lørdag den 9. juli 2016

Margarita med vandmelon, lime og citronmelisse...

Hold nu op for en 'sommer' vi har. Jeg TRÆNGER til sol og varme....blev der sagt! Nå, men jeg faker mig til sommer på min overdækkede altan med en cocktail i hånden - og med min tiltagende tinnitus er det næsten som om jeg kan høre havet bruse og suse i det fjerne. Det er endda lykkedes mig at få en svag anden kulør - men det er vist desværre mest rust. Hvem sagde at man ikke kan holde eksotisk ferie i Danmark? Her har jeg kigget dybt i en flaske tequila og lavet en aromatisk og læskende margarita: 

En fræk pink drink - som langt fra er så piget og uskyldig som den ser ud!

Tidligere på ugen faldt jeg over denne økologiske vandmelon i Kvickly for blot 20 kr. Den stod godt nok ikke på OCD-Marens indkøbsliste, men jeg kunne simpelthen ikke lade den ligge.

Jeg skar ca ⅓ af den i grove chunks - som fik en tur med stavblenderen *wroom wroom*

Blandingen blev hældt i et klæde og fik lov til at dryppe langsomt igennem. Det giver en helt fin og vandig saft. Hvis man gerne vil ha' pulpen med og dermed en tykkere konsistens - så hældes den blot igennem en sigte, så kernerne sies fra.

Jeg er blevet helt vild med at blende citrussaft med krydderurter. Det giver en pragtfuld aroma. Her er det saften fra 2 økologiske limefrugter, der blendes med en god håndfuld af den her citronmelisse.

Blandingen trækker 5-10 minutter og sigtes også igennem et klæde - eller meget fintmasket si.

Til 1 margarita:

4 cl Ixa Tequila Reposado
2 cl Cointreau [kontrøjs]
8 cl vandmelonsaft
2 cl lime/citronmelisse
evt lidt agavesirup

Shake med is og server i et afkølet sukker-rimmet glas (gnid kanten med en citronskive og sæt glasset med hovedet nedad i lidt sukker). Garner med et lille stykke vandmelon og et topskud citronmelisse.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Der er flere drinks på vej...

Det er nemlig ENDELIG lykkedes mig at få fat i kinabark, så jeg kan lave hjemmelavet tonic. Og det har vist sig at være ventetiden værd - for jeg har fået en masse gode tips fra folk der allerede har forsøgt sig. For det smager nemlig markant anderledes en købe-tonic - og man skal virkelig passe på med at tøjle bitterheden. Jeg har tænkt mig at udnytte muligheden for at tilføre nogle andre krydderier, så det bliver lidt ligesom hjemme i Indien. Så der skal leges med både citrongræs, allehånde, stjerneanis og kardemomme. 

Og nu må jeg hellere kravle ud i køkkenet. Jeg har Max på besøg og har lovet at lave mad, for en gang skyld. Det bliver hans livret: koteletter i fad med champignon og cocktailpølser. Hvis jeg selv skal sige det, så er jeg verdens bedste ekskæreste! 

Rigtig god weekend til alle der kommer her forbi...


1 kommentar:

  1. Ej hvor godt! Har også været ved at bestille kinabark, men synes lidt, jeg manglede en god opskrift. Glæder mig til din, du rammer altid mine smagsløg så godt :) God bedring med tinitussen - og point for god ekskæresteopførsel!

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...