søndag den 2. januar 2011

Året der gak...

2011 startede så stille og roligt som man overhovedet kunne forestille sig. Sif og jeg spiste dejlig mad, så film og sippede lidt asti. (blogger om maden i morgen).

Sådan holder to nørdede bloggere nytår - men film i fjerneren og computerne tændt. Det var SÅ afslappet og ustresset - men drønhyggeligt. Det var dejligt at vågne d. 1/1 uden behov for hverken spand eller Treo. Det giver en helt anden klarhed.

Puha, 2010 er et besværligt år at gøre status over. Jeg har har haft nogle skønne oplevelser der har gjort mig helt rundtosset af lykke – og jeg har været igennem smertefulde ting der har sendt mig i knæ og udløst en syndflod af tårer. Menuen har mange dage stået på en stor skuffelsesbøf med tudesovs og bitre kartofler. Kontrasterne har været kæmpestore i år. Jeg har dog turdet blottet mig fuldstændig, satset og vundet – på den sociale front. Det at tillade sig selv at knytte tætte bånd til andre er virkelig grænseoverskridende, men for pokker hvor er det fantastisk når det virkelig klinger. For første gang nogensinde har jeg holdt en stor fødselsdagsfest og rent faktisk kunne fylde op rundt om bordet med mennesker jeg kunne lide og som jeg vidste satte pris på at sidde der.

Andre positive ting i random order:

Roskilde festival (arbejde frivilligt og overvandt en stor portion socialfobi)

Madbloggersymposium

Kagedåse-træf i spandevis

Private middage, hygge og samvær med andre madbloggere

Gourmet Girafferne (Luksus madlavning med andre bloggere og madentusiaster)

Slow Food Århus (medstifter af Århus afd og medlem af bestyrelsen)

Nephewkoncert x 2

Lambeth-kursus x 2

Kvalitetstid i Søsterboblen

Blogtræf i København og her hos mig.

Ferie/katte- og hussitter x 2

Navneskift (Farvel til fortidens spøgelser)

Twitter (”Twitter is the adult way of having imaginary friends” - og dem har jeg ca 200 af pt)

Fantastisk mad på/fra: Mephisto, Miro, Fureby (som til min store sorg ikke eksisterer mere), Klassisk 65 x 2, MASH x 4, Dauphine, Substans, Malling & Schmidt, Sino (sushi), Sota (sushi), Svineriet, ET og Salon Salon.

God mad på/fra: Sct Oluf x 2, Pearl India, Jacobs BBQ x 3,Yanns Wok, Mackies, YaYa (sushi) x 4, A Herford Beefstow, Norsminde Kro, Le Basilisk, Rådhus Kafeen, Knips kaj, Det Nordiske Spisehus og Turbinehallen.

Og så er der det knapt så positive:

I marts måtte jeg smide håndklædet i ringen og acceptere at min rest-arbejdsevne ikke kunne omsættes til et fleksjob. Meget imod mit ønske blev jeg derfor indstillet til førtidspension. Nu kan jeg godt se at det var den eneste løsning – med det helbred, uden håb om bedring. Jeg håber dog at ro og et par ustressede år kan rette op på situationen. Så hvem ved, måske er der et fleksjob i min fremtid? (hvis altså den ordning ikke afskaffes inden).

Parforholdet og ægteskabet har skrabt bunden i 2010. Der var uheldige gentagelse af gamle mønstre og der måtte hjælp til udefra. Den hjælp afslørede en behandlingskrævende diagnose hos Max, som der nu bliver taget hånd om. Det er svært at trække en linje mellem det personlige og det private - men jeg forsøger. Det har fyldt meget det sidste halve år og har drænet mig for mange kræfter og glæde. Heldigvis har Kagedåserne, venner og veninder stået klar med åbne arme, hus- og hjerterum når der har været behov for en pause fra det hele. Det er jeg MEGET taknemmelig over.


Anonym kritik og nedgørelse: har både fået kommentarer og email fra folk der har hånet, nedgjort og skældt mig ud. Jeg har gjort, sagt, skrevet, ment og spist noget der åbenbart provokerede nogen så meget at de måtte lade mig det vide. Der er også nogen der har valgt af 'sætte mig på plads' på vegne af andre – flokmentalitet og lynchstemning huserer nemlig helt frit i blogland. Men det er åbenbart noget man må tage med når man blogger offentligt.

Skrækkelig/skuffende mad: Frederiks Kærlighed, Simoncini, Gaucho, Soya 2 (sushi), Oishii (sushi) og CANblau.

