod (rives) og løg (i tynde både). 4 cm ingefær (rives) og 3 fed hvidløg (hakkes fint) giver bid og smag.

Jeg tilføjede de sidste 200 g 'pulled beef' fra min langtidssimrede tykkam samt en stor tørret, hakket chili.

Fyldet blev sauteret sammen på en pande i lidt olivenolie og smagt til med soya.

Det er nemmest at lave rullerne på samlebånd. Læg dejen så der peger en spids nedad.

Læg en passende mængde fyld på.

Rul dejen en omgang, stramt om fyldet. Her fandt jeg så ud af at dejen ikke kunne tåle ret meget fugt før den blev opløst. Fyldet kom derfor i en sigte og dryppede af inden jeg fortsatte med at lave ruller. Jeg gemte det væde der dryppede fra og lavede en dyppe-sauce til rullerne med den som base.

Fold siderne ind over og rul endnu en omgang. Dejen er meget stivere end den kinesiske forårsrulledej man kan købe på frost og noget mere besværlig at have med at gøre.

Luk rullerne med en 'lim' rørt af mel og vand. Det er vigtigt at den slutter nogenlunde tæt, ellers vil rullen åbne sig når den steges.

Der var kun fyld til 9 ruller. De blev ikke helt så pæne som jeg havde håbet, men dejen var altså noget besværlig. Jeg var noget spændt på hvordan de ville arte sig i olien.

Jeg brugte 1 L majsolie (for det var det jeg havde) til at stege dem i. Den blev varmet op til 180°C og rullerne blev stegt gyldne, 1 af gangen. De dryppede af på køkkenrulle inden servering.

Træk mig nu baglæns ind i fuglekassen - de blev SÅ sprøde og gode. Fyldet var stærkt på den helt rigtige måde og saucen passede perfekt til. Den bestod, ud over den afdryppede væske fra fyldet, af soya og lidt sesamolie.

Det var meningen at jeg ville ha' lavet lidt nudler med grøntsager til - men den plan blev skrottet og vi gnaskede bare de sprøde ruller i os efterhånden som de kølede lidt af.

Og hvad så med det sidste stykke forårsrulledej?

Jeg forsøgte mig med en dessertrulle. I december vandt jeg Foodfanatics give-away, som bestod at en kæmpe træbalje fyldt med italiensk vin og delikatesser. Der var bla disse lækre nougatstykker med - de fik chancen for at lege fyld.

Det var super nemt at lave den rulle. Fordi de var faste, kunne den rulles meget strammere.

Det blev den pæneste af dem alle.

Oh la la.......det var da bare den lækreste afslutning. Hold op hvor var kombinationen af smeltet varm nougat og knasende sprød dej et hit.

Jeg vil helt sikkert holde øje med måltidskasserne og bestille en igen næste gang der er forårsrulledej med. Hvis der sidder nogen derude der ved hvor man kan købe dejen i Danmark (måske i din lokale helsekost?), vil jeg meget gerne ha' et tip om det!

16 kommentarer:

 1. Kære Klidmoster!
  Hvor ER det smukt!!! Jeg bliver helt glad! :O) Stinne

  SvarSlet
 2. Jeg køber forårsrulledej/plader, hos min asiatiske købmand. Der er flere størrelser, osse runde eller af f.eks. rismel :oP

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud. Jeg lavede dem jo af rispapir sidst, men vil gerne prøve at lave dem af "rigtig" forårsrulledej.
  Jeg vil kigge om det findes i den grove udgave, næste gang jeg er i mit thaisupermarked :-)

  SvarSlet
 4. Mums, de ser gode ud. Lækkert med fuldkornsdej!

  SvarSlet
 5. Suk... Endnu et projekt til listen.
  Mums, hvor lyder det altså bar rigtig, rigtig godt.
  Jeg tror helt sikkert også, at manden herhjemme vil synes det var vildt lækkert!
  Jeg skal ind til byen og snuse lidt imorgen, så jeg vil li kigge lidt ekstra efter sån en på min vej:)

  SvarSlet
 6. Eiii hvor lækkert. Jeg er fan af forårsruller - jeg anede ikke man kunne få premade dej, som både er fuldkorn og øko! yyaaaay.. jeg plejer bare at bruge rice paper til det. Jeg skal straks på jagt!

  SvarSlet
 7. Øj hvor ser det lækkert ud. Og helt ærligt.... Da jeg så dine ruller, faldt jeg næsten bagover da de bare ser så flotte ud. Det kan du altså ikke beklage dig over :-)))
  Jeg må afprøve det en dag.

