lørdag den 1. maj 2010

Hellefisk med ramsløgshollandaise...

*Host* *host* *host* *host* *host* *host* og atter *host*. Jeg er ved at få spat af at hoste. Det gik godt på Skejby i tirsdags, der er kun lidt ømhed tilbage. Desværre har jeg pådraget mig en omgang astmatisk bronkitis med feber oven i hatten. De sidste 4 dage har jeg svedt, hostet og døset. Det er helt uvirkeligt at det allerede er lørdag. Jeg har levet af havregrød med ahornsirup og kanel, tynd te med honning, take-out og frugt. 

I dag trængte jeg virkelig til noget ordentlig mad. Der skal altså noget i maven hvis man skal bekæmpe en infektion. Det gik meget langsomt med at få maden klar og jeg rystede og bævede i mens. I fryseren havde jeg hellefisk fra sidste uges fiskekasse. I denne uge havde jeg valgt at vi skulle ha' 'Single-kassen'. Det er en lille blandet kasse og det passede helt fint, da der stadig var rester fra sidste uges kasse. 

Der var nogle asparges og lidt blomkål fra sidste uge som trængte til at blive brugt.  

I 'Single-kassen' var der nye ærter, som smagte af forår på den helt rigtige grønne måde.

Jeg besluttede mig for at lave en sauté af hvad jeg nu havde. Først svitsede jeg små blomkålsbuketter og gulerødder. Så kom der ½ gul og ½ rød peberfrugt ved. Efter et par minutter tilsatte jeg asparges og et par tomater i grove tern og lagde låg på. To minutter før servering blev der smagt til med salt, peber og lidt hakket timian inden ærterne blev vendt i.

Hellefisken blev gjort klar til ovnen. Et fad blev smurt med lidt smør inden fisken blev lagt til rette. De tynde halespidser blev bukket ind, så fisken havde nogenlunde samme tykkelse over det hele. Fisken blev belagt med tynde citronskiver, overhældt med et squeeze chardonnay, drysset med salt, peber og finthakkede ramsløg. Fadet blev dækket med folie og fik 20 minutter ved 200°C.

I skabet havde jeg en økologisk pulversauce som jeg ville peppe lidt op. Der var simpelthen ikke kræfter til andet. Saucen laves ved at piske pulveret ud i kold mælk og koge det op. Da den boblede, tilsatte jeg saften af ca ½ citron og 4 finthakkede ramsløg. 

Åh, det var en fryd med alle de grøntsager. Det ville ha' været skønt med en lille ny kartoffel til, men der var grøntsager nok til at vi kunne spise os mætte alligevel. Max sagde: "det er lige så godt som bøf" - så det var alt umagen værd! 

Nu vil jeg putte mig under dynen og forsøge at få det lidt bedre.

6 kommentarer:

 1. Det ser kanongodt ud og alle farverne gør det så smukt og forårsagtigt. Jeg elsker ramsløg og plejer at smutte en tur til Risskov og plukke dem - det er helt vildt, når man kan lugte dem bare man kører forbi i bilen:-)

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Der ser skønt ud!
  Jeg får akut ærtetrang;)
  Jeg må en tur i skoven snart og kigge efter de ramsløg....
  Men er lidt nervøs for at komme til at plukke noget forkert.
  God bedring:)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Dejlig ret du der fik lavet, og ret godt gået, når du nu har det ad hel.... til.
  Knus og god bedring!
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Hej ;)
  Først, maden er jo uovertruffen, som sædvanlig.. Vi har også abb. på en enkelt kasse fra Årstiderne, og ramsløg har jeg aldrig brugt til noget før.. Men en lille smule i en sovs, ellers om drys på fisk, det vil jeg helt sikkert prøve..

  Fibro... Sådan en tur du har nu, den havde jeg i vinter med smerter og den ene infektion efter den anden, som bare ikke ville holde op... Jeg gav op til sidst, og lagde mig, bad min mand om at klare det praktiske, og så blev jeg i sengen i 1½ uge.. Det hjalp... Så jeg føler med dig, vil jeg bare sige.

  Jeg har sat min lid til D vitamin, multivitaminen Omnimin og Urtepencil, hvis du kender det præp? Det fås i Matas. Jeg kender flere fibro-girls, som bruger det forebyggende og med store doser, når der kommer infektioner..

  Rigtig god bedring, det skal nok blive bedre..

  SvarSlet
 5. Håber at du har det bedre, og kan give fru Kjeldsen ret; D-vitamin er min vigtigste "hav-det godt-ting" Det gælder også vores 14 årige datter. Hun tør slet ikke lade være med at tage dem! :o) Stinne

  SvarSlet
 6. @LaTascha - Tusind tak skal du ha' :-) Uh, jeg har været så heldig at få en hel bærepose ramsløg ude fra Risskov i år. Ja, de dufter godt nok meget kraftigt når man kører forbi.

  @Kære Vibeke - Tusind tak skal du ha' :-) JEg bed lige det værste i mig, havde brug for rigtig mad. Tak. Knus

  @Madam Kjeldsen - Tusind tak skal du ha' :-) Du kan også bruge ramsløg steder hvor du ellers ville bruge hvidløg. Åh, den fibro. Tak for tippet, jeg vil kigge nærmere på det. Det er dejligt at vide at det hjælper dig. Tak :-)

  @Stinne - Jeg skal til lægen i næste uge og ha' taget en blodprøve, så vi kan finde ud af hvilken dosis D-vitamin jeg har brug for :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...