Så, farvel 2010 - du vil blive husket for lidt af hvert.

Jeg kunne desværre ikke få en kalender megen til den jeg havde sidste år - så i år blev det en Hello Kitty. Den blev hængt op i går og alle mærkedagene skrevet på.

Og hvad byder 2011 så på?

Den første flyvetur nogensinde - til Tallinn med Sif og holde hendes 30 års fødselsdag om små 3 uger. Vi skal kigge på gamle lækre ting, spise middelaldermad og ha' nogle gode oplevelser med hjem.

'Spring ud' med Danske Webchicks d. 12/3. Networkning med andre kvindelige bloggere.

Madbloggersymposium d. 16-17/9 i København. Glæder mig allerede – det var er fremragende arrangement i 2010.

Sjov, spas og lækker mad – hygge med folk jeg holder af – gode film, fede fester og alt det gode livet har at byde på.

Der er ikke nogen nytårsforsætter i år, men noget der ligner:

Nyde lækre ting uden dårlig samvittighed over kalorieindhold eller pris.

Stresse ned og ikke påtage mig for mange projekter.

Være ekstra rummelig over for dem der har brug for det.

Blive bedre til at besvare kommentarer, mails og sms'er – samt ikke at stresse og få dårlig samvittighed når jeg så ikke når det. Basta!

Hvad forventer du af 2011?

24 kommentarer:

 1. Kære Malou - ville bare sige tak for året deer gak/gik

  Inden madblogger/børnebords middag/vin under broen arrangementet, kendte jeg din blog, nu kende jeg gudskelov også dig.

  Håber at 2011 bringer dig og max alt det bedste.

  SvarSlet
 2. Tak for året der gik, du skønne dåse. Du skal vide at det er en berigelse af mit liv, at du er i det. Jeg ser frem til mange gode timer i dit selskab i 2011.
  Møs S.

  SvarSlet
 3. Jeg er ikke verdens bedste til at få skrevet kommentar, men at efter havde læst dit indlæg endnu en gang, kom jeg faktisk til at tænke på "Gasolins - om lidt blir her stille" - du måske ikke lige så meget "Kim" fan som jeg, men du får den lige....
  http://www.youtube.com/watch?v=S-7XhLfwRCA

  Jeg vil ønske dig glæde og lykke til i dette nye år der kommer! Vi kan alle bruge en smule lykke og mere til...

  Året der gik/gak - huskes for lidt af hvert, også fra min kant mange store oprture OG nedture... Mindeværdigt år!

  LittleSunshine/Louise

  SvarSlet
 4. Kære klidmoster, jeg er jo så uskyldig og ny som sne her på din blog, så jeg kender intet til dramaerne og nedturene. Men den korte tid, jeg har læst med, har været MEGET inspirerende og rar. Jeg vil glæde mig til at læse med i 2011 og måske endda møde dig i virkeligheden til et eller andet blogarrangement - jeg ønsker mig nemlig for det nye år, at jeg bliver mere social.

  SvarSlet
 5. Allerførst får du lige en orn´li´krammer!!!
  Og så vil jeg takke for inspiration i året der gik - faktisk har du lige inspireret mig igen! I dette øjeblik har jeg meldt mig ind i DWC´s VIP-klub og agter at deltage i "Spring ud" til marts...shit actually happens ;o)

  SvarSlet
 6. Unge dame, vores versioner matcher ikke - du skriver at vi "sippede asti" og jeg skriver at vi drak to flasker.

  Tak fordi jeg måtte dele året med dig!

  SvarSlet
 7. Kære Malou,
  Først vil jeg ønske dig et rigtig godt nytår og et lykkebringende 2011.

  2010 var for mange et år som vi helst så forsvinde i glemslen og sådan har jeg det også.

  Som du selv skriver, så har du haft en masse positive oplevelser og på et vægt vil de helst sikkert veje mere den de negative. Desværre er vi mennesker tit sådan indrettet, at en negativ oplevelse vejer mere end en positiv.

  Jeg håber du får et brag af et år her i 2011, nu du ikke har en masse (hvad vi ved af) hængende over hovedet.
  God år og knus
  Kari

  SvarSlet
 8. Det var super at mødes med dig igen i 2010 - endda flere gange. Håber at det kommende år bliver endnu bedre - men jeg synes nu også, at du nåede langt sidste år - godt klaret :-)

  Bedste nytårshilsner herfra!

  SvarSlet
 9. håber at bl. andet min støtte har hjulpet dig lidt.

  godt nytår.

