torsdag den 11. juni 2015

Tilbage ved grillen...

Jamen, dog - jeg blogger igen, efter 1½ uge på langs i en lang feberkoger og minimale aktiviteter i køkkenet. Det er helt uvirkeligt at det allerede er så lang tid siden jeg kom hjem fra New York. I går rejste jeg mig fra min seng, cyklede ud og drak te hos min veninde, handlede på vejen hjem - og tændte grille for første gang i år. Og det kom der et ganske hæderligt måltid ud af: 

Grillede nakkekoteletter med forskellige blandede salater. Det tog 15 minutter at gøre klart og kostede 55 kr. 

Jeg havde nemlig været heldig i Kvickly. Fik 4 pakker kød på dato (som faktisk kunne holde sig til dagen efter) til 20 kr pr pakke. Flæsket (til valgflæsk) røg direkte i fryseren, sammen med den ene pakke oksekød. Den anden pakke bliver til tex-mex i aften. Stop Spild Af Mad FTW!

350 g øko gris for 20 kr. Jeg klager ikke!

For at tilføre grisebasserne noget smag, inden de skulle på grillen, famlede jeg lidt i krydderiskuffen og fandt denne pose Caribbean Chicken Rub. Den valgte jeg at røre noget af op i en smule af den her fortryllende citronolie og smøre på kødet. 

Åh, sikke en duft. De små grise trak smag, mens gasgrillen varmede op. Og så til salaterne.

Jamen, dem havde jeg bare hevet op af salatbaren i Kvickly og taget med hjem i en bøtte. Der var simpelthen ikke kræfter til hverken at snitte eller hakke. Det er ikke første gang jeg køber sådan en bøtte - men det er noget af et lotteri. Nogle gange er udvalget så kedelige at jeg springer over - og andre gange er der masser af spændende sager. I går var det fint, så jeg nuppede en godt udvalg.

Tricket er at pakke bøtten med skiftevis tørt og vådt. Når man kommer hjem er det så nemt at 'skille ad' og komme på en tallerken. 

De grillede tre små grise. Det var en herlige måltid - og meget tiltrængt efter 1½ uge på temmelig ensformig kost:

Rugbrødsmadder med leverpostej, spegepølse, sild og hjemmelavet sommersalat. A-38 med müsli. Hotdogs med kyllinge- og oksepølser. Kinesiske take-out og kødsauce med kartoffelmos. Nøj, hvor har jeg trængt til grøntsager og sprøde sager.

Det får jeg dog rigelig mulighed for at få masser af i weekenden.

Der er nemlig NorthSide - men masser af fristende øko-mad. Jeg er på pletten med en fotograf i år - og glæder mig til at rapportere fra Ådalen. Så må jeg være syg igen i næste uge...


1 kommentar:

  1. Hej Søde Pige
    Fibromyalgi er en forbandet lidelse, har den selv, vi render rundt og ser åh så raske og normale ud, men for h...... hvor gør det AV, måske skulle vi flytte i kollektiv sammen, så ku´ vi skiftes til at pleje hinanden med god mad og omsorg, eller begynde at gå med stok så ku´vi spænde ben for dem som tror det er rent skaberi.
    Hav en rigtig god tur til North Side

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...