  SvarSlet
 8. Fuldkornsforårsrulledej ved jeg intet om, men min lokale italienske laver nu pizza med fuldkornsdej og mere lethed i fedtmængderne, det er da en god ide!
  Men ser lækkert ud, gad godt gnaske en lige nu.

  SvarSlet
 9. Wauw - jeg kan godt lide ideen med den grovere dej - det har jeg ikke set før! Tror også jeg laver forårsruller i morgen aften - en god måde at få onduleret nogle grøntsager, der ellers er begyndt at hænge med næbbet ;-)

  SvarSlet
 10. Ummenummenum!!!
  Hvor ser de bare super smækre lækre ud, Malou :-)
  Både dem med sundt fyld og dem med lidt mindre sundt fyldt...
  Jeg trækker dig gerne baglæns ind i fuglekassen - - øhm... eller?... man skal tiværtifal ikke sætte sit lys under en skæppe :-) (I parentes bemærket: det sagde jeg så ofte i gymnasiet, at det stod som mit yndlingscitat i min blå bog ;-)

  Mange knus og god højhellig onsdag aften!
  /Eva

  SvarSlet
 11. Mums - både til den ene og den anden slags forårsruller!
  Den grove dej er jeg aldrig stødt på, men nu vil jeg da bestemt kigge efter den!'

  Og ... godt nytår ;-)

  SvarSlet
 12. Jeg vil gå på jegt med det samme....kender du Hopballe Mølle. Der fåpr jeg store dejlige kyllinger. De har en hjemmeside hvor man kan bestille. Og vupti står der kyllinger uden for døren et par dage efter
  KH karen

  SvarSlet
 13. Jeg boede i tidernes morgen i Glasgow, hvor de er mere berygtede end beroemte for deres kulinariske udfoldelser. Hvorfor? Fordi man i Glasgow i enhver Chip Shop kan koebe "deepfried Mars bar". Jeg kunne ikke helt lade vaere med at sende den ret en tanke, da jeg saa din sidste foraarsrulle. :)

  SvarSlet
 14. @Stinne - Tusind tak søde, nu gør du mig helt glad :-)

  @Bibbi - Tak, jeg må kigge der efter de almindelige. Dem her har jeg desværre aldrig hørt om eller set før. Æv.

  @Godte - Jeg så godt dine, de så lækre ud :-) Giv lige lyd hvis du finder de grove ikke? :-D

  @Signe - Uh, de var SÅ labre. Mere fuldkorn til folket :-)

  @MissMuffin - Tusind tak skal du ha :-) Det er en god måde at få fuldkorn på - omend friturestegningen så ikke er sund. Det er vist sådan en gyngerne og karrusellerne ret :-) God jagt!

  @Marian - Ih tak, det var super lækkert. Man kan vist kun få dem igennem Aarstiderne, men jeg prøver også om de kan skaffes andre steder. God jagt :-)

  SvarSlet
 15. @Vibeke - Tusind tak skal du ha' :-) Jeg er glade for at de kom til at se sådan ud til sidst, for de var virkelig svære at rulle.

  @Zette - Nu du siger det, vi har da vist også et par pizzarier der tilbyder fuldkornsbund herovre. Tak, jeg kan da lige sende dig en ;-)

  @Piskehaps - Det er bestemt også første gang jeg har set det, men håber bestemt ikke det bliver den sidste :-) God ide med ruller til slappe grønne sager :-D

  @Eva - Tusind tak skal du ha', det var virkelig kræs :-) Hvor sjovt med det citat. Også knus til dig på en knap så hellig mandag :-D

  @Bente - Tak skal du ha', det var bestemt mums :-) Ja, du må også på jagt efter dem. Også godt nytår til dig :-)

  @Karen - God jagt :-) Tusind tak for tippet, jeg kendte ikke til Hopballe - men jeg kan love dig for at jeg vil bestille noget fugl derfra. Det er virkelig kvalitet.

  @Tina - Du godeste, what are the odds? Jeg har netop inspirationen fra den samme dybtstegte marsbar fra Glasgow! Jeg så et program med Rick Stein på BBC Lifestyle hvor han spiste der. Lille verden :-)

  SvarSlet
 16. Hej med jer...

  jeg er chaffør for årstiderne, man kan også bestille en kasse KUN med forårs rulledej (:

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...