  SvarSlet
 10. Malou, hvor er det givende at læse din blog, og TUSINDE tak for dit mod og din ærlighed til at dele dit livs opture og nedture med os. Du er med til at skabe bedre vilkår og større accept for dem som render ind i en mur af fysiske eller psykiske begrænsninger i forhold til job, socialt liv osv.

  Det skal du have stor ros og tak for. Og dem der har nedgjort eller skældt dig ud, må jo prise sig lykkelige over ikke at have prøvet modgang af den slags du har været ude for.

  Knus og de bedste ønsker for dig i det nye år.

  SvarSlet
 11. Du rør mig og jeg synes du er en berigelse. Og jeg synes du skriver så anstændigt om det som er svært for dig og så levende om det som gør dig glad og nysgerrig. Og jeg føler så meget med dig over det som virker svært, men under alle omstændigheder er jeg glad for at måtte læse med og være vidne til din verden.
  Kæmpeknus til dig

  SvarSlet
 12. Sikke en fantastisk blog du har her, meget inspirerende. Fik sådan lyst til at hjælpe, da jeg hørte om din fibromyalgien - ved ikke om du kan bruge dette til noget, men ved i hvert fald af nogle af rådene har hjulpet en jeg kender: http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/fibromya.asp.

  Du kender den nok allerede, men glæder mig i hvert fald til at følge din blog, eller i hvert fald savle over den.
  Held og lykke med alt, et hej fra C

  SvarSlet
 13. Kære Kristian - Selv tak, det har været en fornøjelse at lære dig at kende. Vi ses vel snart til en bid mad igen? :-) Tusind tak, også de bedste ønsker for året til dig og dine!

  Kram

  SvarSlet
 14. Kære Signe

  Og selv tak, det har været nogle rigtig dejlige stunder vi har haft sammen i året der er gået - flere af dem tak :-)

  Møs M

  SvarSlet
 15. Hej Louise

  Tusind tak for din kommentar :-) Det er sådan et smukt nummer. Jeg håber også at 2011 har noget i godteposen til dig ;-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Kære Fie

  Tusind tak for din søde kommentar :-)

  Jeg er sikker på at vi nok skal rende på hinanden før eller siden - måske til madbloggersymposium? Det sociale har været den største udfordring for mig i forhold til bloggen - med det gav hurtigt blod på tanden.

  Din blog har været en kæmpe åbenbaring for mig. Din kreativitet er virkelig inspirerende!

  Glæder mig til at se hvad du finder på i 2011 :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Kære Bibbi

  Aj, nu tuder jeg. Tusind tak, jeg er så glad for at du har fået mod på det også. Jeg glæder mig til at møde dig d 12/3 :-D

  Også kæmpe kram til dig!

  SvarSlet
 18. Kære Sif

  Først: tak fordi du kalder mig ung! Vores historier passer da som hånd i handske - vi sippede 2 flasker :-D

  Selv tak, glæder mig allerede til allerede til at dele 2011 med dig. Og nu skal vi snart på eventyr til de....øh, kolde lande. Det bliver hyl!

  Krams

  SvarSlet
 19. Kære Kari

  Tusind tak og også godt nytår til dig!

  Ja, det er lige godt pokkers som de negative oplevelser suger livet ud af de positive.

  Jeg håber også at 2011 har noget godt med til dig.

  Kram

  SvarSlet
 20. Kære Piskehaps

  Tusind tak og i lige måde - det er altid en sand fornøjelse at tilbringe tid i det selskab :-)

  Tak, jeg håber jeg når endnu et stykke i år.

  Kram

  SvarSlet
 21. Hej Morfar

  Ja, naturligvis - alt den støtte jeg har fået har været helt overvældende og meget kærkommen :-)

  Også godt nytår til dig!

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 22. Kære Henriette

  Mange tusind tak for den varme og dejlige kommentar. Den sætter jeg STOR pris på!

  Vi er vist begge lettede over at 2010 er ovre og håber at 2011 har noget nyt med til os.

  Jeg håber at du snart komme på fode igen.

  Mange kærlige hilsner og kram
  Malou

  SvarSlet
 23. Kære Signe

  Awwww, tusind tak - hvor er jeg glad for at ha' 'støvet dig op' her igennem bloggen :-)

  Det er folk som dig der gør det hele lidt nemmere!

  Kram

  SvarSlet
 24. Hej C

  Tusind tak skal du ha', jeg er glad for at du kan finde inspiration her :-)

  Ih, tak - der er meget spændende læsning der. Det vil jeg helt klart nærlæse!

  Ha ha, bedre ros kan jeg ikke få - savl du endelig :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...