torsdag den 21. juli 2016

Forfriskende Michelada + pimpede tex-mex rester...

I weekenden lærte jeg en helt ny drink at kende: Michelada. Min gastronomiske legekammerat Johan, serverede den som en del af sin tex-mex galore middag - og jeg var straks helt solgt. Det er en slags fætter til Bloody Mary, men med øl i stedet for vodka. Det er en rigtig læskende og forfriskende sag, med et lille bid. Perfekt til sommerens måltider - eller bare som en kølende pause.

Idet den er lavet med øl, slår den ikke så hårdt som sin blodige kusine. Her får du min version:

Jeg bruger Corona og tomatjuice (man kan også bruge clamato - som er tomatjuice iblandet saft fra muslinger. Tror dog ikke det kan fås på disse breddegrader), worcestershire (dog her engelsk sauce), urtesalt, hotsaucen Cholula med chipotle (brug den hotsauce du foretrækker) og lime/citron. Det giver en frisk og letrøget drink der hiver lidt i ørespytkirtlerne og prikker let på læberne.

Her har jeg lavet en fin chili/salt kant på et highball-glas. Det er lidt af Johans hjemmelavede chiliblanding (på ancho, guajillo og arbol - ristet og blendet med ristet spidskommen og mexicansk oregano) blandet med urtesalt. Kanten er blot gnedet med en citronbåd og duppet i blandingen. 

Fyld glasset halvt med is. Og tilsæt følgende: 1 dl tomatsaft, saften fra 1 lime eller 1 citron, et drys urtesalt, 6-8 dråber worcestershire og så meget hotsauce som du har lyst til. Fyld op med iskold øl. 

Server med et sugerør. Og nej, der hører ikke pynt til - jeg kan bare ikke nære mig.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den her uge er helt dedikeret til tex-mex. Jeg fik nemlig en ret så substantiel madpakke med hjem. Og som den restehvisker jeg er, gik jeg straks i gang med at omsætte den. Der skulle bare spædes lidt til, så havde jeg til en perlerække af gode måltider.
Jeg købte det jeg kunne få i den lokale biks, for der var ikke kræfter til at skulle på langfart. Det blev, udover øl og tomatjuice, til bløde hvedetortillas, avocadoer, tomater, tex-mex ost og koriander. Det blev bla omsat til en hurtig Pico de Gallo (tomat, løg, lime, koriander og lidt jalapeno-hotsauce) og en rustik Guacamole (avocado, hvidløg, lime, spidskommen, koriander og Pico de Gallo). 

Madpakken bestod af kød med kød på:

Pork Al Pastor, whiskeyrøget pulled pork, campfire chili (with no fucking beans), et stort stykke Carne Asada og en ret stor bøtte mole. Jeg frøs det meste af molen, men tog den her portion fra til den første resteret:

Den trukne gris blev hevet i mindre trævler og varmet i molen. Jeg besluttede mig for at komme den anden gris i også - og fik en ganske fin portion ud af det. Blandingen blev delt i 3 - og rullet ind i tortillas til små burittos, sammen med lidt ost, lidt kidneybønner og et drys ristede sesamfrø.

De 3 små burittos kom i et fad, fik et drys ost og skulle så i ovnen - men jeg besluttede mig i sidste øjeblik for at smide de 2 i fryseren. Så kunne der være mad til en anden dag også, i stedet for at noget måtte levnes og gå til spilde - her holder Stop Spild Af Mad nemlig ikke ferie, selv om jeg gør. Den ene fik ca 8 minutter på 175°C - og blev toppet med lidt cremefraiche, Cholula med chipolte og koriander. Jeg serverede Pico de Gallo, Guacamole, Salsa Verde (købt) og en lille blandet salat til. 


Nøj, det var godt. Glæder mig til den dag jeg skal hive de sidste 2 ud af fryseren.

Og så var der det lækre røde stykke Carne Asada (marineret grillet flanksteak). Det besluttede jeg mig for at bruge som topping på en mexicansk pizza:

En tortilla blev belagt med rigeligt ost. Jeg snittede lidt bladseleri og rød peber - og drænede en dåse majs. Kødet blev skåret i tynde skiver. Der kom lidt rød peber på tortillaen og et drys af Johans chilipulver.

'Pizzabunden' blev bagt på 175°C til osten var smeltet (ca 7 minutter). Den blev derefter belagt med majs og bladselleri - og de tynde skiver kød blev arrangeret på toppen.

Lidt Pico de Gallo og et drys korianderblade - så var der tex-mex pizza de luxe.

Jeg vurderede at chilien havde bedst af at komme i fryseren til en anden god gang. Den blev dog lige pimpet lidt inden.

Den fik et skud kidneybønner (undskyld Johan, jeg fucker med din chili), lidt majs og en sjat tomatjuice. Den skal nemlig genopstå som en fyldig suppe inden længe. Og således fik jeg hvisket til (næsten) alle resterne. Molen har jeg dog allerede planlagt at bruge til noget kylling snart.

Argh, men der var nu rester af de ting jeg havde lavet til resterne. Det er jo en stafet uden lige. Løsningen måtte være at lave en omgang nachos:

I Inco havde jeg fundet disse tortillachips af hvid majs med gule hørfrø og hvid cheddar (*host* hipsterchips *host*) - og de var da oplagte til formålet!

Jeg kom en passende portion på en tallerken og toppede dem med en upassende mængde ost. En tur i ovnen (du kan næsten gætte på hvor mange grader, ikke?) til osten var smeltet - og så til det sjove.

Restens af majsene og kidneybønnerne kom på, efterfulgt af det sidste Pico de Gallo og Guacamole. Lidt cremefraiche og koriander - og så var der nem vegetarisk frokost.

Det er virkelig en af mine guilty pleasures

Det er nu ikke kun rester jeg har levet af siden jeg kom hjem. I går lod jeg mig nemlig inspirere af Johans ceviche med røget laks - og lavede min egen udgave. Den får du opskriften på i det næste indlæg! 

God torsdag til alle der kommer her forbi...

2 kommentarer:

 1. Hej Malou
  Du skriver om så mange gode ting fra inco, er det muligt for alle at handle der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jenny

   Nej, desværre. Man skal ha' kort. Ved ikke om man kan få gæstekort, desværre.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...