torsdag den 14. juli 2016

Watermelon Rind Pickles...

Vidste du at man kunne sylte skallen fra en vandmelon? Jeg faldt over den her opskrift sidste år - og har siden haft lyst til at forsøge mig. Jeg skulle bare lige ha' fat i en økologisk vandmelon først. Det er den ultimative Stop Spild Af Mad ting - at sylte skallen, når man har spist frugtkødet. Her får du min version:

Det er en rigtig lækker sommerlig let syltet sag - perfekt til grillmad. Jeg har også hørt rygter om at de kan bruges i stedet for oliven i en Martini.....og DET skal jeg teste i aften!

Jeg var så heldig at finde en stor økologiske vandmelon i Kvickly til blot 20 kr. Halvdelen var blevet brugt til disse forfriskende Margaritas med vandmelon, lime og citronmelisse. Og så stod jeg der med en halv melon og skulle finde på noget. *Pling* - jeg skulle da sylte skallen!

Den yderste grønne skal var allerede vasket. Man bør altid vaske skallen inden man skærer i en melon. Der kan sidde mange bakterier på ydersiden, som kan så kan kontaminere frugtkødet med. Melonen fik det yderste grønne lag skrællet af med en tyndskræller. Man kan også bruge en kniv. Der skal så lidt af som muligt.

Melonen blev derefter skåret i skiver på ca 3 cm.

Næsten alt frugtkødet blev fjernet med en tyndbladet skarp kniv. Det blev brugt til en omgang gazpacho med vandmelon.

Skallen blev derefter skåret i tynde stykker på ca 1-1½ cm. 

Syltelagen minder meget om den til agurkesalat, men knapt så sød. Man kan tilsætte lige de hele krydderier man kan lide. 

Syltet skal af vandmelon:

Skal af 1 lille eller ½ stor melon - klargjort som beskrevet.

2,5 dl æblecidereddike
2,5 dl vand
150 g sukker
1 spsk salt
1 tsk hel allehånde
1 tsk brun sennep
1 tsk gul sennep
1 tsk anisfrø

Kog lagen sammen og lad den simre i et par minutter. Tilsæt skallen. Når blandingen igen er i kog, tages gryden af blusset. Lad skallen trække ca 30 minutter i lagen. Kom den derefter i rengjorte, steriliserede glas (skyl i kogende vand, efterfulgt af en sjat vodka). Lad glassene stå ved stuetemperatur i 1½ time og stil dem derefter på køl. De syltede skaller kan holde sig ca 1 mdr på køl.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stop Spild Af Mad er blevet et samtaleemne i hele verden - takket være Selina Juul og hendes utrættelige dedikation til organisationen. I går skrev den engelske avis The Guardian om kampen mod madspild i Danmark.

Jeg fik lov til at udtale mig til artiklen - og du kan læse den ➤➤ lige her.

Udklip: The Guardian


2 kommentarer:

  1. Awwww! Du er sød! Intet Stop Spild Af Mad uden DIG, min kære! Du er verdens bedste Stop Spild Af Mad Ambassadør :)


    KH
    Selina

    SvarSlet
  2. Min kollega Anette har netop, i Grækenland, fået serveret søde syltede vandmelonskaller til dessert �� har du forsøgt dig med den variant også? Kh Anne

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...