torsdag den 6. maj 2010

Restaurant Substans...

Så kører bussen! Vi har fået en aftale i banken om at samle noget af vores gæld så vi kan sidde billigere i det, nu hvor jeg er blevet pensionist. Aftalen var næsten på plads da Max blev fyret, så den har ligget på pause til han igen var i arbejde. I dag var han så til møde og fik papirerne gjort klar. Vi kommer ikke til at vælte os i penge, men jeg kan beholde mine elskede kasser fra Aarstiderne og det var min primære bekymring. Det er bare en kæmpe lettelse at ha' det på plads. Glad og fro gik han fra banken og ringede straks til mig: "Middag i byen?". Valget faldt på Restaurant Substans som vi længe har haft lyst til at besøge.   

Vi magtede ikke 'hele pakken' sådan en torsdag aften, så vi bestemte os for 4 retter med tilhørende vinmenu. Før forretten kom der en lille happer fra køkkenet: saltet laks på rygeostcreme m/citronemulsion og chip af blå kartoffel. Fisken smeltede smørmør i munden. Mums!

Forretten var en komposition af hvide asparges, stenbiderrogn, ramsløg og sauce mousseline. Vi var begge vilde med de sprøde asparges. Hvidvinen vi fik til var skarp og med en fin syre der matchede aspargesene godt. Bestemt ikke nogen dårlig start. 

Mellemretten var stegt kammusling og agurk m/muslingeskum og malt. Kammuslingerne var desværre ikke stegt til perfektion, så det trak ned. 'Saucen' var ganske fin og mild. Retten var lidt for anonym for min smag, men de sprøde strenge af malt var ganske spøjse. Vi fik et glas skøn fed chardonnay fra Bourgogne til.  

Hovedretten var 'grillbøf fra Djursland' med glaserede hvide asparges, sprød-mør gulerod og nye knuste kartofler med bacon og en rygeosteskumsauce. For pokker, hvor var det godt. Det var det møreste jerseykalv med lækker stegeskorpe. Den skønne, saftige, fuldfede bøfsmag. Vi var lykkelige for en stund. I glasset var der Barbera d'Alba - kraftfuld og med masser af frugt. 

Desserten smagte som et stykke af en forsvunden barndom. Skøn tæt rabarberkompot med seje makroner, hvid chokoladeis og sprødt mynteknas. Oh la la.....det var simpelthen lige noget for mig. Vi fik en rød, sød 'late harvest' dessertvin til. 

Da vi var næsten færdig med desserten kom 2. runde. En lille sorbet af grønne rabarber med en karamel kogt med stjerneanis. Det var en total smags-eksplosion i mundhulen. Den syrlige rabarber og den søde karamel var et rigtig godt match. 

I morgen skal jeg slappe godt af og samle en ske eller to, for lørdagen byder på spændende ting og sager. Jeg får min første fødselsdagsgave af Sif, som er et kursus hos hende. Uha, hvor jeg glæder mig til selv at skulle prøve kræfter med sprøjteglasuren. Har truet mine hænder med at blive sat af hvis de ikke makker ret. Senere på lørdagen står den så på Twitter-fest hos Ibber. Det bliver spændende at møde nogle af de cool mennesker jeg skriver med hver dag. For som jeg læste et sted og er totalt enig i: “Facebook is the people you went to school with. Twitter is the people you wished you went to school with.”. Well, det er ikke kun en Twitter-fest, men også gravøl for sølvfisken Dude. Jeg er netop nu ved at forfatte en sang til hans ære. Jeg plejer at skrive alle mine sange (og ja, jeg har skrevet over 20) på 'Jeg er havren' - men denne her er ønsket på 'Oh, tannenbaum' som er kagedåsernes foretrukne melodi til skøre sange. Så jeg nynner og digter. Indtil videre har jeg da fået 'en sølvfarvet fyr' til at rime på 'må man overhovedet holde dyr'. Det skal nok blive godt!  

5 kommentarer:

 1. Hahaha. Du er min yndlings! Glæder mig til at se et trykt eksemplar af den sang. Er du i øvrigt klar over at sølvfisk kan blive 8 år gamle?

  SvarSlet
 2. Haha, din sang lyder virkelig meget lovende - og sikke mange spændende ting du er involveret i!
  Det var meget spændende at læse om jeres oplevelser på restaurant Substans - de to deserter lyder i den grad lækre :-)
  Klem og ha' en rigtig dejlig weekend!

  SvarSlet
 3. Det er altså lidt tortur at læse om alle de skønne restauranter, som I har i Århus - men jeg be'r jo selv om det ;-)

  Hav en skøn weekend!

  SvarSlet
 4. @Vita - Wuhu, elsker at være yndlings :-) Du godeste, 8 år ligefrem. Det er nok derfor Dude nåede at blive så stor og fed.

  @Madame - Sangen blev på tegnebrættet, men ideen var sjov :-) Ja, jeg har mange jern i ilden for tiden. Tak, det er bestemt ikke sidste gang vi spiser på Substans. Varme klem

  @Piskeris - Sorry, jeg kan ikke helt gøre for at jeg bliver tvunget til at spise sådan nogle lækre steder. Det er jo på grænsen til hustruvold :-D Måske Skal Substans også på listen over mulige restauranter til November? Tak, i lige måde.

  @Tine - "For Dude, han var død - og det dampede i hullet fra hans mave" :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...